Любители на кучета - тема 79

• 48 547
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
За боклука хич не искам и да споменавам. Точно под моята тераса има детска площадка и привечер да не ви казвам какво е около пейките, а кошовете стоят празни. Всеки ден виждам поне по едно което ака някъде зад пейките или около храстите, пикането няма и да го споменавам. Макс като беше малък си умираше да се овъргаля в някое детско лайно, а пък аз умирах от погнуса докато го измия и изкъпя. Confounded И после тия същите майки да имат наглостта да ми направят забележка за кучето му. Е нямат де, щото ме виждат че чистя и чак се учудват че като в Германията момичето си прибира тортата на кучето, че даже и специални торбички си носи.. ама поне да се бяха засрамили че те не почистват след децата си

# 631
Скоро не съм показвала мойте кифли:

И аз се дразня на такива изказвания. А за почистването няма какво да говорим. За това се радвам,че не сме в София,защото тук няма такива неща. А и вече си я пускам да си тича в двора,вместо да обикалям и да се ядосвам. Лошото е,че отива при алабайката и почва една игра... 😂🙈 Онова като отвори уста й налапва цялата главичка,но пък е много нежна и я пази.

# 632
  • Sofia
Ох че са сладки!  Hug И моята много обича на люлката. Даже като спре да се люлее ме побутва да я залюлея.  Joy

# 633
Нея я е страх като се люшка,веднага скача,но така спи с часове навън. Влиза само да хапне и за вода и пак чака пред вратата да я пускам. 😃 А бебка сама се бута да се гушкат,легна направо върху нея и се кефи,че я облизва и целува. 🙈🐶

# 634
  • София - Рим и обратно
Всеки ден виждам поне по едно което ака някъде зад пейките или около храстите, пикането няма и да го споменавам. Макс като беше малък си умираше да се овъргаля в някое детско лайно, а пък аз умирах от погнуса докато го измия и изкъпя. Confounded И после тия същите майки да имат наглостта да ми направят забележка за кучето му. Е нямат де, щото ме виждат че чистя и чак се учудват че като в Германията момичето си прибира тортата на кучето, че даже и специални торбички си носи.. ама поне да се бяха засрамили че те не почистват след децата си
Не си и помислят да се засрамят, Сиви. Те май са убедени, че маминото златно ака теменужки и направо е умилително да му настъпиш тортата или кучето да се омаже. Гадна работа.

# 635
  • У Диспансера ...♥♥♥
И аз избягвам деца и площадки, ходя в безлюдния парк, където повечето си разхождаме кучовците .
От бебе ми го стресираха тия деца, залетели по 5-6 с писъци към него, той милия се свиваше от уплах 😠
И сега като ги види пак засилени и почва да лае, та правят обратен завой . Някой пак искат да го галят, ама аз ги спирам понеже ще им джафне и да реват после и да търпя истерични майки , няма нужда 😒

# 636
  • София - Рим и обратно
Нарцисче, кой е тоя безлюден парк, то навсякъде е лудница - пищящи дечища, истерични майки, аз вече и по паркове не ходя. Освен в лошо време, ей тогава е рай! Няма никакви хора, няма разпилени зрънчовци, а зимата когато и не са имали възможност да осерат полянките, тогава човек може да подиша. Само кучкари и тишина.

# 637
  • У Диспансера ...♥♥♥
Ами има един до нашия блок,  ама ние имаме два в близост и единия е пълен с площадки и те ходят там всички майки с децата, а в тоя дето ходим ние треволяка е много голям, не е толкова поддържан и го избягват, предимно кучкари сме там 🐶
Иначе и мен като е валяло или по-хладно ми е най-добре, че всички са прибрани 🙂
Аз и на безлюдни плажове го водя, неохраняеми, свободна зона, и пак се намира някой да ми прави забележка, а то само им се порадва, а беше и бебок.
Чиба му викаха чак, все едно е някакъв паразит 😡
А на всички нас кучетата са по чисти от някой хора, сигурна съм в това .

# 638
  • София - Рим и обратно
В това отношение, не ми се говори колко сме назад. Селтаците са свикнали, че кучето е на двора, вързано със синджир, хвърляш му остатъка от манджата и половин хляб и да пази двора. Не може да свикне, че в града кучето е компаньон, а не дворно плашило. В Италия си ходят абсолютно навсякъде с кучето - магазини, ресторанти, супермаркети. Ако някъде те върнат, защото си с куче, имаш право да се оплачеш в полицията и да глобят солено собственика. Ето:

Тука те гледат все едно виждат крокодил, така учат и децата си.

# 639
  • София
Минахме с Балу през ветеринарите отново, лапичката му продължава да е подута, раната на гърба сълзи и продължаваме до неделя вкл. с антибиотика. Друг доктор го погледна, че нашият не беше там, и каза, че може да се наложи да оставят конците още време, а не да ги махаме в неделя, както е планът за момента.
На много лошо място е ухапването, което шиха - точно на сгъвката на лапата долу, почти до пръстите. Ограничила съм му разходките до минимум, около 15 минути сутрин около блока и около половин час вечер, и има ефект, защото вече шевовете са добре и няма опасност да цъфнат, но пък е подуто. Той рие, скача, тича, опитвам се да намаля поне риенето и скачането, но не ми се получава особено добре. Стиснете по едно палче...

Сиви, как е Макарон?

# 640
  • под тепетата
Стискам,стискам за Балушанчо!
 Трапезица, май почивните дни ще съм вкъщи да си доработвам, та може да ти сбъднем желанието  Wink
Anyyyone , ще ме хване захарна болест от тези снимки  Laughing сладурки бабини!

# 641
Коте стиснати палци и от мен за красивия Балушан.. да му минава бързо “като на куче”.
Снощи бях на работа и успях да упоя и прибера Макарон в една голяма клетка в базата ни. Раната от препаратите е започнала да хваща коричка и ще минава. Снимка другата седмица мисля да му направя за го свикна дотогава с нашийник и повод. Оставих му ядене вечерта като се освести да хапне и сутринта видях, че е изял цял хляб с бульон и над кило пилешки фенери. След това пак си е легнал и заспал спокойно на една моя нощница, която му постлах за да му мирише на нещо познато. Единственото ми притеснения дали ще свикне на новото място за да мога да го оставя извън клетката да си обикаля, а и колегата след три седмици се връща и вътре ще са служебните кучета.

# 642
  • под тепетата
Късметлия е Макарон, че си е намерил теб, Sivi!

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 11:50 от bilqna_69

# 643
  • гр.Варна
Късметлия е Макарон че си е намерил теб, Sivi!
Напълно съгласна съм и аз.
И аз се занимавам с ранено куче. В сряда при разходка на полянката ни Кара отново си разряза лапата на изхвърлена консерва.Цялата възглавничка на предната  лапа е срязана и месото виси навън.Изхвърчах към доктора и е превързана и страдаща.Лошо е мястото и нито за лепене става нито за шиене.Само антибиотична паста и превръзка,но явно започва да я дразни в един момент и бинта се изгризва за отрицателно време.Маха го и после разкървавява раната и всичко започва отначало.Мазане,превързване,хленчене , махане ,разкървавяване , отваряне на раната  и така до безкрая.Боли я милата и куца.Направо не е моето диване. Гледа ме в очите и реве.Disappointed Relieved
Най се ядосвам че се случва за втори път.Под блока където минаваме за да отидем на полянката някой от обитателите му са решили, че да си изядеш консервата и да я метнеш през джама е върха на културата.Стъпвала съм върху бурканчета от каквото си помислите.
За майките с деца и истерии хич не ми се говори.Кара е едра ,но си е бебе все пак и иска всичко да подуши и види.Излизането навън е цяло приключение ,и факта че точно до нашият вход е залепена детска площадка никак не ме улеснява.Кротко животно е , просто е любопитна и любвеобилна , а насреща получава- "Ау маме,пази се от лошото куче ,че ще те изяде."  А аз какви съм ги чувала.....Отговарям подобаващо и хич не си поплювам.И аз имам две деца и кво , и две кучета имам даже.Smiley

# 644
  • Русе

За майките с деца и истерии хич не ми се говори.Кара е едра ,но си е бебе все пак и иска всичко да подуши и види.Излизането навън е цяло приключение ,и факта че точно до нашият вход е залепена детска площадка никак не ме улеснява.Кротко животно е , просто е любопитна и любвеобилна , а насреща получава- "Ау маме,пази се от лошото куче ,че ще те изяде."  А аз какви съм ги чувала.....Отговарям подобаващо и хич не си поплювам.И аз имам две деца и кво , и две кучета имам даже.Smiley

На такива направо казвам че кучето е яло а и че те не изглеждат апетитно за неговият вкус.

Бързо оздравяване на всички болни и порязани кученца  Praynig

СивиHug

Общи условия

Активация на акаунт