1 ЮНИ - ПРОТЕСТ за детските и майчинството в ПЛОВДИВ

• 15 667
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
  • До хладилника, който обичам
ПОСЛЕДНО: Уведомяваме медиите - вестници, ТВ, Радиа - в НЕДЕЛЯ в 12 ч.!
Бу, момичета, мислите ли че е необходимо да искаме разрешение от Чомаков?  Ние няма да имаме официална част, само ще се срещнем с медиите... Или ще имаме официална част newsm78
Неделя е късно. Събота най-късно трябва да е. Вкл. по електронните медии.

Все пак ще има шествие...някой да провери трябва ли ни разрешение, или можем да си гиламе с плакатите на воля...

Мислете плакати!

# 61
  • на кой му пука, майна
МОЛЯ, НЕ УВЕДОМЯВАЙТЕ МЕДИИТЕ ЗА ОТВОРЕНОТО ПИСМО, САМО, ТОВА, ЧЕ ЩЕ ИМА ПРОТЕСТ, КЪДЕ И В КОЛКО ЧАСА, НИЩО ДРУГО, ОТВОРЕНОТО ПИСМО В ПЛОВДИВ ЩЕ СЕ ВРЪЧИ НА МЕДИИТЕ В ДЕНЯ НА САМИЯ ПРОТЕСТ !!!

# 62
  • Sofia
Има ли някой депутат който подкрепя идеята?

# 63
  • на кой му пука, майна
...присетих се - кой, аджеба, ще пита за разрешение да проведем шествието си?
Моля, някой да се погрижи - нямаме много време!

Бу, нали ЗлаВещица каза, че ще се заеме в понеделник с помоща на "Подкрепа"

# 64
МОЛЯ, НЕ УВЕДОМЯВАЙТЕ МЕДИИТЕ ЗА ОТВОРЕНОТО ПИСМО, САМО, ТОВА, ЧЕ ЩЕ ИМА ПРОТЕСТ, КЪДЕ И В КОЛКО ЧАСА, НИЩО ДРУГО, ОТВОРЕНОТО ПИСМО В ПЛОВДИВ ЩЕ СЕ ВРЪЧИ НА МЕДИИТЕ В ДЕНЯ НА САМИЯ ПРОТЕСТ !!!

За Бога! Не го правите само заради медиите!
ХОРАТА трябва да знаят за какво е протеста и да се присъединят, ако одобрят идеите и подкрепят протеста! Става смешно това вече!

Всичко в деня на протеста - и ще маршируваме тука 20 парчета, в София - 50-тина. Това ще се постигне с това "в деня на протеста"....

Ако става за въпрос - във форума има поне 10-ина журналисти...ако си мислите, че това е тайна някаква (писмото и протеста визирам), се лъжете.

Мислете адекватно.

# 65
  • на кой му пука, майна
Бу, така не е ли по добре да се уведомят медиите, вместо на предварително да им се връчи писмото:
Премаман е написала идеален текст за медиите, НО можем да го пуснем единствено и само след като получим писмено потвърждение от общината за разрешаване на протеста, тъй като това е написано в прес релийза:

Уважаеми журналисти,

От името на настоящите и бъдещите майки на България и сдружение "Зачатие" Ви информираме, че на 01.06.2006 г. от 9.00 ч. до 13.00 ч. в градинката на Народното събрание ще се проведе мирен протест срещу социалната политика на държавата по отношение на обезщетението за отглеждане на дете до 2 годишна възраст и детските надбавки.

Настояваме за увеличение на сумите за майчинство, както и за отпускане на  детски надбавки на всички деца, без оглед дохода на семейството.

Ще бъде връчено отворено писмо с исканията ни и подписка до министър Емилия Масларова, копие от което ще можете да получите по време на протеста.

Паралелно с това в град Пловдив ще се проведе шествие от 10.00 часа с начална точка  площад “Съединение”, през Главната улица, до площад “Централен”. Проявата в Пловдив е с подкрепата на Центъра за бременни жени, ДКЦ-1, Община Пловдив.

За контакти:
........................................
телефон..........................
е-mail: .............................

# 66
Донибони, пак повтарям - не мисля, че това е представление за пред медиите!
Другите майки и българи трябва да се запознаят с тези предложения, и да ги подкрепят, ако искат. От горния текст (идеален за медиите, но крайно недостатъчен за четящите ги хора) не става ясно почти нищо. Аз лично за мъглява идея като 'увеличаване на детските и майчинството' не бих тръгнала. Ако обаче прочета по-основно как и защо - може би.

# 67
Копвам се от другата тема:

Уважаеми журналисти,

От името на настоящите и бъдещите майки на България и сдружение "Зачатие" Ви информираме, че на 01.06.2006 г. от 9.00 ч. до 13.00 ч. в градинката на Народното събрание ще се проведе мирен протест срещу социалната политика на държавата по отношение на обезщетението за отглеждане на дете до 2 годишна възраст и детските надбавки.

Настояваме за увеличение на сумите за майчинство, както и за отпускане на  детски надбавки на всички деца, без оглед дохода на семейството.

Пак ще се повторя - не мисля, че това е представление за пред медиите!

Другите майки и българи трябва да се запознаят с тези предложения, и да ги подкрепят, ако искат. От горния текст (идеален за медиите, но крайно недостатъчен за четящите ги хора) не става ясно почти нищо. Аз лично за мъглява идея като 'увеличаване на детските и майчинството' не бих тръгнала. Ако обаче прочета по-основно как и защо - може би.

Какво искате - "мирно шествие на бг-мамма майки" или "шествие на бъдещи и настоящи български майки"? Разликата не е кой знае какво... само в първия случай ще се разходите 50-ина човека, а във втория, живот и здраве, неколкостотин.

Премаман, Клео, Инето, ДониБони - явно не сте ме разбрали добре. Аз мисля /след като се консултирах и с журналиста - мъжо/, че медиите трябва да имат Отвореното писмо за понеделник, за да публикуват основните ни искания в понеделник. По този начин ги използваме за да  популяризираме проявите си и за да подгреем държавните чиновници!

Не се страхувайте, че няма да дойдат на 1 юни, напротив, на този символичен ден, това което ще направим ние, ще бъде топновината, защото предлага един по-различен и реален поглед към празника. Ще има камери, микрофони и всичко...  Бъдете сигурни, че протоколните изяви на различните министри, депутати и чиновници за Деня на детето ще са отразени като продължение на темата за протеста!

Боже, една Коала само ме разбира тук  Laughing
Коала, аз напълно мисля като мъжа ти!

# 68
  • anywhere
Аз съм за това ОТВОРЕНОТО ПИСМО да им се даде малко по-рано, а не в деня на самия протест. Работила съм като репортер, новинар и винаги съм предпочитала да имам максимум информация преди събитието, така мога да се подготвя със събеседници, предистория, факти... А иначе като не знам точно за какво иде реч - грабвам тефтерчето и магнетофончето и юруш на импровизацията на момента!  Mr. Green
В наш интерес е да са си научили хората урока предварително.   Wink  Във всеки случай не е загуба!  Peace   

# 69
Копирам и тук:

Все още чакам някоя майка да ме придружи в понеделник до община  Пловдив за да подам молба за шествието тук.

Моля, не ме оставяйте сама в това начинание, аз също имам малко дете, поне една от вас, пловдивчанки, да е с мен - да има на кого да оставя детето, докато се разправям с формалностите.

Освен това се надявам на неформална среща с председателя на ОбС - Пловдив в понеделник.

И така - 9.30 пред общината с кого/ с кои

# 70
Да кажа и тук - започнахме събирането на подписите Peace Веселина разпечата писмото и майките се отзоваваха веднага. Повечето казаха, че ще се опитат да дойдат и на шествието - дано го направят Praynig

# 71
Въх народе, сори за късното включвне, ама нямах не няколко дни.
Пишете ни и нас с мъжо и малката за шествието. Още не съм прочела всички страници, за да разбера от колко часа и къде, но ще дойдем на всяка цена. Ще пробвам и махленските майки да организирам с количките.

# 72
http://galina.rakanov.com/pismo1.doc
Новият вариант на писмото.

# 73
Съжалявам, но съм прозяпала в бързината. Сега Немирница ще оправи новия вариант.

# 74
Съжалявам, но съм прозяпала в бързината. Сега Немирница ще оправи новия вариант.

Мацки, оставам с впечатлението, че всяка си прави каквото си иска и ще стане манджа с грозде! Нови текстове на писмото смятам, че трябва да се съгласуват между всички и тогава да се пуска линк.

Също така смятам, както и закона изисква, че трябва да се избере председател и в двата града и нещата да се съласуват помежду им, а не така урболешката Peace

Момичета, вие какво смятате да правите с вашата подписка, ще ни я изпратите ли или нещо друго мислите?

Ако няма да я пращате на кого ще я връчите newsm78

Последна редакция: сб, 27 май 2006, 11:51 от mishlentze

Общи условия

Активация на акаунт