За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 553
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Най-важното е да се водиш по детето. То само ще ти покаже кога е готово да си замести едно цяло хранене. Дъщеря ми го замести на втората седмица, но при всяко е различно. Като въведеш първи зеленчук за около 5дни, започваш с втори, който добавяш към първия. Например започваш с картоф, даваш го 5 дни, след това към него слагаш две лъжички морков, на следващия ден 4, после 6, след което продължаваш със зеленчук номер 3 и т.н

# 631
Здравейте имам бебе на 11 седмици. Често когато ака или пръцка плаче,  макар и не винаги. Понеже къеменето явно я разхлабва понякога суче няколко минути започва да рита с крачета после пуска гърдата и заплаква след това пръцка и ака.Няма запек ака си мекичко по три пъти на ден,  понякога и по повече.Само на кърма сме. Интересуваме има ли и други мами при които да го има този проблем и кога отминава?
Колики и болезнени газове, нормално е. Даваш ли симетиконов препарат?

# 632
Мерси, Круела.

Значи няма правило, което да казва колко броя хранения с пюре трябва да има през различните месеци. Например през 7м бебето трябва да яде- 3*пюре и 3*мляко. Това като цяло най ме интересува :=)

# 633
  • София
Be_Special, моят син го захраних късно (на 8м) и до 1г не е имал заместено хранене.
Мисля че точно такова правило "трябва да яде- 3*пюре и 3*мляко" няма.

# 634
Be_special, аз захраних както Круела е писала - към вече въведен зеленчук добавям новия като постепенно увеличавам количеството му.

Аз започнах когато малкия беше точно на 5 месеца. Въведох няколко зеленчука, след това започнах с плодовете, понеже се позапече леко и с плодовете нещата се регулираха.
След плодовете мислех да започна с кашите и купих каша от елда (безмлечна и безглутенова). Идеята ми беше да давам каша с плодово пюре в следобедното хранене.
На същата вечер обаче бяхме на консултация и докторът ми каза да отложа кашите за най-накрая, понеже малкия е доста едър и нямало смисъл излишно да го надувам още повече с каши. Препоръча въвеждане на жълтък и месо, съответно аз така и правя. Въведох жълтъка, след седмица вмъкнах заешкото и след още няколко дни въведох пилешкото. Предстои пуешкото.

При по-малко наддаващи деца се препоръчват именно кашите за повишаване на теглото. Та абсолютно си зависи от бебето и трябва да се водиш по него.

За храненията - на 6.5 месеца е малкия. Сутрин пие АМ, на обяд яде пюре от няколко зеленчука + 1/4 жълтък или месо, следобед яде 125 г плодово пюре със 100-120 мл АМ, вечер пак АМ и преди лягане още веднъж АМ.
Понякога яде през нощта, понякога не, различно е всеки път.

# 635
Жана, благодаря за изчерпателния отговор  Flowers Hibiscus

# 636
Здравейте имам бебе на 11 седмици. Често когато ака или пръцка плаче,  макар и не винаги. Понеже къеменето явно я разхлабва понякога суче няколко минути започва да рита с крачета после пуска гърдата и заплаква след това пръцка и ака.Няма запек ака си мекичко по три пъти на ден,  понякога и по повече.Само на кърма сме. Интересуваме има ли и други мами при които да го има този проблем и кога отминава?
Колики и болезнени газове, нормално е. Даваш ли симетиконов препарат?
Дано се свърши до към средата на 4ти месец,  иначе не давам .

# 637
Беба имаше тъмно зелено ако. От какво може да е?

# 638
От много неща - нещо, което си яла; силни колики; някои капки против колики; от АМ; студ; претопляне и т.н. В общи линии е нормално, ако няма слуз и Т

# 639

Дано се свърши до към средата на 4ти месец,  иначе не давам .
Бял шум помага при нас, но аз давам и капки, не мога да я гледам да се мъчи.

# 640
  • София
Моят син имаше колики до 5ти месец. Помагаше му спането по корем и повиване по Карп.
Сменихме и доста капки.

# 641
От каква възраст бебетата се радват на музикалните играчки за легло? Моята хич не й се седи в леглото, освен през нощта, докато спи. Не знам дали е от скука или колики, но постоянно мрънка като е там. Дали, ако й сложим такава играчка ще се заседява повече. На месец и няколко дни е.

# 642
  • София, България
От каква възраст бебетата се радват на музикалните играчки за легло? Моята хич не й се седи в леглото, освен през нощта, докато спи. Не знам дали е от скука или колики, но постоянно мрънка като е там. Дали, ако й сложим такава играчка ще се заседява повече. На месец и няколко дни е.
Моят син започна да се хили активно на животните на музикалната въртележка за легло едва наскоро,а е вече на два месеца и половина.

# 643
Моето дете се радва на мелодията и се забавлява с нея почти от самото начало. Риткаше, а вече и пее с нея. Ние постоянно му пускаме песнички през YouTube,  да свиква с шумове.

# 644
Моят син започна да се хили активно на животните на музикалната въртележка за легло едва наскоро,а е вече на два месеца и половина.

За хиленето ясно Grinning но въпроса е дали ще й отвлича вниманието за малко, за да не заплаче 5 мин след като съм я сложила?

Общи условия

Активация на акаунт