За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 350
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз не виждам кой те упреква. Сгрешила си като още от началото сте на смесено хранене. Аз ти казах: даваш залъгалки, гушкаш, може и с вода да опиташ нощно време, но без реване няма да стане. Като отбих дъщеря ми плака около три нощи, но тя беше много пристрастена към кърменето. Можеш да даваш и нощно време АМ и лека полека да го намалиш.

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 04:28 от CruellaDeVil

# 676
Явно аз не мога да обясня защото моето дете няма щастлива физиономия след като е сукало защото реве от глад и няма нужда да пия хапчета защото и шест часа да не му дам да суче гърдите ми не се напрягат то просто няма от какво ама за какво ми трябваше да питам тук каквото и да било то само упреци като че ли като нямам кърма съм най лошата майка на света
Не те упреквам. С най добри чувства ти казвам, ако искаш да кърмиш успешно, можеш да се обърнеш към консултант по кърмене който ще те насочи как да постигнеш щастлива физиономия на детето. Ако не желаеш да кърмиш, по една или друга причина, не търси оправдания, просто не го прави и толкова. Нито си първата, нито последната майка която не кърми, в наши дни всичко е въпрос на избор...не е като едно време, да се чудиш с какво да го храниш...има към 40 вида АМ на пазара...

# 677
На мен няма нужда да ми обясняваш, защото и аз бях така, стои на гърдата и е гладно. Като дадох АМ и детето изпи колкото му се пиеше и се успокои. Давай си АМ, то не е отрова, а създадено специално за такива случаи. Не виждам защо да се мъчите.

# 678
  • Германия
Явно аз не мога да обясня защото моето дете няма щастлива физиономия след като е сукало защото реве от глад и няма нужда да пия хапчета защото и шест часа да не му дам да суче гърдите ми не се напрягат то просто няма от какво ама за какво ми трябваше да питам тук каквото и да било то само упреци като че ли като нямам кърма съм най лошата майка на света

Никой не е казал, че си лоша майка.
Обаче във всичките ти постове не видях една точка или запетайка. Много трудно се чете така едно излияние без нито един препинателен знак. Та ако можеш следващия път като пишеш пунктоацията да не я оставяш някъде на улицата. Благодаря!

# 679
На мен няма нужда да ми обясняваш, защото и аз бях така, стои на гърдата и е гладно. Като дадох АМ и детето изпи колкото му се пиеше и се успокои. Давай си АМ, то не е отрова, а създадено специално за такива случаи. Не виждам защо да се мъчите.
И при мен беше абсолютно същата история. Хубаво е да се кърми, ама като няма - няма, какво да се прави.

И защо ѝ казвате, че иска да си отбие детето ?! Това не е вярно. Само жена, която дълго време е кърмила или в момента кърми, разсъждава така. Не сте прави, не знаете какво е да имате огромно желание да кърмите, а да нямате кърма и бебето ви да пищи от глад.

# 680
  • Варна
Момичета, сигурно сте опитвали да включвате в менюто си храни, които стимулират лактацията? Началото на кърменето не е лесно, но след време упорството се възнаграждава. Има дни, в които за съжаление нямам време да хапвам много и са забързани, тогава малкият  хленчи, докато суче, проверявам, имам мляко, но явно струята не е така обилна и направо се разплаква. И съм забелязала при мен, че редовното хранене, пиене на вода и особени орехи, фурми, стимулират кърмата ми много. Но не съм специалист, просто казвам при мен какво съм забелязала.
Извън темата вметка: изключително добро впечатление ми прави, че голяма част от пишещите в този форум пишат много грамотно.

# 681
Жана ето, писала е
Но вече времето е хубаво и това с цеденето не се получава и реших да се откажа да ама не той си търси за успокоение за преспиване ползва ме за залъгалка и от две нощи дори иска да яде ама после ако не му дам гърдата започва един рев и не знам какво да правя някак не ми се струва редно да суче при положение че няма мляко или ако има е 10-20 грама
за мен това е желание да отбие, "ама той си търси'.

# 682
Писала е, че детето я търси, за да я ползва за биберон. Simple Smile
Винаги си личи, когато бебето плаче от глад, винаги. 10-20-30 мл кърма за никъде не са.
Както и да е, спирам по темата, че е обект на вечен спор и не ми се ще да коментирам повече, всеки си знае. Simple Smile

# 683
И при мен беше така. Дали е решила умишлено да го отбие детето или вярно няма достатъчно кърма, това си е нейна работа. Задава се въпрос не как да кърми, а точно обратното, кърмещите майки винаги си мислят, че всички могат, стига да са достатъчно упорити. Да, ама не, има неща кото хормонален дисбаланс, стрес и много други, които оказват влияние за количеството и рязкото спиране. Ако беше въпрос само на желание и воля 99% от жените щяха да кърмят до навършване на годинка на детето. И го казвам от личен опит и от наблюдения на други познати.

# 684
И аз спирам по темата. Дадоха се гледни точки, всеки си преценя за себе си. Peace

# 685
Да, то в който и да е форум проблемът като зададеш въпрос е:
20% от отговорилите не са разбрали въпроса
30% отговарят наизуст без да са наясно дали това, което твърдят е така, но те да си кажат.
10% насочват да пита специалист
Останалите 50% са ПРОТИВ това, което е питано и се впускат да обясняват как и къде и защо греши.
В крайна сметка на 100% момичето не получи нито един отговор конкретно на въпроса си и така.

# 686
На така поставен въпрос, толкова. Всъщност май въпросителен знак нямаше...или друг препинателен знак... newsm78

# 687
Момичето получи няколко отговора. Съмнява ме, че който и да е тук е написал, каквото е написал, за да упреква. Напротив, мисля, че всеки се опита да помогне. Това, че повечето от мненията не се приемат от нея като помощ е друг въпрос.

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 21:16 от Анонимен

# 688
  • Варна
Здравейте мами имам следния проблем от самото начало сме на смесено хранене като в един момент той отказа да суче като е гладен. Сучеше две минути и почва да реве за шишето и аз реших да се цедя та да му давам поне малко кърма и само нощем си сучеше и не правех мляко явно колкото имаше му стигаше или не е бил много гладен. Но вече времето е хубаво и това с цеденето не се получава и реших да се откажа да ама не той си търси за успокоение за преспиване ползва ме за залъгалка и от две нощи дори иска да яде ама после ако не му дам гърдата започва един рев и не знам какво да правя някак не ми се струва редно да суче при положение че няма мляко или ако има е 10-20 грама

Не видях да пишете на колко месеца е бебо. Има периоди, в които бебето е нервно и не яде обичайното количество, ползва гърда вместо биберон. Не мисля, че е по-редно или нередно от даването на залъгалка. Понякога не е приятно, да, но това е отделна тема Simple Smile
Като майка на второ, което е на смесено хранене (вечерното е АМ) ще ви кажа нещо, което вече сте разбрали, а именно, че бебето свиква на шише и отказва гърда. Слава Богу за сега аз нямам проблем, макар сученето да е лениво, иначе от шише яде като невидял. Борих се с липсата на лактация във вечерните часове с какво ли не, повдигаше ми се вече от овесени ядки, чайовете ги пиех вместо вода, стимулирах... Не се получи. Надявам се да не се налага още едно хранене да замествам, защото наистина искам да го кърмя много. С първият ми син нямах никакъв проблем, кърмех го до година и половина. Та... всяко бебе е различно и това, което можете да направите, е да се водите по него. Ако искате да кърмите опитайте всичко: често слагане на гърда, чайове за лактация, овесени ядки, бирена мая, млечни и пр. Пийте много вода и си повтаряйте, че трябва да сте спокойна. В крайна сметка какво лошо може да се случи? А ако искате да прекратите кърменето се опитайте да заместите липсата на гърда със залъгалка, като гушкате бебето плътно, както когато е кърмено. Не забравяйте, че бебето има нужда от много гушкане и успокояване, къде с гърда, къде без Simple Smile Всичко ще бъде наред, само трябва да намерите начина, подходящ за вас. Успех!

# 689
Проблемът не идва от шишето в повечето случаи. Да от шише определено тече по-лесно, но ако се подберат и шишета с добра форма, може да се комбинират сукане и шише. Въпросът е какво има в шишето. АМ засища бебто за по дълъг период от време 3-4 часа, докато кърмата за 2- 2.5, максимум 3. Така колкото повече АМ се дава се увеличават интервалите на кърмене, а те като се увеличат се намалява стимулацията на лактацията и тя постепенно намалява. Т.е. колкото по-често АМ, толкова по-малко кърма. Но увеличаването на кърмата при тези, които си нямаме в изобилие е трудно, при някои се получава , при други не толкова успешно. В крайна сметка важното е детето да е нахранено, АМ не е отрова.

Общи условия

Активация на акаунт