За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 351
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Unknown16 колко е голям бебока Ви?
Моята е на 4 месеца и не е едра. Мисля да поръчам 3-6 и ,6-9 надявам се да са ни добре!

На 6м и половина. 8310, 68см. Мерки от днес.

# 661
[url]Мами, какво да правя дайте съвет, според педи, трябва да вдигна грамажа на АМ тя е права, 4 седмица кара, а пие само 60 мл, безплодни усилия да увеличи... Няколко успешни опита, сега след последната мъка с храненето, успя и да по върне, за капак сме с млечница, от днес я и лекувам, не виждам какво правя, защото... малката не отваря широко устни, след цялата галимация с храненето....   Та как да вдигна проклетите грамажи, без да я мъча толкова... Опитвам и се дъня, успявам да и влоша и коликите... Вече в чудо се виждам

Само на АМ ли е бебето? Пробвай да добавиш едно хранене. Как е организирано храненето в момента?

# 662
  • Плевен
Здравейте мами имам следния проблем от самото начало сме на смесено хранене като в един момент той отказа да суче като е гладен. Сучеше две минути и почва да реве за шишето и аз реших да се цедя та да му давам поне малко кърма и само нощем си сучеше и не правех мляко явно колкото имаше му стигаше или не е бил много гладен. Но вече времето е хубаво и това с цеденето не се получава и реших да се откажа да ама не той си търси за успокоение за преспиване ползва ме за залъгалка и от две нощи дори иска да яде ама после ако не му дам гърдата започва един рев и не знам какво да правя някак не ми се струва редно да суче при положение че няма мляко или ако има е 10-20 грама

# 663
  • Германия
Мляко има, то се произвежда и докато бебето суче
Отделно си разбрала, че бебетата сучат и за успокоение и когато искат да са близо до мама и когато нещо ги боли...

# 664
  • Плевен
Е то има ама е много малко това с търсенето и предлагането не подейства той сучеше между храненията се цедих и пак не се получи

# 665
  • София
Според мен си търсиш оправдания за да не кърмиш. Как разбра, че нямаш достатъчно кърма? Ако е от изцеденото количество, си в голяма грешка.

# 666
  • Плевен
Разбрах защото ревеше от глад аз реално не кърмя храня си го с шише защото ъой отказваше да суче като е гладен иначе за успокоение и нощем да суче си и не е защото не искам да кърмя напротив страшно много ми харесва но като няма мляко само да съм биберона няма смисъл

# 667
  • В света на диска
[url]Мами, какво да правя дайте съвет, според педи, трябва да вдигна грамажа на АМ тя е права, 4 седмица кара, а пие само 60 мл, безплодни усилия да увеличи... Няколко успешни опита, сега след последната мъка с храненето, успя и да по върне, за капак сме с млечница, от днес я и лекувам, не виждам какво правя, защото... малката не отваря широко устни, след цялата галимация с храненето....   Та как да вдигна проклетите грамажи, без да я мъча толкова... Опитвам и се дъня, успявам да и влоша и коликите... Вече в чудо се виждам

Само на АМ ли е бебето? Пробвай да добавиш едно хранене. Как е организирано храненето в момента?
На 6 хранения сме през 3 часа, не й се оставям, успявам да докарам по големи грамажи, поне от снощи... Дано така си и продължи, но отива по час ядене, после рев за биберон, и така след час всичко на ново... Не иска да пие вода, докараха й запек, иде ми да спра да я тормозя, дано по бързо се нагоди на новите грамажи, че е доста назад от таблиците...

# 668
То и моето бебе плаче по цял ден, но не е от глад. Плачът не е фактор, че нямаш кърма.

# 669
  • Плевен
Еот глад си беше второ дете ми е така че имам представа а и като се наял не реве както и да исках съвет как да го откажа а не как да продължа с кърменето а и последния път като се цедих изцедих 20 грама едва ли той като суче ще произведа 140 по чудо не ме разбирайте погрешно не че не искам да кърмя просто си мисля че не е редно да продължавам след като е толкова незначително количеството

# 670
  • София
Аз кърмих до година и имах много кърма, но също изцеждах 15-20гр. Както и да е, бутай му тогава АМ и залъгалки. Ще реве две нощи, после ще свикне.

# 671
  • Плевен
Аз кърмих до година и имах много кърма, но също изцеждах 15-20гр. Както и да е, бутай му тогава АМ и залъгалки. Ще реве две нощи, после ще свикне.
При теб може да е било така но при мен явно не е нали го виждам как се ядосва като спре да пуска мляко и плаче пуска гърдата пак засуква пак пуска ако има мляко няма да прави така

# 672
Е то има ама е много малко това с търсенето и предлагането не подейства той сучеше между храненията се цедих и пак не се получи
Питаш как да си отбиеш детето, така ли?
Спираш си кърмата с хапчета и даваш адаптирано и си готова.
Другото са оправдания.
Не съм се цедила нито веднъж, само от гърда храня...не знам има ли няма ли, детето наддава добре и не излизам на дълги разходки, бебето ми е приоритет...ще дойде ден да се разхождам, но тези дни няма да се върнат. Аз нямах намерение да кърмя, случи се от само себе си, сега съм най щастлива когато и видя щастливото личице когато е нахранена...

# 673
  • В света на диска
Питаш как да си отбиеш детето, така ли?
Спираш си кърмата с хапчета и даваш адаптирано и си готова.
Другото са оправдания.
Не съм се цедила нито веднъж, само от гърда храня...не знам има ли няма ли, детето наддава добре и не излизам на дълги разходки, бебето ми е приоритет...ще дойде ден да се разхождам, но тези дни няма да се върнат. Аз нямах намерение да кърмя, случи се от само себе си, сега съм най щастлива когато и видя щастливото личице когато е нахранена...
Недей да тръгваш по тоя път, аз сега с това АМ, направо си е мъка, преди да ми спре кърмата, малко, много, но детенце си хапване, после дохранвах с изцеденото, накрая за цял ден общо 20 гр, изцежда и пак и ги давах, с каква охота хапване, за разлика от това АМ, да беше си ад с часове на гърдата, с рев, с глад, с много хранения през деня, и аз съм си казвала, веднъж да спре,че ми писна, отделно и ММ ме побъркваше с колко изцедих, яж туй, пий онуй... И една камара други, улавях се да искам да ми спре кърмата, да мина изцяло на АМ, да знам, че детето е нахранено и тн, факт е, че сега си я искам... Но няма... Така че, не лишавай малкото от майчиното млекце, и 5 гр да са нека си ги вземе

# 674
  • Плевен
Явно аз не мога да обясня защото моето дете няма щастлива физиономия след като е сукало защото реве от глад и няма нужда да пия хапчета защото и шест часа да не му дам да суче гърдите ми не се напрягат то просто няма от какво ама за какво ми трябваше да питам тук каквото и да било то само упреци като че ли като нямам кърма съм най лошата майка на света

Общи условия

Активация на акаунт