За сметките, любовта и удобството

• 28 106
  • 394
  •   1
Отговори
# 315
Salsisha, за това да се хване с чичка на по-престижна позиция, а не да чака набора да й оправя сметките. А той да вземе да прогледне, защото от прочетеното става ясно, че единия (той) дава и търпи за общото благо, а другия пилее пари за глезотии докато мърмори как първия опитва да ремонтира колата Wink

Чичките ергени, не са най-заможната част от населението. Нещо мнооого се заблуждаваш.

Дори описания тук герой, доста прилича на чичка. Необвързан, беден, стиснат, с хормонални проблеми - рева е от там, грижи се за колата, все едно е чакал 20 години за нея, както едно време баща му и се опитва да "възпитава".

# 316
Дори описания тук герой, доста прилича на чичка. Необвързан, беден, стиснат, с хормонални проблеми - рева е от там, грижи се за колата, все едно е чакал 20 години за нея, както едно време баща му и се опитва да "възпитава".

На 24 години е. Сега какво е проблем, че иска пари да си оправи колата, за да не се пребият заедно по пътищата ли? Crazy

# 317

На 24 години е. Сега какво е проблем, че иска пари да си оправи колата, за да не се пребият заедно по пътищата ли? Crazy

Че те по пътищата са с чадър, какво значение има дали е оправена, пак няма да се пребият с чадъра.

Мислиш, че е на 24, защото така е намекнала авторката. Ми то половината и писания са лъжи и си противоречат.

# 318
Всеки коментар забива в някакъв личен стереотип.
 Нормални млади хора са. Опитват да се справят, което си е похвално. Естествено, че ще правят и грешки. Ще задобреят.
Никак не съм съгласна с повечето категорични епитети и за момчето, и за момичето.
А че страховете и несгодите, преживени в детството от свободолюбиви родители, оставят отпечатък, е добре да го прочетат и осъзнаят хора, пишещи и в други теми, по други въпроси.

# 319
Мислиш, че е на 24, защото така е намекнала авторката. Ми то половината и писания са лъжи и си противоречат.

Не е намеквала, казала го е:

Той също е на 24 години.

Какво е лъжа няма как да знаем. Какви толкова противоречия виждаш?

# 320
  • Варна
Като за 24-годишен доста трезво и разумно си разсъждава човека. И пак всички приемат, че той вади повече пари от нея. А това дори тя не го знае. Само предполага.Може и да вади колкото нея, може и по-малко да вади, ние няма как да знаем. Но факт е, че успява да си планира разходите разумно. Това не го прави стиснат.

# 321
Дори и вече да е паркирал колата някъде, дори и да не му е удобно да спре навсякъде с нея. По ей такива малки нещица може да ти стане ясно като любим човек ли те третират или като съквартирант.

Не е точно така, найш у нашия квартал к'ва борба е за парко място.... веднъж изпаркирала се не мойш мЪ накара да изкарам колата па да дойда да те взема от фитнес.... човекът е предложил да я вземе с чадър.... романтика му викам аз на това Laughing

# 322
Май се е разплакал ама не е сигурна не е 'той рева в спалнята'. Ама може и да е подсмърчал, защото не е искал да отиде за носна кърпичка за да не притеснява авторката.
За беден и стиснат - колко да е беден на 24 щом купува всичко, което авторката поиска и щом има възможност за две британки, джип, да я чака с наема, да плаша сметките в заведенията и т.н? Ама и беден да е, какво? Има бедни с акъл, които знаят как да си харчат парите. Има и богати с ромски манталитет в стил 'от парА до парА' и се чудят от къде да вземат на заем до следващите приходи.
За чичките - може да съм в грешка, но нормално, за разлика от авторката аз знам как да се разпореждам с парите си и не ми се налага да си търся богато гадже Simple Smile

# 323
Хубу тогаз, Кикиморо. Само носи по-голям чадър. И да е розАв!

# 324
МожИ и пембен.... само мир да има Grin

# 325
Не съм чела цялата тема , но от това които прочетох ми е много странно как всеки се определя като :двойка"  , но задължително мъжът трябва да издържа " двойката " . Не мисля , че е правилно , мисля че е много нахално да чакаш някой да те издържа , защото предлагаш секс , почистване на дома и гледане на общи деца: предлагането на горните е взаимно и трябв а всеки да бъде отговорен към това семейство.  Откъде решихте , че момчето е стиснато , не е стиснат или скръндза., според мен се опитва да научи момичето на отговорност .... Какво значи не може на определена дата да плаща наема , а ако хазаинът  плаща нещо на определена дата... Какво правим?
Не бих градира сериозно връзка с човек като авторката.

Off topic.  Взаимно е, ако мъжът може и иска да гледа деца и да домакинства. Понякога просто си НЕ МОЖЕ. И ако не може тия неща, му е простено, защото е мъж. Ама ако не може да издържа семейство е непростимо за мъж. Представи си се разберете да делите домашна работа и гледане на децата, но той редовно или забравя да я свърши или така я върши, че се налага след него пак минеш щото отбил номера. Ако детето реве нощем и той се прави че не чува ти щеш не щеш ставаш. Ако като го оставиш с децата за цял ден и се върнеш и се окаже, че нищо не е правил, само ТВ си е гледал, а те се сцепили от рев, опикани, усрани, гладни, тотално неглижирани, къщата нагоре с краката, ядене няма.... Кво правиш - поемаш си сама децата и къщата и го пращаш да прави това, което може - да печели пари докато ти вършиш останалото, което той очевидно или не може или не иска. Не върви да зарежеш мъж щото е лоша бавачка, чистачка и готвачка. Проблемът е, че при това положение ти си длъжна да поемеш  дом и деца и няма как и с финанси да се справяш. Ако и пари не може да печели направо да се връща при майка си - този мъж не е готов и не заслужава да има семейство.

# 326
всеки разбира различно любовта - при идеята момъкът да  се напъха в безконечно задръстване, а и аз да вися в него на връщане, ще му кажа 'чакай ме у дома с един горещ грог'

# 327
       Добре, казвате стиснат.
Скрит текст:
Ами ако не са му неограничени възможностите?Не е петролен магнат, не е наркотрафикант, не е дори мъж на средна възраст с някакво солидно обществено положение. А е млад мъж, който колкото и да изкарва, едва ли е безгранично. Такива, като синовете на манекена, дето изкарват 3000 на 22 години не са често срещано явление .
   Правилно или не- разбрали са се да си делят наема и вероятно за него е конфузно да бави плащането пред собствениците на имота.В крайна сметка никакви не са все още- не са семейство, просто живеят заедно и очевидно- без особени ангажименти в бъдеще. Един път, два пъти- да прояви разбиране, но тя казва, че не е единичен случай бавенето на наема. Той откъде да вземе тези пари, ако и неговите доходи са ограничени?Да не яде ли.

С датата на плащане така и не го разбрах- кой настоява за тази дата и защо ако на авторката не и е удобна, тя не говори със собствениците?Но каквато и да е датата, като знаеш, че имаш да плащаш, правиш си сметката.

Скъперникът е стиснат и с 5 лв в джоба, и с 5 000 000лв.
Това е маниер на поведение, няма значение от размера на доходите.
Момъка се изявява като отявлен скъперник, а с такъв живота й ще бъде ад след време.
Само за насока на размислите:Той сега, когато се предполага, че е луд от любов по нея, прави сметки на всяка нейна стотинка.

Е, аз нали точно това питам- как се разбира, че е скъперник, а не че просто няма достатъчно доходи .
Иначе ясно, че скъперникът и с много доходи ще е такъв, но в конкретния случай- може просто да няма възможност да покрива разходите на момичето. На 24 години едва ли са много момчетата, които могат да предложат издръжка на партньорката си.

А това, че е "луд от любов по нея" от никъде не се разбира. Какви са причините да се съберат, никой не знае, може просто секс, както някой писа по-горе.

# 328
  • София
Не ми се мисли след години, след деца, увеличени разходи, болести и т.н. всякакви семейни финансови проблеми как ще отпуска пари.

Няма какво да не ти се мисли, то това вече им се е случило и човекът се е оправил много добре. Ти прочете ли, че тя е била в болница, с операция, трябвали са пари и никой неин близък не е бил наоколо, за да помогне. И че младежът е взел кредит, който е върнал сам, без думичка да каже, и че е бил до нея през цялото време?
Повече от това какво има да го мислим и да се чудим как ще постъпо след Н години. Ми те хората за 2-3 години се променят до неузнаваемост (справка съседната тема с лакомника). Важното е, че сега, в момента, когато наистина е дошла беда, той е бил насреща й без гък.

И стига сте го описвали като ревльо, само защото на нашата драма-куин авторка подсмърчането от съседната стая й се е сторило като рев. Ясно е, че не е ревал човека, оставаше.

# 329
  • Варна
Тъкмо исках и аз пример да дам със съседната тема. Там мъжът е МЪЖ, изкарва пари, издържа семейство. Ама вкъщи е прасе на прасетата, груб с  жена си и краде и изяжда храната на децата си. Ама кво значение има, нали е МЪЖ, който вади парите за всички. А тук момчето излезе какво ли не щото, видите ли, си позволило да напомни на нейно величество, че до еди коя си дата трябва да е готова с парите за наема. Ти да видиш.

Общи условия

Активация на акаунт