Многодетни мами № 69

• 96 257
  • 780
  •   1
Отговори
# 495
Аня♥♥♥, благодаря! Терминът ми е на 15 април. Simple Smile

Думите на годината ми са уроци и промени. Научихме семейно много неща, за съжаление по трудния начин и дано всичко което ни се случи през 2018 е за добро. Вярвам искрено в това.

Не се страхувам от промените, даже напротив. Смяната на дома е хубаво нещо. Живели сме в различни държави, сменили сме две жилища в София и ако се наложи пак промяна, чакам я с отворено сърце.

didi_bili, моят комбиниран риск за Даун беше 1:81. Правих Пренатест, Панорама + Пренатест за унаследен риск, поради напреднала възраст (моята и на съпруга ми). Прових и две ФМ в първи и втори триместър...Слава Богу, всички изследвания бяха добри, както и феталните морфологии. Честно казано, ако се решим за бебе №4, няма да правя БХС изобщо. Толкова притеснения и тревоги....не си струва...

Всички много се радват, че ще имаме трето дете. Някак оставам с усещането, че са го очаквали от нас даже Simple Smile Не съм срещала неприятни коментари от никого, досега...Дано и да не ми се случва, нито на мен, нито на никой друг. Това е решение, което касае само вашето семейство Nature High Brightness

Хубав ден на всички!!!

Последна редакция: пт, 14 дек 2018, 10:16 от Анонимен

# 496
  • София
Честно казано, ако се решим за бебе №4, няма да правя БХС изобщо. Толкова притеснения и тревоги....не си струва...
Аз не съм правила БХС. Може би с най-големия в Шейново са ми пускали (бях с платена ЖК и вероятно е бил в пакета, а тогава много-много не ти обясняваха какви изследвания ти пускат). Тогава се запознах с доктора ми и с 2рата и 3тата не съм правила. Познава ме, говорили сме с него, той знае, че дори и да излезе нещо не бих махнала бебето, не е имало и притеснения, де, с третия си направих фетална (повече от мерак Simple Smile) и така.
Леко бременеене на очакващите мами и по-малко тревоги!

# 497
Хаха, зареждаща тема Simple Smile Вкъщи сама с три болни деца. Средната ме ПОБЪРКВА. За съжаление установих, че понякога само с крясък и бой по дупето мога да я накарам да се държи нормално. А не се харесвам такава. Успокоява ме, че всичко минава. Ученичката е кротка, добра. Изживява си нейните неща покрай училището. Всичко й е ново там, но и харесва много. Бебето е ангелче. Всичките ми бебета са били така. Кърмени на поискване, кротки и щастливи Simple Smile

# 498
Лудост,изнервеност,все думи, които съпътстваха годината.Понякога се чудя защо искам четвърто дете.Ужасна майка съм.Превърнах се в кисела лелка,а бях толкова усмихнат човек.Мъча се да се променя,осъзнавам ,че подхода ми към децата е грешен.Много викам, много се карам.На обед каката-3 г.не иска да спи,това ме изкарва извън нерви и я шляпвам и така заспива.Големия-11 г.ме побърква понякога и на него се карам,крещя....Защо по дяволите искам още едно дете тогава?Идеала ми за майка е,който има фб и е в групата многодетни мами ,ще я знае.Една мама,с три момичета,породени,сега имат и бебе момче,тя е фотограф.Изглежда толкова спокойна,добра и мила ...Просто се измарям да повтарям едно и също по четири пет пъти,да не ме чуват и накрая трябва да се развикам.Добре че бебо-1г.  е много кротък,ама тя и кака му беше кротка като бебе....

# 499
  • Sofia
Лудост,изнервеност,все думи, които съпътстваха годината.Понякога се чудя защо искам четвърто дете.Ужасна майка съм.Превърнах се в кисела лелка,а бях толкова усмихнат човек.Мъча се да се променя,осъзнавам ,че подхода ми към децата е грешен.Много викам, много се карам.На обед каката-3 г.не иска да спи,това ме изкарва извън нерви и я шляпвам и така заспива.Големия-11 г.ме побърква понякога и на него се карам,крещя....Защо по дяволите искам още едно дете тогава?Идеала ми за майка е,който има фб и е в групата многодетни мами ,ще я знае.Една мама,с три момичета,породени,сега имат и бебе момче,тя е фотограф.Изглежда толкова спокойна,добра и мила ...Просто се измарям да повтарям едно и също по четири пет пъти,да не ме чуват и накрая трябва да се развикам.Добре че бебо-1г.  е много кротък,ама тя и кака му беше кротка като бебе....
При нас беше същото. Батко на почти 11, кротък и прекрасен на 6, фурия на 3 и сега ще видим с какво ще ни изненада номер 4. Но ти рано мислиш за четвърто. Когато малката беше на 1 и през ум не ми минаваше 😜

# 500
Ние мислим за четвърто откакто се роди бебо,но се разбрахме поне да навърши годинка и тогава ще си направим.Но преди година,като родих,беше много по-лесно да ги гледам.Пожелавам си за новата година повече търпение от моя страна.
Но пък когато си играят,когато дребния ми се усмихне или когато големия батко си споделя разни неща с мен,направо ми се разтапя сърцето.

# 501
  • Sofia
Ние мислим за четвърто откакто се роди бебо,но се разбрахме поне да навърши годинка и тогава ще си направим.Но преди година,като родих,беше много по-лесно да ги гледам.Пожелавам си за новата година повече търпение от моя страна.
Но пък когато си играят,когато дребния ми се усмихне или когато големия батко си споделя разни неща с мен,направо ми се разтапя сърцето.
Значи стискам палци и чакаме добри новини Simple Smile
Аз съм много по-търпелива, с всеки изминал месец. Още като разбрах, че съм бременна, решихме, че трябва по-полека да я караме и да затормозяваме децата и себе си със супер очаквания. Сега е много по-спокойно и чак ми е мъчно, че отново този баланс ще се изгуби 😜

# 502
Аз пък приключих с раждането на деца.Три ми идват предостатъчно на психиката и бюджета.Обичам много бебета и малки деца, но и трябва да оцелея, за да ги отгледам Simple Smile Simple Smile
Ще чакаме внуци ако е рекъл господ.

# 503
  • Плевен/Пловдив
Аня♥♥♥, благодаря! Терминът ми е на 15 април. Simple Smile

didi_bili, моят комбиниран риск за Даун беше 1:81. Правих Пренатест, Панорама + Пренатест за унаследен риск, поради напреднала възраст (моята и на съпруга ми). Прових и две ФМ в първи и втори триместър...Слава Богу, всички изследвания бяха добри, както и феталните морфологии. Честно казано, ако се решим за бебе №4, няма да правя БХС изобщо. Толкова притеснения и тревоги....не си струва...

Да така решихме и ние ще направя пренатален тест за Даун, за сигурност и спокойствие, след празниците и ФМ.
Благодаря лека бременност

# 504
Моята година мина в притеснения.Забременях с трето, имам две момиченца на 11 и 8 ...те са прекрасни, разбрани са, много кротички.Деца мечта са, всеки ми го казва.
Предните ми бременности бяха безпроблемни.С тази обаче още от 5-та седмица се започна с болки, кръвотечение...постъпване по болници 4 пъти.В крайна сметка бебо се задържа, но страховете ми бяха големи.Момче е и го очакваме всеки момент, в 38 седм.съм.
Страхове имам и за раждането, и за отглеждането на трето дете.Чудя се дали ще имам време за каките и за себе си.... дали ще се справим  и финансово

# 505
За мен годината мина в тъга и тревоги. Май четните години са все трудни за нашето семейство. Надеждите ни за по-добра реколта не се оправдаха, времето не позволи просто. Насред лято и дядото на мм се разболя съвсем и се залежа. Цялата есен мина в тревоги по него, мм често отскачаше до село да помага с грижите и изживя много тежко всичко около дядо си. Отиде си човекът точно в деня на християнското семейство. Средното имаше тържество в градината в същия ден, та като се прибрахме от тържеството научихме. Голяма загуба е за нас, но такъв е животът. Дядо Кольо е научил мм на всичко за пчелите, от малък все около дядо си се е въртял в пчелина, та го чувства по-близък от баща си. За нас беше тъжна и тежка година.

Аз не съм правила никакви изследвания по време на бременностите си, освен стандартните давания на урина и кръв. Не съм се и замисляла даже да правя такива. Излишни тревоги са това.
Децата често казват, че искат да имаме още едно бебе. Сега като са три току се групират две да си играят и третото да изолират. Даже ми поръчват да е момче... Но аз си имам пристеснения, че и тези трите няма да успеем да възпитаме както трябва и ме плаши идеята за още едно. Поне на този етап не искам.

# 506
О,мен никой няма да ме подкрепи забременея ли с четвърто,още повече планирано.Най-важното е че ММ ме подкрепя и също го иска.Като споменах на баба ми,че искаме четвърто,тя щеше да получи нервна криза, направо ме умоляваше да забравя за това.Имам една приятелка,която всеки път като се чуем ме разубеждава.Като те го правят от притеснение за мен,как ще се справям,че е време да си гледам живота,а не все деца да гледам.Прави са,но баткото след няколко годинки ще бъде самостоятелен,той и сега често не е с нас-все навън,излизания, приятели.И не искам да останем с две деца в къщи,искам да е пълна къщата.

# 507
  • София
Емел, съжалявам за загубата ви!
В началото на тази година свекърва ми почина, на 60г, от рак.
Но пък имаше и много хубави мигове и победи - чудото с баща ми, започнах работа (и то такава, каквато ме устройва отвсякъде), купихме си жилище! Simple Smile

зелено човече, пожелавам ви го от сърце, да си имате ваше жилище! Вие дом си имате съм сигурна, нали знаеш, домът е там, където си обичан, където се чува детски смях, където те чакат вечер... Heart

Сега като са три току се групират две да си играят и третото да изолират.
Моя близка приятелка е на мнение, че трябва или 2 да са децата, или 4, за да играят две по две, иначе има някой излишен.

Аз много исках (и все още тайно мечтая) за 4-то, но си признавам, че ако имаме 4-то искам да е момиче! Но в същото време осъзнавам, че сме изморени (психически и физически), сами си ги гледаме, сега ходим обикаляме за кухня мебели, всички - пълен комплект; понякога ни идва нанагорно доста. Много добре ми е така на работа (след толкова време в къщи, не искам пак да се заседявам), тъкмо си купихме жилище, добре ни е така с 2те заплати, искаме лека полека цялото обзавеждане да сменим. Та, на моменти и аз не знам какво искам. Ако може, и бебе, и всичко останало едновременно, но няма как... А и годинките си минават, напролет правя 39, голяма разлика би станало...

# 508
Добре дошли на новите мами! Честити бебчета и нови домове! 💓😊

Аз да си призная дълго време не исках 4то. Но понеже трите са ми от първия мъж, а настоящия много искаше бебче и ме навива близо година. Дърпах се,защото съм на възраст(той е по-млад) а и децата ми са вече големи и исках да имам време за себе си. Да ама не! Трудно е отново да се минава през бебешките неволи- кърмене, памперси, безсънни нощи, но пък е толкова сладко. Обожавам децата, отдавам им се на 100% и те стават всичко за мен! 😊
Аз съм от мамите, които гледат да са позитивни, да не крещят по децата, а да се отнася винаги с добро и мили думи; да водят дълги и аналитични разговори с тях, за да постигна желаното, вместо да наказвам и забранявам. Не е моето да съм лоша и строга. Все пак хората са различни и колкото и да знаем кое е правилно и кое не, няма как да избягаме от себе си. Wink Понякога се сдърпваме с някое дете и ако не изгладим спора веднага, после не мога да спя.
Някой по-горе заговори за равносметки за 2018та и дума на годината. Моята можеби е не дума, фраза " Отговора е Любов". Когато правим всичко с любов, търпение и позитивна нагласа, тогава животът ни ще е по-хубав! 😊

Последна редакция: пт, 14 дек 2018, 16:37 от 💕Mom of 4 💕

# 509
Аня честито и от мен,
Като те четях се замислих. Годината и при нас беше на двата полюса. Свекър ми почина на 63 Cry. Роди се бебка Revolving Hearts. Баткото ни го приеха осми клас Sweat Smile. Година на сълзи от мъка и сълзи от радост.
Сега откакто съм вкъщи викам доста по-малко но аз като цяло гледам да съм обрана. Просто го няма стреса от службата. Поне. Имам време да си видя децата. Лошото е, че по финансови причини това бързо ще свърши.
Единствено си пожелавам на себе си и на всички ни и на  вас и вашите семейства здраве и лично щастие. Heart Flowers Hibiscus
На всички бъдещи мами късмет и лекичко Flowers Four Leaf Clover
Аз осем години не исках трето дете. Но виждам как само това има смисъл. За повече по медицински неволи неможе а и не искам честно казано. Но да са ни живи и здрави дечицата и ние покрай тях
Весели празници да си пожелаем и повече почивка с която да посрещам уморителните дълги дни Nature First Quarter Moon With Face  и бебешки нощи

Blush

Последна редакция: пт, 14 дек 2018, 16:57 от janakrasi

Общи условия

Активация на акаунт