Многодетни мами № 69

• 96 219
  • 780
  •   1
Отговори
# 585
"Метод за контрацепция/ Ефективност
Сексуално въздържание - 100%
Вазектомия (стерилизация на мъжа) - близо 100%
Стерилизация на жената - близо 100%
Планова орална контрацепция - около 97%
Спешна орална контрацепция - 98%
Презерватив - 85 to 98%
Цервикална шапка - 84%
Диафрагма - 85 to 96%
Контрацептивна инжекция (Депо-Провера) - Почти 100%
IUD или спирала - 98%
Календарен метод - 75%
Прекъснат коитус под - 70% "

http://www.samaritans.bg/social-portal/bg/2010-02-19-11-16-46/20 … 2-19-11-34-09/537

# 586
  • София
Край мен спиралите са доста популярни, за сметка на оралните контрацептиви.

# 587
Вазектомията, до колкото знам, не дава 100% гаранция за контрацепция, както и "връзването" на тръбите. Те се защипват с клипси, така че може да пропуснат или пък да се получат сраствания или извънматочни бременности.
След проучване, аз си направих премахване на тръбите, което също е препорачителна мярка, намаляваща риска от рак на яйчниците, т. к. се смята че бактериите, причинители на този вид рак, се пренасят чрез тръбите.
Това е решение взето след раждането на четвъртото ми дете и във възраст, в която не смятам да раждам повече. Тази мярка не се препоръчва на млади жени, които след време могат да съжаляват, но дори и тогава, могат да забременеят чрез инвитро. 😊
Малко мъже се решават на вазектомия, защото това яко ги удря по самочувствието, особено в България. Какви мачовци ще са, ако ако сами си отнемат способността да правят деца? 😉
Да,обърках се,точно това имах предвид, премахване на тръбите.И да,за вазектомията си абсолютно права.Само си представям как питам ММ ще си направи ли....и си представям отговора му😂,а пък може и да се лъжа за него...знам ли.И аз знам,че връзването не дава сто процента сигурност.

# 588
Стана, бременна съм😮,а си мислех че няма да се получи от раз.От няколко дни имам страшни киселини,но от Коледа насам се храня много нездравословно и хич не ми мина през ума ,че може да са от друго.А с предните бременности така имах преди да разбера,че съм бременна.И преди малко реших да си направя тест,имам още три четири дни до цикъла и....две чертички.Щастлива и уплашена,направо....дано всичко да е наред,че имам проблеми по принцип,имам един мисед.И...вие сте първите ,с които споделям новината.

# 589
  • Sofia
Рени, честито! Лека бременност ти желая, по-малко притеснения и повече радост 🤗

# 590
Рени, бравоо и честито! Прекрасна новина за новата година! 💕

# 591
Рени честито! Всичко ще е наред - здраве и късмет Heartpulse

# 592
Благодаря ви момичета,будна съм от пет часа и нямам търпение да стане по-нормално време,че да звънна на ММ да му кажа,че той е на път.

# 593
Рени, честито! Безпроблемна бременност ти желая от сърце!😘
И аз с такова нетърпение и желание всеки месец очаквах номер 3 да е факт и като видях двете чертички бях с много смесени чувства... и много щастлива и мн уплашена, че всичко ще се промени и ще е различно.
Сега номер 3 е на 20 дни и е огромна радост за всички в къщи.Много желано и чакано бебе.Благословение си е, като че нещо ни е липсвало досега.

# 594
Честито Рени.Безпроблемна бременност ти желая

# 595
  • Плевен/Пловдив
Страхотна новина:) Рени честито лека и безпроблемна бременност 💖💖💖

# 596
Ехааа браво, честито!

# 597
Честито и от мен, Рени! Нека минат леко и безметежно следващите 9 месеца и да си гушнеш здраво бебче на финала!

# 598
Рени, честито! Безпроблемна бременност ти желая от сърце!😘
И аз с такова нетърпение и желание всеки месец очаквах номер 3 да е факт и като видях двете чертички бях с много смесени чувства... и много щастлива и мн уплашена, че всичко ще се промени и ще е различно.
Сега номер 3 е на 20 дни и е огромна радост за всички в къщи.Много желано и чакано бебе.Благословение си е, като че нещо ни е липсвало досега.

Забелязала съм, че по-малките деца по-малко се задържат покрай бебето. Идват, закачат я и изчезват да играят. Големите е едно мачкане, гушкане и целувки. Направо ще я изядем. Голяма радост е и очакване за нова промяна, муцунка всеки следващ ден! 😊

# 599
Здравейте, надявам се да ме приемете във вашите редици. Мама съм на три бройки - тинейджърка на 15г., един младеж  на 12г. и една малка сладка бебка на 20 дни.
След второто бях решила да сложа точка, но...с времето нещо се обърна в мен. Опитвам се да вляза отново в този режим на неспане, памперси, млека, колики....е много ми е трудно, но пък като видя в къщи как всички сме щастливи душата ми се пълни.

Общи условия

Активация на акаунт