Как си планираме седмичното меню - примерно седмично меню

  • 39 348
  • 262
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 18 352
Супа, салата и хляб си е съвсем засищащо.

# 241
  • Мнения: 12 909
Хляб вкъщи не се яде, само щерката маже 2-3 филии седмично...
Супа и салата може да нахранят някой, който по цял ден седи в офис. След тежка физическа работа малко е подигравка супа и салата.
Аз ще се наям да, ама всеки ден за мъж е абсурдно.

# 242
  • София
  • Мнения: 18 352
Ние си правим домашен хляб. Пълнозърнест или царевичен.
Супата я ядем за обяд.
Отделно закусваме, вечеряме. Ядем плодове и ядки между храненията, пием чай, кафе, фреш.
Никога не сме работили тежка физическа работа, но тренираме и спортуваме активно ежедневно.
Наяждаме се.

# 243
  • Мнения: 2 029
Супата вкъщи е за обяд и след 2 часа и двамата търсят нещо друго...
Аз приготвям сутрин обяди за офиса, но не всеки ден. Аз не ходя често, а ММ харесва обедното меню на едно близко ресторантче. Синът ми си носи, но е голям на 14г и повечето пъти сам си приготвя. Ако съм на работа до късно, вечер ядем салата с месо, на тиган, на фурна, във фрайъра или мултикукъра. Престояла манджа няма кой да ми яде. Пробвала съм и само си изгубих времето да правя 1000 неща, че и кучето е  с алергии и то не яде наша храна, та всичко отиде в боклука.

# 244
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 527
ММ работи физическа работа, тренира всяка вечер, някои дни двойна тренировка. Съвсем добре си се наяжда със супа и салата. Като й сложи на салатата 3-4 яйца и 2 консерви риба тон, супата не му е проблем.

# 245
  • Мнения: 9 240
И ние се наяждаме със супа и салата. И вкусен домашен хляб.

# 246
  • Мнения: 24 569
Зависи и от супата, все пак. Както и дали порцията е като в ресторант 300г или си е за наяждане.
В моите слагам доста материал, аз и хляб не ям с тях така че вземам мерки да се нахраня с тази супа. И месцето е повечко (постни правя изключително рядко), и застройката е по-скоро като за двойно по-голяма тенджера супа, на мен така ми харесва. И купата в която я ям далеч не е в размер като в ресторант. Досега нямам някой останал гладен, по едно време бившият ми си искаше допълнително но сам си казваше че е от лакомия че му е вкусно (не е българин и се беше влюбил в нашенските супи със застройка, при тях просто не готвят такова нещо). Но и ако е нямало повече, с една купа също не е търсил да си дояжда с нещо друго, а не е дребен.
Ако някой предпочита по-лека супа или по-малка порция от нея, най-вероятно няма да се наяде само с това.

# 247
  • Мнения: 2 864
Понеже идват топлите месеци и ще прекарваме повече време навън, съответно ще се променят някои неща в храненето. При нас през лятото не се ядат и готвят супи, спирам бобовите храни, защото бързо се развалят в жегата( изключение правя за грах и зелен боб). Вие как се храните, когато времето се стопли?

# 248
  • София
  • Мнения: 18 352
В топло време обикновено за обяд и вечеря оставаме на обилни салати с добавки, таратори всякакви и плодове.
Сутрин минаваме на мюслита.

# 249
  • Мнения: 21 783
През лятото сме на салати, по-леки храни, детето всеки ден иска таратор, сладолед, такива неща. В по-студените дни правим нещо манджесто или с повече сос, след това пак няколко седмици на салати и леки храни, и така.

# 250
  • Мнения: 745
Понеже идват топлите месеци и ще прекарваме повече време навън, съответно ще се променят някои неща в храненето. При нас през лятото не се ядат и готвят супи, спирам бобовите храни, защото бързо се развалят в жегата( изключение правя за грах и зелен боб). Вие как се храните, когато времето се стопли?

Риба най-често, дребни скари, аламинути -кашкавал пане, сирене по шопски, пилешки дробчета, паниран свински дроб, пиле. През лятото - много тиквички - на мусака и пържени . Чушки във всички варианти . И яйца , класика.

# 251
  • София
  • Мнения: 18 352
ЕммаТ ми напомни и за сладоледа.
През лятото си правим домашен. В промишлени количества. Често за вечеря ядем само огромни мелби.

# 252
  • Мнения: 21 783
Ние също правим сладолед, но в малки количества.
Също и плодова салата. Понякога панакота, чийзкейк без печене, но рядко, в единични случаи. Такива неща.
Като цяло на морето в топлите месеци не ни вървят особено други десерти от рода на кексове, мъфини, кремчета.

# 253
  • София
  • Мнения: 18 352
Нашите десерти лятото се свеждат до сладолед, диня и праскови основно.
За друго никой не проявява желание.
Ядем и риба много, защото до морското ни жилище има щанд за прясна готова риба и хем е уловена същия ден, хем познаваме хората, че работят чисто, хем не се вмирисваме да я готвим.
Единствено правя през лятото понякога баница, милинки или макарони за децата да закусват нещо въглехидратно.

# 254
  • Мнения: 849
Лятото вкъщи почти винаги има таратор или гаспачо, за обед са идеални с някаква добавка от месо на скара например. Вечер - салати, аламинути - скара, тиквички в различни вариации, италианска и испанска кухня е на почит с тортили, паели, ориз с морски дарове, пиле с лимон, леки пасти с печени сосове, всякакви риби и морски дарове. Лятото е време и за патладжани на грил, на имамбаялдъ, пържени, на миш-маши, зелен боб, пълнени зеленчуци... Абе, общо взето радваме се на всички вкусни зеленчуци, които са на пазара. Просто отпадат тежките храни, яхнии, гювечи, кавърми, свинското месо, всякакви тестени истории. От десертите рядко правя сладолед, но плодови сладкиши - да.

Общи условия

Активация на акаунт