Как си планираме седмичното меню - примерно седмично меню

  • 39 325
  • 262
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 21 763
Лятото вкъщи почти винаги има таратор или гаспачо...

Боже, точно за гаспачо се опитвах да се сетя сутринта, добре че го написа... ММ даже е записал една рецепта на гаспачо с диня, която е решен да пробва през лятото.

# 256
  • Мнения: 849
Лятото вкъщи почти винаги има таратор или гаспачо...

Боже, точно за гаспачо се опитвах да се сетя сутринта, добре че го написа... ММ даже е записал една рецепта на гаспачо с диня, която е решен да пробва през лятото.
Гаспачото ми е любимо във всякакви вариации. С диня не съм яла, гледала съм рецепти с пъпеш и хамон.

# 257
  • София
  • Мнения: 18 325
Аз го обичам с много люта чушка.
С диня сигурно ще е добре, защото правя подобна салата с краставици, домати, диня, сирене и т.н.

# 258
  • София
  • Мнения: 3 358
Криси , аз меню не правя.Пробвала съм,но не успявам да го следвам.Но гледам винаги да имам някои неша вкъщи. Боб консерва,замразен грах(бързо се готвят),замразен спанак,буркани с месо,готови сосове,паста(осонено оризови спагети),замразено месо мариновано и натюр,пелмени от руския магазин(винаги спасяват положението когато трябва бързо нещо да се сготви и децата сами могат да ги готвят.
И един лайфхак(както модерно да се казва). Когато пека пилешко(бутчета ,крилца) течноста от тавичката събирам и съхранявам в хладилника.С нея стават чудесни зеленчукови супи, ползвам я и за рамен вместо да варя бъльон.
Друго с което се облекчавам е да подготвя листните зеленчуци предварително. Измивам ги, подсушавам,увивам в домакинска харти и в кутия или торбичка.Така  всяка вечер не си губя времето за миене .

# 259
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 526
Лятото доста се ограничава менюто при нас. Месо на тиган/ скара/ фраер, таратор, салата, сладолед. Риба рядко. Все гледаме да е набързо, че на никого не му се стои в кухнята. Зареждам 5-6 тарелки различни меса в хладилника и караме подред. Понякога за гарнитура правя салата с паста, картофено пюре, нещо по- тежко от обичайните домати и краставици. Но тараторът е задължителен, литри се правят всеки ден.

# 260
  • Мнения: 9 238
При нас не става чак толкова топло през лятото. Готвя по- често някакво месо със салата, рядко супи или яхнии. Таратор не ядем, може би единственото нещо, което не харесвам.

# 261
  • Мнения: 600
Лятото доста се ограничава менюто при нас. Месо на тиган/ скара/ фраер, таратор, салата, сладолед. Риба рядко. Все гледаме да е набързо, че на никого не му се стои в кухнята. Зареждам 5-6 тарелки различни меса в хладилника и караме подред. Понякога за гарнитура правя салата с паста, картофено пюре, нещо по- тежко от обичайните домати и краставици. Но тараторът е задължителен, литри се правят всеки ден.
Ние целогодишно ядем таратор. Това е основното в нашия дом😃😃

# 262
  • Мнения: 24 563
Аз се храня малко по-специфично така че при мен не е толкова въпрос на сезон а дали нещо ми се вписва в храненето или не. Придържам се доколкото мога към сезонна храна откъм зеленчуци, да речем, защото така смятам за правилно, но до там.
Зимата по-често правя супи защото така или иначе консумира човек топли течности - от тях обаче гледам пак да си имам достатъчно месце и т.н. а не просто да сърбам там нещо.  Лятото са сезонни зеленчуци и бързи мръвки или кюфтета, обикновено в еърфраера, а супата е таратор ако има такава. И чайовете пак си ги имам но охладени. Или яйца в някакъв вид, ако няма да е месо. Но аз избягвам по-въглехидратните храни така че гарнитурите ми са си все салата на мен, каквото е налично в сезона. Много ми е лесно за готвене и планиране защото е опростена храна през повечето време. Нямам хляб, ориз, картофи, паста, десерти или други печива. Когато се съберем повече хора за няколко дни, другите предимно ядат всичко. Ей тогава набързо оценявам колко съм си улеснила живота с такова хранене Grinning

Общи условия

Активация на акаунт