Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 673
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Слънцето87, аз направих 4 вливки с интралипид и доцент Русев каза, че няма нужда от контрола , че са паднали със сигурност. Даже тъкмо и той и Калчев ми казаха да не слагам повече и аз взех, че забременях и ме накара да сложа една на + теста и една в 8-9 седмица и приключихме. Изследвах ги отново 2-3 месеца след аборта отново, бяха си ок.

# 181
Момичета, не мога да спра да плача... отново загубих възможността да бъда майка. Срам ме е ! Искам да умра! Трябваше декември месец да си имаме най-хубавия коледен подарък, но уви...

# 182
Момиче,съвземи се !Какви са тези думи!Да не си го помислила и за миг повече!
Поплачи си , тук всички познаваме горчилката...
Ще бъдеш майка!Горе главата!
Няма начин да няма начин Hug
Прегръщам те силно!

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 10:53 от estela

# 183
И аз най-накрая, след 4 години опити, през септември трябваше да бъда майка. В 16та седмица направих спонтанен аборт, като преди това лежах 20 дни в болница. Преди 2 години през април имах извънматочна, миналата година през април не се разви, така че за мен това е 3та неуспешна бременност. Не си позволявам да потъвам в мъка и самосъжаление, защото искам да се запазя и да имам сили за един ден когато стана майка. Тежко ми е, от време ба на време плача, но съм решила да не се давам, защото ме е страх, че ще се загубя.
Радвай се на всичко, което имаш и не губи вяра - ще дойде и нашия ден Heart

# 184
Опитвам се да се държа но ми е трудно. Чувствам се виновна пред мъжа ми и пред близките ми.

# 185
Опитвам се да се държа но ми е трудно. Чувствам се виновна пред мъжа ми и пред близките ми.

Джиджис бъди силна и не трябва да усещаш вина , защото за да не е успешна бременността не е причината жената , може да е и некачествен сперматозоид . Поплачи си , остани сама ако трябва. Аз в тежките ми моменти благодаря на господ защото знам че има и по-лоши ситуации от моето моментно. Хубавото предстои , вярвай и се усмихни защото твоето ангелче те чака 😘❤

# 186
Ооо говори ми! Само че близките ти те обичат и ги интересува ти да си добре. Всеки път мъжа ми ми повтаря едно и също - ти си ми важна, друго не ме интересува, само да сме заедно и през това ще минем. Горе главата и всичко ще се нареди.

# 187
Моят е същия и точно затова изпитвам най-голяма вина към него. Гледа ме като принцеса, винаги е до мен каквото и да става, а аз не мога да го даря с детенце. Много ми липсва, понеже сега  не е до мен ( налага му се временно да е извън града) . Ще се видим след няколко дни, а толкова искам да ме прегърне и да ми каже че всичко ще е наред...Благодаря ви момичета за подкрепата!

# 188
  • София
Джиджис, за нищо не си виновна, не си я самовнушавай.
Причините могат да са най-различни.
Какви изследвания си пускала досега?
Прегръщам те, бъди силна! Flowers Hibiscus

Зара, овулацията може да варира от цикъл до цикъл, да се променя от различни събития. Затова следи с тестове - да знаеш кога ще е. Надявам се че започваш прогестерона след О - тоест 24-48ч след положителния тест за овулация.

# 189
Съжалявам за новоприсъединилото се момиче, разбираме тъгата ти - всички тук сме минали през това, а като чета някои момичета дори повече от веднъж - единствено една нова, здрава бременност си мисля, че може да изтрие тъгата и точно за това трябва да се мобилизираме бързо и да направим всичко възможно от медицинска гледна точка да избегнем подобна случка за в бъдеще.... другото е Божа работа....
И аз след 4 години опити видях чаканите две чертички, но за кратко се радвах...днес ми дойде Ц. на 47-мия ден след Абразиото...днес ми излязоха и генетичните изследвания от плодните части - всичко е нормално, не е имало никакви генетични заболявания по плода; Изследвах НК клетките-всичко е нормално и там; Очаквам резултати от тромбофилия -АСЕ и фактор 13.... и тъй като смятам да пускам кръвни изследвания имам един въпрос към по-запознатите : на първа страничка е записано какво да се изследва, но относно Рубеола,Хламидия и Генитален Херпес примерно - има ли смисъл да ги изследвам при положение, че знам, че не съм боледувала от тях ...т.е. няма как да съм ги преболедувала без да знам ?
За безсимптомните заболявания като Мико-Уреаплазми съм съгласна, но за тези другите ....логически не ми се връзва, но може би има някакво обяснение....?!

# 190
  • София
Калина,
и аз не знам да съм боледувала от хламидия, но преди няколко месеца пуснах кръвен тест и ми излезнаха антитела за стара инфекция... PCR тестовете досега винаги са ми били чисти.
Относно херпеса - незнам каква е връзката. Херпесът (без значение лабиален или генитален) е латентен вирус, който носиш, и като ти падне имунитета може да се активира. Питала съм и доктори - никой не може да ми обясни какъв проблем може да предизвика.

# 191
Delisardeli благодаря за подкрепата! Пускала съм доста неща след мисед в 8 г.с. през месец ноември. ТСХ - завишено за което съм и на терапия.С таласемия съм затпва и приемам фолиева киселина постоянно, а по време на бременност двойна доза. Изледвах тромбофилия - оказа се че трябва да бия фраксипарин ( и това правех ). Откриха ми инсулинова резистентност. Изследвах вит Д - установи се дефицит, но АГ-то ми каза че при всички бременни било така и няма нужда да се коригира. Изследвала съм всички токсоплазмози, микоплазми, уреаплазми, цитонамазки и микробиологии и всичко е отрицателно. Като всичко това съм си го пускала по моя преценка, понеже всички аг- та ми казваха че тези специализирани изследвания се правят след две или три неуспешно бременности.А като им казах за НК клекти ( не съм ги пускала ) едва ли  не ме изкараха че прекалено много се филмирам и че нямало никаква нужда от всички тези изследвания... Днес от 20:00 часа имам пак среща с АГ-то и ще решим какво следва от тук нататък.

Извинявам се за дългия пост.

# 192
  • София
Джиджис, не ти е дълъг поста, напротив. Пък тук сме се събрали именно затова - да пишем колкото е необходимо.

За витамините Д и Б12 дефицитът е важно да се оправи още преди забременяване, след това само се поддържат нивата. За съжаление много малко АГ разбират от витамини.
Имаш ли мутация в MTHFR? Фолиева киселина или Метилфолат приемаш?

За НК клетките - преди 1-2 седмици ми се похвали едно момиче, че след 2 години неуспешни опити, още след първата вливка е забременяла. Ало ало Слънчицето пък имаше 3-4 БХ, и с терапия с интралипид износи и роди. Така че има случаи, в които помагат.

# 193
Калина,
и аз не знам да съм боледувала от хламидия, но преди няколко месеца пуснах кръвен тест и ми излезнаха антитела за стара инфекция... PCR тестовете досега винаги са ми били чисти.
Относно херпеса - незнам каква е връзката. Херпесът (без значение лабиален или генитален) е латентен вирус, който носиш, и като ти падне имунитета може да се активира. Питала съм и доктори - никой не може да ми обясни какъв проблем може да предизвика.
При генитален херпес знам, че има опасност за бебето, ако се ражда естествено и по време на раждането е активен
и да се пренесе на бебето...ама няма как да го имам без да знам, такова нещо се забелязва хаха, а за лабиален знам, че имам и при стрес ми излиза, но какво да видя от това изследване, че в кръвта ми го има вируса ... но в този момент ще е спящ така да се каже .... не ми е много ясно дали има смисъл да го изследвам...?

# 194
  • София
И аз знам че имам, не съм изследвала. Да стигна до раждане, ще го мисля тогава Simple Smile)
На първа страница са го сложили момичетата, които са водили темата преди мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт