Център за асистирана репродукция (ЦАР) - тема 29

• 74 642
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Хер Мяуджести, много е важно фактора с който сте кандидатствали първите пъти. Щом сте правили 2 опита, имате право на още 2 (т.к жената се брои, че тя подава документите с определен партньор независимо, че е друг)
Ако е ваш фактора няма проблем и да си кандидатствате, но ако е бил друг-няма как. Неизяснения фактор е най-малко 2 години стерилитет и 4 процедури с един партньор. При  мъжки фактор, ако настоящия ви партор има проблеми тогава може. За годините до 43 имате право да кандидатствате.

# 226
Хър Мяуджести, мисля, че имаш право на още два опита по фонда. Независимо дали си с различни партньори, заповедта се води на твое име.
Няма смисъл да си взимаш документите от старата клиника, те са минали давност. В новата направете изследванията и уточнете с каква диагноза ще кандидатствате. Те ще ти подготвят документите за фонда.
И да, действайте бързо, щом годините ви притискат, не пречи да кандидатстваш с тази фамилия. Като си смениш фамилията, си вадиш нова лична карта, правиш копие и се подписваш Вярно с оригинала и с копието в деня на получаването на заповед го представяш във фонда.
Успех!

# 227
Follow и Andji_1, благодаря ви за полезната информация. С женски фактор кандидатствахме предишните 2 пъти. Предполагам и сега ще е женски фактор, тъй като и преди при не добра спермограма на партньора, ми обясниха, че все пак проблемът с клампираната ми тръба би имал по-голяма тежест при взимане на решение за одобрение по фонда. На годеника ми още не са му правили спермограма. Надявам се поне при него да са наред нещата.

# 228
Slunceto_@_ и аз бях така като теб, напълно споделям чувствата ти.При нас след година и половина неуспешни опити потърсихме специалист и все си мислих че на мен ми има нещо.Но като излязаха резултатите му от спермограмата се оказа че е с нисък брой сперматозоиди и намалена подвижност.Много се бяхме притеснили,незнаех къде се намирам.Последва операция варикоцеле,лечение с медикаменти и малък напредък.Но преди всичко пак сме си за Икси.Сега другата седмица ще си получа заповедта и ще си запишем час в клиниката и да видим кога ще стартираме.Не трябва да падате духом и да се отчайвате,казвам го от личен опит.Само положителни мисли,напред и нагоре.Успех желая на всички ни!

# 229
Според вас ако е получена пратката с док. във фонда, дали ще е рано да звънна за да получа номера си ?Flowers Hibiscus

# 230
Елфче щом те притеснява АМХ не отлагай взимането, защото не е ясно дали няма да го поискат. Знае ли човек какво ще им хрумне?! А и сега по новите правила може да я отложиш само 3 месеца иначе гориш и кандидатстваш отново.

# 231
Orion_Sagitta, ако са пристигнали документите се обади да си поискаш входящ номер. Аз така направих.

# 232
Момичета,искам да ви попитам нещо-има ли пациентки от МЦАР Варна и по точно ме интересува как протича цветнаа снимка на тръбите.Писах си с едно момиче от там,което скоро е правило,сподели ми впечатления.Моля някоя от вас,която наскоро е правила да ми даде малко информ,болезнена ли е много.Казаха ми че с местна упойка се правила.Цената каква е тази година,тъй като миналата е била 190 лв.Предстои ми скоро да я правя и затова питам.Благодаря Ви предварително.

# 233
  • Varna
Ще ти пиша на лично,Руже:)

# 234
Аз правих за 100 лв. в бившата Тина Киркова. Въобще не  е болезнена, а аз съм със сериозно запушени тръби. Трябва да я направиш, благодарение на тази ЦС чакам заповед и стана ясно, че единственият шанс е инвитро.  Не се притеснявай.

# 235
Да задължително ще я направя,сега края на този месец

# 236
  • Varna
Момичета проблем ли е само мъжът  да вземе заповедта или трябва и двамата да ходим?

# 237
DucaMF нямам възможност да я взема този месец,за това исках да я отложи.Ндявах се ако някой го е правил да сподели. Освен това сменихме клиниката с Надежда, където февруари правих цветна снимка.  Оказва се че тръбите пропускат, но контрастното вещество не се разпръсква в кухината, както в ляво а стои като в очертания като в капсула. Та така в чужденка съм.

# 238
Може мъжът ти да я вземе.И моят мъж сам ще ходи,тъй като аз няма да имам възможност.

# 239
Получих си номерчето, дано ни е на късмет Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover  Според вас кога да очаквам (за кой месец) - 4109*  

Скрит текст:
rujka88, правила съм там цветна снимка, но преди 2-3 години, болката бе за кратко 1-2 мин и бе като менструална, мисля че няма нищо страшно  Flowers Hibiscus  (бях също с местна упойка)

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 14:29 от Orion_Sagitta

Общи условия

Активация на акаунт