Паническо разстройство - 32

• 88 753
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
пробвах два деанксита в последните дни. първоначално мислех че ми подействаха добре но днеска съм парцал. с малоумни мисли цел ден. започвам сериозно да се замислям че ми трябва нещо малко по-силно. с два деанксита щом няма резултат.... колебая се между 1.ципралекс 2.есцитил 3.золофт. имам познат който от такива по-силни хапченца се провали в много сектори на живота и изпитвам лек страх да не стане и с мен така.

# 601
Иван чудно ми е, че имаш такива проблреми от ремирта. Тя е мекичка и лекичка. Нямам идея как си представяш да я държиш под езика. Но щом си решил-опитай. Има и друг вариант-лек, безболезнен и полезен. Настърган джинджифил по супена лъжица, когато усетиш киселини. Ако ти люти можеш да добавиш лимон и става по -приятно. Има и вариант с мотилиум и ранитидин, но те са лекарства. При мен билковото лечение помага, а съм с гастрит , колит и рефлукс.

# 602
Да, аз реагирам много силно на всички АД. От друга страна така може да пестя от дозите. Само трети ден на Ренирта и психически съм по-уравновесен. Благодаря за предложението, в листовката на Ремирта наистина има панкреатит, но 1 на 1000 пациенти, дано този път да не съм с такъв късмет и да мина само с киселини и запек! Grinning Вече съм убеден, че при мен депресията и тревожността са физически обусловени.

# 603
Аз пих ципралекс 3-4 месеца,после забременях и го спрях...бях фобре и нямах нужда да го почвам пак,обсче майнчинството малко ме затрудни и понеже родих преждевременно,психически малко се сринах и психоложката ми беше казала,че останахме наполовина д лечението и започнах да го пия още 2 месеца и вече не го пия...Simple Smile та исках да кажа,че на мен ципралекса ми подейства добре,не съм пила друго,а и атаракс ми беше изписала само при нижда ако немога да де овладея,ама слава богу не съм го пила...

# 604
И аз тук при вас. От 2 месеца ми изписаха ципралекс за депресията ,но не виждам никакво подобрение. Също пия и ксанакс за нервите а и съм с паническо разстройство. Правих пълни изследвания. С щитовидната жлеза съм наред,няма отклонения. Също и от депресията не мога да спя. Изписаха ми хапчета и за сън. От тях спя 4-5 часа. След като взема ципралекса просто до обяд умирам от жажда . Непрекъснато пия вода. До обяд което трябва да работя  го върша с голямо усилие. Просто главата ми се върти и нямам никаква сила. Отсабнах около 8 кг. Някой да ми препоръча добър психиатър в София от който е доволен и просто да мога да регулирам тези неща. Аз работя в чужбина и август месец се прибирам в БГ. Искам да посетя добър специалист, и най- важното да работи август месец ,защото тогава обикновенно са в отпуск.

# 605
  • Варна
Здравейте,голямо гадене от няколко месеца,нямам апетит...лекарите казват че стомаха е добре,въпреки че имам гастрит и колит,но страшна тревожност имам заради гаденето,мисля си най-лошото,явно пропускат нещо...сега и едно отвращение от месо...пия си флуансол и бриека,но много нервни кризи.....дали не съм тежко болна...итаче нямам стрес...дайте ми съвет,друг като мен ?

# 606
  • Sofia
Пия ципралекс от 3 дни и доста често ми прималява и прилошава. Бързо преминава, но е по много пъти на ден. Кога ще премине този ефект?

# 607
Вече почвам да не вярвам на това ПР....
Скрит текст:
Възможно ли е, проблемите с дисковите хернии на врата и кръста да се влияят от него??? Навсякъде пише че да....Е ! КАК !
Възможно ли е болката в гърба да не е от 50 процентовата ми сколиоза а да се обостря от депресия и ПА.....
В хиляди сайтове пише, пренапрежение, стрес, депресия обострят хроничните болежки. Лекарите също почнаха да го казват, ма много удобно бе ! Мен ме тресе от болка, те ми казват че стреса влошава нещата....е нали е само в главата ми !
Преди няколко дни установих че може би имам панически атаки....
Имам приятелка, която е на антидепресанти от години и знам че е с ПА, но тя не смее да ходи в затворени помещения с много хора щото припада....
Едва преди няколко дни и казах че от извество време получавам рязко сърцебиене, изпотявам се и сякаш губя чувство за реалност.....Ужасно е. Там съм, слушам, виждам, говоря и все едно не се случва на мен......Тя взе да се смее и каза че това е чувството едно към едно с ПА ! Етова е върха. Сърцебиене и замайване получавам от години, никога не съм мислела че е това. Силно тревожна и потисната съм, заради постоянните болки във врата, гърба и кръста. На моменти не ми се живее.....Ден с ден не си прилича. Поставих си какви ли не диагнози ! Ходя по лекари и всички казват няма страшно, имаш си болежки разни и гръбначни проблеми от това е....Никой не ми е предложил примерно ЯМР. Правя скенери, рентгени всякакви кръвни изследвания и урини разни.....хормони и какво ли не ! Потиснах се, намусих се. Тъжна съм. Сприхава, заядлива, мрачна. Мразя се! Чувствам се ужасно.
От два дни се спуквам да ходя да пишкам. Не боли, не пари, не сърби....Корема ми е подут и постоянно ми се пикае. Почнах отново да чета за някакви тумори на гръбнака и какво ли не. Пила съм ксанакс, понасяше ми, но просто се чувствах странно. Изкуствено някак. Пих тритико, ужасно ми се виеше свят от него и го спрях. Деанксита не ми действа. Валидол смуча в промишлени количества. Болките във врата ме съсипват, гади ми се. Няма да живея дълго, знам си.....

Niama_me  Абе няма да се мре, ама мъчи....
Скрит текст:
При мен започна със схващане в кръста. Имам сколиоза от дете и докторите казаха, че това е причината и ако не спра да спортувам - хич да не ходя да им мрънкам..... ОК, спрях (голяма грешка!).
Успокоих се, но след 3 месеца някъде започна да ми се гади и да ми е замаяно. Схвана ми се врата и не можех да си отпусна челюстта - веднага на лекар и започнах физиотерапия и масажи (подобрение почти нямаше).
ЯМР направих (естествено си го платих; личния ми каза да забравя за направление) - всичко ОК.
От активен и усмихнат човек се превърнах в постоянно мрънкащо същество - все ми беше зле, все ми беше лошо. Не се понасях, никъде не излизах. Не съм спала като хората от повече от година сигурно.

Мой познат е с ПА и ми прати една книга  - чета симптоми за тревожно разстройство ...  10 от 10. Confused
Потвърди се от психолог (депресивни състояния и тревожно разстройство). По схващането на врата си усещам кога ще ме разтресе тревожността. Понаболява ме тук-там всеки ден, ама не обръщам внимание вече.
Аз пък съм на мнение, че в опит да открия някакъв физически проблем - изгубих ценно време. Ако бях започнала още в началото да се боря и с тревожността  - може би щях да си спестя поне агорафобията (мъка си е това).
При всичкото това оплакване как пък нямаше един човек/лекар дето да ми каже, че може да е ПР... Grinning
В момента имам срещи с терапевт и не съм пила АД, на валериан и валидол го карам.
Личният щом разбра, че имам ГТР ми каза -"виж сега, ти си млада, живей си живота, не идвай да ми висиш само пред кабинета".Дааааа, много ми помогна с тези си думи и ходя с голямо желание при него. Bowtie

# 608
Пия ципралекс от 3 дни и доста често ми прималява и прилошава. Бързо преминава, но е по много пъти на ден. Кога ще премине този ефект?

Аз също пия ципралекс от 1м.и половина. Сутрин след като го изпия умирам от жажда след това. И после 3-4 часа главата ми е като отнесена. Казвах на доктора но той ми каза че това било нормално. И аз не знам вече какво да правя.

# 609
здрасти. пак съм аз. леко ме е шубе да излизам от нас. а у нас ме е страх самолет да не се вреже в блока и да ме отрепе. много съм разочарован от себе си. имам и физически болежки. не само ментални. снощи пак си поемах дъх като след давене и си мислех за смъртта. не знам вече какво да предприема. като в омагьосан кръг съм. чувствам се като пълен нещастник и безполезник. два деанксита ми влияят но очевидно не както е желателно. искам да си оправя всички тъпотии които сътворих в последните години. вече стигам до момент на отчаяние като че ли. извинявам се че помрънках ама няма на кой друг. : (

# 610
  • Бургас
До две седмици трябва да мине.

# 611
Вече почвам да не вярвам на това ПР....
Скрит текст:
Възможно ли е, проблемите с дисковите хернии на врата и кръста да се влияят от него??? Навсякъде пише че да....Е ! КАК !
Възможно ли е болката в гърба да не е от 50 процентовата ми сколиоза а да се обостря от депресия и ПА.....
В хиляди сайтове пише, пренапрежение, стрес, депресия обострят хроничните болежки. Лекарите също почнаха да го казват, ма много удобно бе ! Мен ме тресе от болка, те ми казват че стреса влошава нещата....е нали е само в главата ми !
Преди няколко дни установих че може би имам панически атаки....
Имам приятелка, която е на антидепресанти от години и знам че е с ПА, но тя не смее да ходи в затворени помещения с много хора щото припада....
Едва преди няколко дни и казах че от извество време получавам рязко сърцебиене, изпотявам се и сякаш губя чувство за реалност.....Ужасно е. Там съм, слушам, виждам, говоря и все едно не се случва на мен......Тя взе да се смее и каза че това е чувството едно към едно с ПА ! Етова е върха. Сърцебиене и замайване получавам от години, никога не съм мислела че е това. Силно тревожна и потисната съм, заради постоянните болки във врата, гърба и кръста. На моменти не ми се живее.....Ден с ден не си прилича. Поставих си какви ли не диагнози ! Ходя по лекари и всички казват няма страшно, имаш си болежки разни и гръбначни проблеми от това е....Никой не ми е предложил примерно ЯМР. Правя скенери, рентгени всякакви кръвни изследвания и урини разни.....хормони и какво ли не ! Потиснах се, намусих се. Тъжна съм. Сприхава, заядлива, мрачна. Мразя се! Чувствам се ужасно.
От два дни се спуквам да ходя да пишкам. Не боли, не пари, не сърби....Корема ми е подут и постоянно ми се пикае. Почнах отново да чета за някакви тумори на гръбнака и какво ли не. Пила съм ксанакс, понасяше ми, но просто се чувствах странно. Изкуствено някак. Пих тритико, ужасно ми се виеше свят от него и го спрях. Деанксита не ми действа. Валидол смуча в промишлени количества. Болките във врата ме съсипват, гади ми се. Няма да живея дълго, знам си.....

Niama_me  Абе няма да се мре, ама мъчи....
Скрит текст:
При мен започна със схващане в кръста. Имам сколиоза от дете и докторите казаха, че това е причината и ако не спра да спортувам - хич да не ходя да им мрънкам..... ОК, спрях (голяма грешка!).
Успокоих се, но след 3 месеца някъде започна да ми се гади и да ми е замаяно. Схвана ми се врата и не можех да си отпусна челюстта - веднага на лекар и започнах физиотерапия и масажи (подобрение почти нямаше).
ЯМР направих (естествено си го платих; личния ми каза да забравя за направление) - всичко ОК.
От активен и усмихнат човек се превърнах в постоянно мрънкащо същество - все ми беше зле, все ми беше лошо. Не се понасях, никъде не излизах. Не съм спала като хората от повече от година сигурно.

Мой познат е с ПА и ми прати една книга  - чета симптоми за тревожно разстройство ...  10 от 10. Confused
Потвърди се от психолог (депресивни състояния и тревожно разстройство). По схващането на врата си усещам кога ще ме разтресе тревожността. Понаболява ме тук-там всеки ден, ама не обръщам внимание вече.
Аз пък съм на мнение, че в опит да открия някакъв физически проблем - изгубих ценно време. Ако бях започнала още в началото да се боря и с тревожността  - може би щях да си спестя поне агорафобията (мъка си е това).
При всичкото това оплакване как пък нямаше един човек/лекар дето да ми каже, че може да е ПР... Grinning
В момента имам срещи с терапевт и не съм пила АД, на валериан и валидол го карам.
Личният щом разбра, че имам ГТР ми каза -"виж сега, ти си млада, живей си живота, не идвай да ми висиш само пред кабинета".Дааааа, много ми помогна с тези си думи и ходя с голямо желание при него. Bowtie

Значи да си знам че и челюстта може от това да ми се схваща понякога...
Абе и аз имам 110 от 10 симптома, ама проблема е че се припокриват и с по-страшни неща, затова.....
Мамка му и гадно време как зле ми става като е влажно и студено.... Cry

# 612
Е то се припокриват, ама всеки ден се сменят симптомите. Един ден боли глава, гади ти се, после те стягат гърдите, корема, краката.... Пък и си мисля, че след толкова влачене по лекари - все щеше да се покаже, ако имаше нещо.
То не че аз не продължавам да ходя по лекари де, ама си знам, че ми е от ГТРто и гледам там да променям нещата.

# 613
Purple HeartPurple HeartАз знаете ли какво съм съм замислила ама не ми се смейте.
Едно време тия болести баба ми беше така се водеха на нервната система страхови неврози, нарушения на вегетативната нервна система и т.н. Виках им просто слаби нерви и проблеми с нервите.

Сега всичко излиза че било проблем на психиката, някакво нарушаване на химични процеси в мозъка, които лекарите лекуват с друг вид химия. Това четох не го измислям аз или поне така го разбрах.

И ако всичко е химичен процес, който се овладява с химикали и химия защото такава част от лекарствата не действат и защо всички лекари те тикат да ходиш на медитации, психолози психотерапия? Иначе казано от моя високоинтелегентен мозък който грам не разбира от химия, ако има нарушен химичен баланс само препарата ще помогне за какво е другото?

Ако питате мен и лекарите нямат никаква идея какво е и не дай си боже след 20г ще кажат пак за невролози сте. Не знам.

Та така... днес съм на работа, намалих си лекарството на своя глава и поне не спя като пън по толкова часове, че то бях забравила да ходя. Ще го пия още месец и ще преценя дали не го спра.
Проблемът обаче който ми го отключи на този етап не се разрешава и се задълбочава- сериозен конфликт с колега, който е и на по-високо място в йерархията а засега е виждам начин да започна да правя друго. Обмислям го но не виждам варианти- тормозът беше сексуален за щастие по фейсбук и само един личен инцидент в офиса но явно съм изжевяла нещата много по-тежко
niame_me Relaxed
Всички го усещаме като смърт затова е и толкова плашещо, но не се умира. Стискам палци да се пооправиш.
Прави доколкото можеш по-елементарни упражнения като тип рехабилитация търси из нета като изпишеш проблема къде те боли ние със сина ми така си правим и йогата и др упражнения той се гъзури до мен и пада голяма забава, днес ме понаболява едната кълка но леко това покава че съм я понатоварила- правя 10 мин сутрин и 10 мин вечер че то след 1 месец леж сили нямам, но до 30 мин ако успея да увелича ще е супер.

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 12:22 от opelcorsa

# 614
Ами на мен лично Деанксит идеално ми помогна, ни депресия, ни ПР имах с него. Психолозите не ми помагат изобщо. Но за всеки е различно.

Общи условия

Активация на акаунт