За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 76 724
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

И пак да попитам: как да третирам сушени кайсии, в които се появиха паяжини? Благодаря! Добра идея ли е да ги измия и пак да сложа да се сушат в дехидратора?

аз бих ги хвърлила Peace
нещо ги е налазило.

# 286
  • София
Да ви попитам. Правих кекс, но този път реших да го разкрася с какао вътре. Отделих част от жълтата смес и добавих какао, но ми се получи доста гъста тази смес. Изсипах, изпекох, но кафявото ми стои по-сбито от другата част на кекса. Има ли някакви пропорции за какаовата смес по кексовете по принцип? Мислех да разредя с вода даже....но викам айде да не сътворя някоя по-голяма глупост и го оставих така.

Приблизително отделяш 1/3 от тестото и към него добавяш 1 с.л. какао. Не го разреждаш, за да може при сипването кафявата смес да натежи и да мине надолу. Ако я разредиш ще си остане отгоре.  Peace
+ 1 и с дървена дълга клечка се леко  минава за да се разпредели в тестото правилно и ще се получи малко като мраморен ефект

# 287
Донесоха ми доста пресен лук от село и на салата вече ни писна да го ядем, кажете някоя манджа, в която да се включва много пресен лук, за да не го изхвърлям всичкия.

# 288
Донесоха ми доста пресен лук от село и на салата вече ни писна да го ядем, кажете някоя манджа, в която да се включва много пресен лук, за да не го изхвърлям всичкия.
Пилешки сърчица с лук и бира
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … shki-sartsa-s-luk
Яхния
https://www.bonapeti.bg/recepti/yahniya-ot-presen-luk-s-maslini/
Сушен
https://pep-4o.blogspot.bg/2014/05/blog-post_26.html?m=1
Салата със зелен лук и заквасена сметана
http://m.bg-mamma.com/?topic=163961
Иначе може и яхния с месо,омлет или бъркани яйца,баница...
Ако е много по-добре изсушен или замразен.

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 14:03 от lady_gothic

# 289
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Измий, нарежи, сложи в плик и във фризера.
Yum

# 290
Моля, дайте идеи за "рефреш" на печено пиле. Останало е малко от гърдите, едното бутче и трътка. Знам, че ще кажете супа, но има наготвена, телешка, бистра. А пилето от неделя само го премятаме от единият рафт на хладилника на другия. Болни са някои у дома и безапетитни.  А е домашно и никак не ми се ще да се намери в кофата.
Да, забравих, че не се котира и пил. каша само аз я ям.

# 291
С домати и зелен лук,дали ще се приеме?Или да го обезкостиш и накъсаш за ала домашни дюнери?

# 292
  • под тепетата
Правиш сос бешамел, в него слагаш накъсаното месо и леко сварени моркови, карфиол,броколи. Настъргваш малко кашкавал отгоре и запичаш до златисто. Ако не ядете такива зеленчуци, сложи по твой вкус.

# 293
Моля, дайте идеи за "рефреш" на печено пиле. Останало е малко от гърдите, едното бутче и трътка. Знам, че ще кажете супа, но има наготвена, телешка, бистра. А пилето от неделя само го премятаме от единият рафт на хладилника на другия. Болни са някои у дома и безапетитни.  А е домашно и никак не ми се ще да се намери в кофата.
Да, забравих, че не се котира и пил. каша само аз я ям.

Пиле по белгийски

# 294
Благодаря ви. Пиле по белгийски ще е. Някои продукти ги нямам, но кот' стане. Захващам го.

# 295
Скрит текст:
Като се сложи какаото сместа става по-гъста, да. Аз не добавям течност допълнително, но тези дни видях в една рецепта за мъфини, че в тъмната смес се добавят 2-3 суп.лъж течност. Така че е можело да добавиш мъничко вода. Peace

И пак да попитам: как да третирам сушени кайсии, в които се появиха паяжини? Благодаря! Добра идея ли е да ги измия и пак да сложа да се сушат в дехидратора?

Мисля, че няма проблем да ги измиеш и подсушиш. Ако нямат някаква миризма на старо не им пречи, че са хванали паяжинки.  Peace

# 296
Може и така, а може и някакво месце да добавиш.
https://recepti.rozali.com/supi-bezmeso/p3759.html

# 297
Имам 2л домашно овче мляко и искам да го подквася. На това количество колко лъжици кисело мляко трябва да сложа? Някъде четох, че на 1 буркан се слага 1с.л, на друго, че на 1л се слагат около 2с.л., та не знам кое е вярно. И какво кисело мляко да взема, кое е най-подходящо?

# 298
Имам 2л домашно овче мляко и искам да го подквася. На това количество колко лъжици кисело мляко трябва да сложа? Някъде четох, че на 1 буркан се слага 1с.л, на друго, че на 1л се слагат около 2с.л., та не знам кое е вярно. И какво кисело мляко да взема, кое е най-подходящо?

На 1 литър слагам 3 супени лъжици. Използвам от предното квасене или Елена, а може и Боженци.

# 299
Скрит текст:
Като се сложи какаото сместа става по-гъста, да. Аз не добавям течност допълнително, но тези дни видях в една рецепта за мъфини, че в тъмната смес се добавят 2-3 суп.лъж течност. Така че е можело да добавиш мъничко вода. Peace

Мисля, че няма проблем да ги измиеш и подсушиш. Ако нямат някаква миризма на старо не им пречи, че са хванали паяжинки.  Peace
Нямат миризма на старо, опитах една, и на вкус е добре. Утре ще ги измия и изсуша.
Благодаря! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт