За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 76 788
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте!Някой правил ли е пица с кайма (не турската лахмаджун)?
Половинката от месец мрънка да му направя такава,ял в пицария,била страхотна newsm78
Освен кайма имало и някакво филе,кашкавал или моцарела.
Та въпроса ми е да намажа готовия блат с доматен сос и да нахвърлям  каймата отгоре или да я запържа предварително  Rolling Eyes
И какво друго като съставки ще отива на такава пица?
Благодаря предварително Hug

# 376
Половинката от месец мрънка да му направя такава,ял в пицария,била страхотна newsm78
Та въпроса ми е да намажа готовия блат с доматен сос и да нахвърлям  каймата отгоре или да я запържа предварително  Rolling Eyes

Тази виж страхотна е!
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B8%D1%86%D0%B0

# 377
  • На брега на реката
Ще имаме гости за няколко дни. И понеже ще сме заети с обиколка на забележитрлностите, ще готвим само вечерно. Това как да е, ще го измисля. Обаче в един от дните ще съм рожденичка и искам да приготвя нещо завъртяно, но не отнемащо мн време и подходящо за 7 човека. Или някаква заготовка, която да приготвя от предния ден. Благодаря предварително Simple Smile

# 378
  • Русе

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/05/blog-post_4.html

# 379
Ще имаме гости за няколко дни. И понеже ще сме заети с обиколка на забележитрлностите, ще готвим само вечерно. Това как да е, ще го измисля. Обаче в един от дните ще съм рожденичка и искам да приготвя нещо завъртяно, но не отнемащо мн време и подходящо за 7 човека. Или някаква заготовка, която да приготвя от предния ден. Благодаря предварително Simple Smile

Ефектно, бързо и вкусно. Пробвано много пъти. Рецептата съм я свалила от тук преди години.

"Трябват ти пилешки, но може и свински пържолки -по една на човек.

Начукваш ги леко, посоляваш и поръсваш с черен пипер.
Разтопяваш в тиган около 50г масло зависи от броя на пържолите и ги изпържваш добре от двете страни. Работа за около 10 мин. След това ги нареждаш в тавичка, слагаш им отгоре на всяка, половинка от праскова от компот или резен ананас от компот, покриваш всяка пържола с тънък резен кашкавал или друг вид жълто сирене- ейдам, гауда... и запичаш в добре загрята фурна, още по-добре под грил за около 5-10 мин. Ако нямаш много време може и в микровълнова но не се запича добре сиренето.  Поднася се със салата според сезона и пържени или варени картофи или картофено пюре.

Същите пържолки+прасковите или ананаса, можеш да залееш с сос приготвен от синьо сирене- около150-200г., което си разтопила в същият тиган в който си пържила пържолите + малко сметана или прясно мляко. "
Не съм записала на кой е, но много и благодаря!  bouquet

# 380
  • Русе
Скрит текст:

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_3.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_7.html

# 381

запържи/задуши каймата. Иначе влагата и ще иде в тестото. 
https://pep-4o.blogspot.bg/2010/01/blog-post_13.html
До тук е лахмаджун Simple Smile което си е почти пица с кайма, но задължително телешка.  Аз я хапвам така, но моите предпочитат отгоре с кашкавал, та когато ти е почти запечена, изваждаш я, нареждаш набързо филета, поръсваш с приготвения настърган едро кашкавал и моцарела и допичаш.  Можеш да добавиш и гъби в каймата

# 382
  • софия
Аз на ММ веднъж бях правила пица ОТ кайма.  Омесвам 500гр кайма с 3фил хляб и яйце. Постилам хартия за печене в тавичка и запичам. После вадиш и отгоре слагаш каквото искаш вече и връщаш обратно да за доопекат добавките . Много вкусно става.

# 383
определено, да . и е бързо решение за вечеря след работа https://pep-4o.blogspot.bg/2009/10/blog-post_21.html

# 384
Благодаря много на всички bouquet
Пица от кайма и лахмаджун(с готови тортили)правя често точно по рецептите на Пепчо,но такова чудо
 като пица с кайма/болонезе била в менюто/нито съм яла,нито знаех че има.Ще запържа каймата значи,дано се одобри.
Още веднъж мерси Hug

# 385
Благодаря много на всички bouquet
Пица от кайма и лахмаджун(с готови тортили)правя често точно по рецептите на Пепчо,но такова чудо
 като пица с кайма/болонезе била в менюто/нито съм яла,нито знаех че има.Ще запържа каймата значи,дано се одобри.
Още веднъж мерси Hug

lady_gothic, вкусна е пицата болонезе. Нямам време да чета назад, така че, ако вече са дадени линковете - извинения. Ако не са, хвърли едно око и на тези варианти:

1, 2, 3. Peace

# 386
  • В царството на игрите:)
Моя приятелка от Германия ми подари сос Холендез и Четири сирена на Кнор. Холандеза го ползвам за асперижи, но за какво друго мога да го ползвам, както и този четири сирена /който е много вкусен/ в какво мога да го вложа? Благодаря!

# 387
labrex ,Благодаря и на теб,утре запретвам ръкави ,2 ще направя дано се хареса поне едната Rolling Eyes
За сос халандес-яйца по бенедиктски
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D1%81%D0%BA%D0%B8
Гриловано сьомга,лаврак,салата с пилешко например...

# 388
  • Montana, Bulgaria

Аз я правя така - мажа блата с барбекю сос, слагам и филе и запържена кайма, моцарела на кубчета и ръся обилно с кашкавал.

# 389
Имам пакет хек във фризера, децата го обичат паниран,  но все пак моля за други идеи за приготвянето му.

Общи условия

Активация на акаунт