За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 76 655
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
Дами и господа, моля за помощ! С какво мога да заменя 3 супени лъжици кленов сироп в сладкиш?
Благодаря!

меласа някаква нямаш ли? Ако не - слагай мед

# 136
  • München, Deutschland
Дами и господа, моля за помощ! С какво мога да заменя 3 супени лъжици кленов сироп в сладкиш?
Благодаря!
Също и сироп от агаве, освен дадените от Пепи варианти по-горе.

# 137
Благодаря Ви, дами! Нямам меласа и сироп от агаве, но имам мед. Да го разредя ли с нещо или така да го сложа?

# 138
Пепи благодаря. Моля да ми пишеш дали може сух розмарин и колко се слага. И на тиган мога ли да ги приготвя. Как да разбера че са опечени(готови) на тиган.

# 139
Забравих как се готвеше агнешка главичка,моля за помощ.

# 140
Моля за изпитана рецепта за пържоли с топено сирене. Няма да се яде агнешкото и тази година  у нас. Освен на мен и то в някои варианти, никой не го яде.

# 141
Забравих как се готвеше агнешка главичка,моля за помощ.

http://batimiti.blogspot.bg/2016/11/blog-post_18.html?m=1

# 142
Може ли да ми кажете? Готвя едно пилешко филе, сложих го да се свари покрито, но изкипя и излиза някаква бяла пяна на големи буци. Нормално ли е това? Пилето уж не е ГМО, поне така пише на опаковката? Да го ядем ли или да го хвърляме?

# 143
  • София
Може ли да ми кажете? Готвя едно пилешко филе, сложих го да се свари покрито, но изкипя и излиза някаква бяла пяна на големи буци. Нормално ли е това? Пилето уж не е ГМО, поне така пише на опаковката? Да го ядем ли или да го хвърляме?
Toва е коагулиран белтък и се получава при варене на всяко месо, "отпенете го" , т.е махнете пяната и яжте спокойно.

# 144
Моля за изпитана рецепта за пържоли с топено сирене. Няма да се яде агнешкото и тази година  у нас. Освен на мен и то в някои варианти, никой не го яде.

Натриваш хубаво пържолките със сол и черен пипер, запечатваш ги в тиган за по 3 минутки, мяташ ги в тавата, заливаш със бира и малко вода и редиш между тях нарязаното топено сирене и печеш във фурната. Стават страхотни, а соса ммммм.

# 145
  • София
.....................Toва е коагулиран белтък и се получава при варене на всяко месо, "отпенете го" , т.е махнете пяната и яжте спокойно.
Точно!
Ама, ти за първи път ли вариш пиле, не вярвам ? Винаги се отпенва с решетъчна лъжица, бавно и спокойно отстраняваш пяната, ако не ти е удобно с нея се взима по-голяма топка дом. хартия и с нея се минава отгоре. Всичко се маха от пяната.  По същия начин се отпенва и всяко телешко месо, задължително.

# 146
Пепи благодаря. Моля да ми пишеш дали може сух розмарин и колко се слага. И на тиган мога ли да ги приготвя. Как да разбера че са опечени(готови) на тиган.
можеш сух,  по-силен му е аромата, на котлетче по 4-5 иглички да се падне. Месото е готово, когато го боднеш с нож и не пуска кръв, а чиста течност. Ако е на тиган, може да ги направиш под капак, да се и позадушат малко, докато се пекат. Или ползваш термометър за месо, но там не мога да ти помогна - така и не ползвам моя и не знам колко градуса трябва да е Simple Smile  като натиснеш месото отгоре с палец, колкото по-малко  ти"пружинира" палеца, толкова е по-добре изпечено.

# 147

Натриваш хубаво пържолките със сол и черен пипер, запечатваш ги в тиган за по 3 минутки, мяташ ги в тавата, заливаш със бира и малко вода и редиш между тях нарязаното топено сирене и печеш във фурната. Стават страхотни, а соса ммммм.

Благодаря! Heart

# 148
След като втаса тестото за козунак в хлебопекарната, да го премеся ли малко на ръка преди оформянето,  или направо да късам и да сплитам?

# 149
Не премесваш,  късаш и сплиташ.

Общи условия

Активация на акаунт