За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 76 709
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
  • софия
https://pep-4o.blogspot.bg/2017/05/blog-post_29.html - тези дори мъжът ми ги обича, а преди това не искаше и да види асперж

# 241
Радвам се за  което Simple Smile и крем супата е хубава. Много е важно да не ги преготвите. За бързо. Аз вече и собствено производство имам и хрупаме  младите сурови на салата.

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 19:52 от пеп-4o

# 242
  • Финландия
Правих миналата седмица аспержи с пармезан. Много е лесно.

Аспержите (половин килограм) се обелват, орязва се ако има твърдо и се нареждат в тава. Отгоре се поръсват със 2 лъжици зехтин, сол и 4ерен пипер. Трохите от 2 филии бял хляб,  се смесват с 3/4 лъжици настърган  пармезан, наситно нарязан магданоз и малко 4есън (аз не сложих магданоз и 4есън).
 Поръсват се аспержите и за разкош поръсих отгоре още една лъжица пармезан. Пе4е се на 200 градуса във фурната около 10 минути .  Преди сервиране се поръсват с лимонов сок.

# 243
Цитат на: savina_33 link=topic=1027671.msg36579233#msg36579233 date=15и23725482
Може ли някой да ми каже зехтин Costa d'oro горчив ли е? Че никак не обичам горчив зехтин, а Сан лазаро-то стана много горчив изведнъж.
На мен леко и ми горчи и ми люти!

# 244
  • Sofia
Един път съм взимала аспержи,направих ги завити с бекон на тиган,но сурови ми харесаха повече...
Наскоро ми попадна статия,че не са много ок за хора с бъбречни проблеми и вече не купувам

# 245
  • München, Deutschland
Май вече закъснях с идеите на немските домакини за аспержи, но пък ще използвам повода да честитя на Пепи собствената реколта. Simple Smile

# 246
Може ли идеи какво вкусно да сготвя с телешки сухи пържоли? Проблемът е, че ММ (и детето също) не обича да яде само месо, иска да преобладават въглехидратите. Нямам си машинка да ги смеля на кайма....
Месото е най-добре да е нарязано на ситно....един път правих гювеч, сега не искам да е с картофи на фурна.
Благодаря предварително

# 247
  • München, Deutschland
От мен една идея за шницели, защото ако вече са порционирани на пържоли, нямаш много вариации в нарязването на месото...

# 248
Може ли идеи какво вкусно да сготвя с телешки сухи пържоли? Проблемът е, че ММ (и детето също) не обича да яде само месо, иска да преобладават въглехидратите. Нямам си машинка да ги смеля на кайма....
Месото е най-добре да е нарязано на ситно....един път правих гювеч, сега не искам да е с картофи на фурна.
Благодаря предварително

Lisa., погледни рецептата на Винце, ако смяташ, че ще ви допадне, прави я. Много вкусно ястие се получава по нея, дори телешки пържоли на тиган, които не ни харесаха по тоя начин, съм правила по рецептата, нищо че бяха пържени и сухи, пак станаха добре и се изядоха с апетит. Peace

Ако нямаш тенджера под налягане, може да използваш всяка една друга, като покриеш хубаво отвора с алуминиево фолио и сложиш отгоре капака.

# 249
  • София
Благодаря предварително

Задушено телешко с чушки и домати
Въглехидратите могат да се добавят като гарнитура.  Peace

# 250
  • Русе
Благодаря предварително

Можете да нарежите телешките пържоли на по дребно и приготвите по тази рецепта.
Месото, ако вече е термично обработено сложете 10-на минути преди свалянето на ястието от огъня.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/06/blog-post_15.html

# 251
Миналата година суших кайсии. Днес видях, че са започнали да хващат паяжина (не е много, повече са засегнати плодовете по дъното на буркана, нагоре няма). Въпросът ми е: как да ги третирам, за да ги спася и да можем да ги консумираме? Не са много плодовете, мисля, че бързо ще ги изядем. Благодаря! bouquet

# 252
Ще се получи ли крем за торта от заквасена сметана и подсладено кондензирано мляко?

# 253
  • София
Ще се получи ли крем за торта от заквасена сметана и подсладено кондензирано мляко?

Погледни тази рецепта.

# 254
  • Sofia
Купих телешки черен дроб,но незнам как да го приготвя,да е крехък,а не жилав...,дайте идеи,моля?

Общи условия

Активация на акаунт