Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 57 177
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Детето за да стане в 6.30, ще легне по-рано предната вечер. Разбира се, че ако легне в 22.30, сутринта ще му е много трудно да стане.
Да, търпимостта е голяма, но все пак има начин да се справим, ако имаме желание. Всичко друго са опрадвания и мрънкане.

# 331
Ами който няма друга възможност, си записва детето където и да е. Тези, които имат алтернатива се пробват на тотото в градината зад блока. Не е до желание, а до необходимост.

# 332
Да, нали точно това казвам. Намираш начин дори и в далечна градина, без мрънкане.

# 333
Еми ти не мрънкай, ние ще си мрънкаме. Simple Smile

# 334
Предвид, че съм една от малкото майки, които през 2009 година присъстваха на протестите пред Столична община поради същия този проблем, ще си мрънкам колкото искам. Точно защото лично г-жо кметицата ни излъга най-нагло, че полагат всички усилия и в крайна сметка ще решат проблема. Е, както се вижда, раждаемостта спадна, проблемът си стои. Ще мрънкам, много ясно! И масово в районите около мен места няма, че да приемам съвети да си водя детето по-надалеч. Голямото ми дете беше прието преди години в най-нежеланата градина в квартала ни, и то с томбола, така че много добре знам как да си преценявам шансовете за класиране. Но в ясла в Кремиковци няма да пратя сина си, и да го разнасям сутрин и вечер по един час, за да може все така никой да не решава проблема с липса на места, за да осигуря на кметицата и чиновниците в дирекция "Образование" все същия комфорт, какъвто им се осигурява по принцип. Ще си мрънкам, да...много моля, който има проблем с моето мрънкане, да си го запази за себе си и да не ми дава непоискани съвети.

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 15:23 от jeniqa

# 335
Аз не разбирам,плащаме данъци (не на тото)и после да водим детето на другия край на града.Ами не става това и тази услуга си я плащаме и строежа на градините,не е подарък.
Не става въпрос за мрънкане, а за оскъпяване на услугата като водиш детето на другия край на града.Нали е соц. услуга.Каква е тази соц услуга,която изисква наличност и подръжка на кола?Просто размисли.

# 336
Тук не става дума за другия край на града, нито за Кремиковци. Става дума за съседния квартал.

# 337
Съседният квартал се подразбира.Имам познати в градина на частна фирма водиха детето.1час пътуваха с кола и сега ве искат да чуят за второ ,въпреки че са добре финансово. Така,че това е ефективен начин със справяне със нарастването на населението.

# 338
Alina-si, по същия начин инвалидите, болните и т.н. си намират начин, сам-самички, без обществена, институционална или държавна подкрепа. Затова сме на това дередже. Днес аз си блъскам главата в стената как да си отгледам децата, утре ще сте вие с някакъв друг проблем. Сама. Няма емпатия, няма общество, няма етнос, няма нация. Всеки в България е сам с проблема си. Гади ми се от тази народопсихология....
П.С. Напротив, точно за другия край на града става въпрос. В нашия, както и в съседните ни квартали НЯМА места......

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 16:19 от Klitemnestra

# 339
Това, което исках да кажа е, че в момента пътувам един час сутрин и един вечер, за да си оставя детето на градина (до градината и после до работата). И не съжалявам за избора си. На всички ни е трудно, никой не иска да каже, че на някой му е по-лесно. Просто казвам на хората, на които им е наистина важно - да гледат и в съседни квартали (които понякога са в същия адм. район) или в самостоятелни ясли някъде в София по път за работа Simple Smile

Съседният квартал се подразбира.Имам познати в градина на частна фирма водиха детето.1час пътуваха с кола и сега ве искат да чуят за второ ,въпреки че са добре финансово. Така,че това е ефективен начин със справяне със нарастването на населението.
Това е извинение - аз ще имам ученичка скоро, чакам трето и пътувам. Последното, което ще ме откаже от деца е това, което пишете. Да не говорим, че когато си с три или с породени деца - имаш предимство.

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 16:26 от dreamingfly

# 340
  • София
Голямо предимство - на томбола сме за последното свободно място по социален критерий (от 3 налични), и то в по-далечната градина, защото в близката има нулев прием. Срамота!

# 341
  • София

[/quote]
Да не говорим, че когато си с три или с породени деца - имаш предимство.
[/quote]

Успех с предимството за породени/три деца на социалната опашка Smirk

# 342
Направих статистика за район Младост(извадих данните в excel) 1051 са чакащите по първо желание за район Младост набор 2016,за 201 места,За район Витоша 1157 чакащи за 51 места
Броят на чакащите по първо желание в район Витоша за набор 2016 е:
ДГ37 - 51 деца
ДГ46 - 55 деца
ДГ160 - 60 деца
СДЯ55 - 89 деца
ДГ116 - 45 деца
Общо 300 деца.
Ако сметнете всички деца, които фигурират в общите опашки, наистина ще се получи число над 1000, но това не е броят на децата, а броят на кандидатурите. Едно дете може да има 10 кандидатури, но не е правилно тези кандидатури да се смятат като 10 деца. Не дава реална представа за ситуацията. За сметка на това едно дете, може да има само една кандидатура по първо желание. Ако искате да си правите някакви статистики,  Ви съветвам да гледате само кандидатурите по първо желание. Но според мен това е безмислено упражнение на този етап, защото   има време до 10-ти май - може да има родители, които все още не са си направили профили/кандидатури на децата. Да не говорим за вероятните размествания - в ДГ се кандидатства с адресите на родителите ( а не адреса на детето) и не се изисква уседналост, което означава, че размествания може да има до последно дори и между адм. райони.
изкарах ги в Ексел и филтрират по първо желание

# 343
Голямо предимство - на томбола сме за последното свободно място по социален критерий (от 3 налични), и то в по-далечната градина, защото в близката има нулев прием. Срамота!
многодетни на томбола и в далечна градинА

# 344
Детето за да стане в 6.30, ще легне по-рано предната вечер. Разбира се, че ако легне в 22.30, сутринта ще му е много трудно да стане.
Да, търпимостта е голяма, но все пак има начин да се справим, ако имаме желание. Всичко друго са опрадвания и мрънкане.
Така е защо децата да спят ще стават в 5часа щом имаме малоумни управници и търпелив народ.Ще ви викам вас да го накарате да си легне по рано,аз не успявам

Давайте ги тези предложения ,вече се направи event за протест

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 23:30 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт