Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 56 850
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Нямах това в предвид. По време на класирането тя отбелязва, че е в отпуск за гледаме на дете. След това обаче,  носи документ, че работи, а не е отпуск. За това беше проблема.
Това наистина ли е така? Естествено, че от май до септември може да съм се върнала на работа, що за простотия?! Не ми се вярва да има такъв парадокс? Или може би трябва да се върна на рбота и после пак да изляза в отпуск за записването и после пак да се върна на работа. Пълен абсурд...
Не говоря за това. Детето го приемат на 10.05. Майката е в отпуск по майчинство, съответно това пише в системата. На 12.05 тя се връща на работа. На 15.05 отива да запише детето на ясла, директорката не го записва, понеже носи документ, че работи, а не е отпуска. Майката е коректна, защото реално по време на класирането тя е била отпуск за гледане на дете, сега вече не е. Но директорката държи да й дадат документите описани в системата.
В този случай обаждане в съответния отдел в Общината е щял да й реши проблема. Има и други такива случаи.

Но когато по време на класирането родителят реално не е на ТД, директорката може спокойно да откаже записване. Защото в книжката ще се види точно това, че към момента на класирането бащата не е бил на ТД, съответно не имал правото на точката. Тя може да се заяви за второто класиране. Точно затова въведоха изискването за копие на ТК, защото само една СБ не е достатъчна, всеки може да ти я напише, без реално да работиш при него. Докато фалшифициране на ТК по трудно се прави.

# 526
  • София
Благодаря за отговора !

# 527
  • София
Случайно генерирани от софтуера на системата.Там не се знае алгоритъма и няма родителски контрол точно при данните.По-ниски числа влизаш,по високи не

Здравейте, не можах да ви разбера какво имате предвид. Примерно сина ми е в системата с номер(нарочно ще променя по някоя надявам се несъществена цифра) 16002825, има номера 16005369, 16000625, 16008189 и т.н. Какво разбирате под високи и ниски числа?

# 528
Номерата, които всички очакваме с нетърпение, ще бъдат генерирани в деня на класирането. Системата ще бъде заключена и в зависимост от желанията децата ще бъдат подредени по възходящ ред ( от по-малко към по-голямо число). Тези, които получат най-малките номера - печелят.
Тези номера, които сега виждате са уникален номер, който върви с инициалите на детето (за защита на личните данни на децата).

# 529
Случайно генерирани от софтуера на системата.Там не се знае алгоритъма и няма родителски контрол точно при данните.По-ниски числа влизаш,по високи не

Здравейте, не можах да ви разбера какво имате предвид. Примерно сина ми е в системата с номер(нарочно ще променя по някоя надявам се несъществена цифра) 16002825, има номера 16005369, 16000625, 16008189 и т.н. Какво разбирате под високи и ниски числа?

Ейй, ама какво има за разбиране, не сте ли гледали томболи по телевизията? "Джуркат" се имената на кандидатите, в един момент "джуркането" спира и излиза първото име. Пак почва "джуркане", излиза второ име.... и така докато не излязат имената на десетината печеливши. Т.е. 1,2,3...10. Останалите духат супата. Аз обаче искам софийска община да въведе "джуркане" и за плащането на данъци. Когато ме изтегли системата, тогава да плащам, а не всяка година!!!

# 530
Има голяма разлика.Тук се подреждат числа във възходящ ред и генерирането е скрито.Това не е кутия и пред родителите да се вадят номерца

# 531

В деня на класирането се генерират номера, например:
16002800 - Иван Иванов
16002801 - Георги Петров
16002802 - Петър Иванов
16002803 - Стоян Маринов
16002804 - Ива Алексиева
16002805 - Иван Стоянов
И т.н.

Сега разбрахте ли?

# 532
Има голяма разлика.Тук се подреждат числа във възходящ ред и генерирането е скрито.Това не е кутия и пред родителите да се вадят номерца

Каква точно е  разликата? Който се изтегли пръв е с (16000 ...) № 01 и пИчели, който е с (1600....)№10 не пИчели. Генерирането винаги е скрито, дори и когато се теглят листчета (то вече томболи с листчета има само за световните по футбол май). Ама там поне са на принципа "който играе, пИчели, който не играе - не пИчели". А тук е на принципа на руската рулетка....  Аз настоявам с подобно генериране да си плащам и данъците, тва е! Neutral Face

# 533
  • София
И аз имам съмнения, че са възможни манипулации. Ама то компютърно генерирано ли е, винаги може да се манипулира, ако ще да се наредят родителите...

# 534
Мисля че има възможност да присъстват родители на тегленето.

# 535
Номерата, които ще генерира системата  ще започват с различни цифри от 0 до 9. Номерата, които са дали на децата в момента не участват и не са подобни на жребийните номера!
ВСЕ 160007345 233344556
ЯДФ 160004567 455578994
ААА 160002345 998345721

Трите деца, ако са на жребий за 1 място, то то ще влезе първото дете ВСЕ

# 536
А какво става ако ни приемат по второ желание а ние предпочитаме по първо?

# 537

Ами то всички предпочитаме първо, затова сме го посочили на първо място.... Ако все пак Ви приемат на което и да е следващо място:
1. Сте едни от малкото щастливци, които все пак са приети някъде
2. Можете да се запишете там
3. Можете да откажете да се запишете и да продължите да участвате в томболи.

Ние пък на мястото, което сме посочили като първо, (което реално като предпочитание ни е второ, защото градината, в която реално искаме да запишем детето няма прием...), та,  за градината, която сме посочили на първо място, ни изместват деца с второ желание, но повече точки по второ желание от тези, които сме с пръво, защото пък те по никакъв начин не могат да влязат по първото си желание, защото няма прием....И те така... Отделно, че майки с две деца почнаха да вадят протоколи за ХЗ, за да могат да влязат с 13 точки по ХЗ в градината на първото си дете ,защото с 10 т. нямат никакъв шанс през социалната квота..... Да си майка в България е едно безкраааааайно унижение........

# 538
Според мен имате два варианта - да откажете записване в градината по второ желание, за да сте с пълен брой точки за второ класиране ако евентуално остане незаето някое друго място в градината по първо желание. Но, както разбирам, деца със социални критерии ще бъдат с много точки и шанс за влизане почти няма да има. Поправете ме, ако греша.
Втори вариант - да си запишете детето във втората по желание градина и евентуално да се размените на по следващ етап, което също е рядкост и късмет.

# 539
Според мен имате два варианта - да откажете записване в градината по второ желание, за да сте с пълен брой точки за второ класиране ако евентуално остане незаето някое друго място в градината по първо желание. Но, както разбирам, деца със социални критерии ще бъдат с много точки и шанс за влизане почти няма да има. Поправете ме, ако греша.
Втори вариант - да си запишете детето във втората по желание градина и евентуално да се размените на по следващ етап, което също е рядкост и късмет.
Точките за първо желание не се губят, а само тези за второ.

Така че най-добрата стратегия в случая е – записвате се, където сте приети по второ желание и продължавате да кандидатствате по първо на следващи класирания. Ако ви приемат по първо желание – местите се.

За инфо: вж. т. 13.1 от „Въпроси и отговори“ в Системата.

„Класираните и записани по второ желание ще имат 3 точки по първо желание, 1 точка по второ желание, 0 т. по трето и по-ниско желание”

Общи условия

Активация на акаунт