Математически турнири 1-4 клас. Тема №50

• 89 549
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Скрит текст:
На практика, проблема не идва от това, че миналогодишните медалисти са много. Те са си с отделна квота.
За ДАНИС, проблемът е в съсредоточсването на силни състезатели от училищата не-организатори. Когато състезанието е организирано в училище, много деца се явяват на “олимпийски принцип”, просто защото е в удобно време, на удобно място и на родителите не им коства нищо. Те понякога дори не знаят на какво състезание се явява детето.
Това води до масово явяване, масови ниски резултати, висока квота и респективно по-голям шанс да влезе в 3%товата квота дете с по-нисък резултат.
В ДАНИС е различно. Там се явяват само децата с изявен интерес в математиката, защото това са децата чиито родители се интересуват, следят, ангажират се да водят детето някъде в конкретен ден, за конкретно събитие. В Този смисъл, конкуренцията е много по-сериозна. поне в София е така. Има логика да могат да изпратят повече деца на финал. Аз да си кажа Simple Smile Не, че нещо мога да направя по въпроса...
Съгласна съм.Писах им на емейла,едва ли ще чуят ,но нищо:)
Да чуят какво? Има регламент. Добър или лош, всеки се е съгласил с него, записвайки детето си на това състезание. И този регламент трябва да бъде спазен. Ако направят компромис за един локален организатор, ще трябва да направят за втори, трети...
Затова поискайте отсега промени в регламента за следващата година. Дали ще се съобразят с тях или не, няма как да знаем.

# 451
МБГ за 4 клас стана по-трудно състезание от ПМС, да не повярваш.

# 452
Да питам има ли определени училища , в които ще се провежда състезанието "Питагор". В нашето училище са питали децата , за да преценят колко ще се явяват и след това да решат дали ще го провеждат , но повече информация няма и не знам сега дали трябва да се търси друго училище и ако да - къде да се записваме .То време не остана до състезанието!

# 453
Здравейте,какъв е отговора на зад 15 втори клас на ВМС?Децата казаха,че трудна била.Благодаря

# 454
Да питам има ли определени училища , в които ще се провежда състезанието "Питагор". В нашето училище са питали децата , за да преценят колко ще се явяват и след това да решат дали ще го провеждат , но повече информация няма и не знам сега дали трябва да се търси друго училище и ако да - къде да се записваме .То време не остана до състезанието!
Ако става дума за София-град до вчера училищата трябваше да представят информация за приблизителен брой участници, на база на който РУО ще определи училищата домакини.

# 455
Да, за София става дума .
Благодаря ! 

# 456
  • София
Здравейте,какъв е отговора на зад 15 втори клас на ВМС?Децата казаха,че трудна била.Благодаря

При нас е В -28.
Други?

# 457
  • София
И при нас е В, но не знам какво е числото.

# 458
  • Варна

Мисля, че е Г) 25

# 459
И при нас 2 клас 15 зад е В

# 460
  • София
Ние нямаме задачите, само отговорите на детето, така че не знам дали е прав. Ако ги имаш може ли на лични да ми ги пуснеш!

# 461
За 3 клас на 15 задача някой може ли да сподели, какъв отговор е дало детето? Моето дете е писало 9...

# 462
За 3 клас на 15 задача някой може ли да сподели, какъв отговор е дало детето? Моето дете е писало 9...
Аз мога да споделя за всички класове. Simple Smile
ВМС 2018 - задачи и отговори

# 463
  • София
Благодаря!!!

# 464
Аз мога да споделя за всички класове. Simple Smile
ВМС 2018 - задачи и отговори
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт