Градинарство – моето хоби 20

• 83 766
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
  • В градината...
Това май е див божур или греша?

# 196
  • Между гори и планини
Това май е див божур или греша?

Да. Цяла голяма поляна! 😁

# 197
  • В градината...
ехаа...
като божурите по любимото ми много на Север Черноморие https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD+% … =1280&bih=871

# 198
Една чудесна идея ме накара да се замисля, че нямам представа какво правят българските общини с луковиците от обществените паркове.

А ето какво правят холандците:

Цитат
Навсякъде в страната парковете са украсени с това красиво пролетно цвете, насадено нагъсто, за да има забележим цветен ефект. Тръгне ли леко да повяхва, срещу заплащане на торбичка всеки може да влезе и да си набере букет. След това се вадят луковиците и те също се продават – и така до следващата година. Но гледката в Койхенхоф остава в съзнанието като приказка, която, за да усетиш, трябва да се потопиш в красотата на парка.

https://nova.bg/news/view/2018/05/07/215229/%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D … 1%80%D0%B8%D1%8F/

Разгледайте и снимките от галерията, невероятна красота!

# 199
Преди дни забелязах, че нещо ми е изяло листата на някои цветя. Даже и пъпката на едната роза е наяло. Огледах внимателно - нищо. Като се позавъртях по-нататък, гледам едни дребни, гнусни, голи гадости. Жената от аптеката каза, че били гъсеници. А са с големина около половин сантиметър. Даде ми едни сини топченца, да ги разхвърлям в градината, били примамка. На сутринта имаше умрели по-едри, голи гъсеници (от онези, дето приличат на голи охлюви), както и дъждовни червеи. Дано съм се справила с тази напаст.

# 200
Аз да се похваля,че няма повече гадини по чемшира. Дано сме го спасили.
И пак с мойте въпроси за саденето. След като едната магнолия ми загина,мир нямам и поръчах друга. Лилифлора нигра е сорта. Поръчах и японски клен,вистерия,флокс и лавандула,всичките в саксийки. Утре ще ги вземем от Еконт и се чудя следното нещо-дали кленчето,магнолията и вистерията да не ги оставя в саксии за сега и на есен да садя?  Дали ще има проблем ако ги засадя в градината по това време? Питах продавача,каза да ги садя,нямало проблем,но четох доста,особено за клена,дори по 2-3 години ги гледат в саксии,до като укрепне и се чудя как да действам. Вие какво ще ме посъветвате?

# 201
  • до най-прекрасния мъж
Нашият клен е вече трета година в саксия. Беше много мъничък, като го взехме. Даже го прибирахме две зими вътре /селска къща в полето, която не се отоплява и вътре става много студено/, но първите години му беше трудно и едва растеше. Тази зима седя отвън, пораснал е видимо, явно му се отразява добре студа и въздуха навън.

# 202
  • густо майна Филибето
Има по- голяма вероятност да го умориш в саксия, отколкото навън. Кленовете издържат спокойно до -24. Освен това в саксия се развиват по- бавно. Ако се притесняваш, като падне под -15, направи му някакво зазимяване.

# 203
Пръсках в неделя с Мопсилан, че нещо беше започнало да ми гризе розите.
Днес обаче вали....
Май ще трябва да повторя другата неделя.

Но иначе е добре да повали. При нас е такава суша, че се измъчих докато си насадя цветята.
Последно садих вербени.

# 204
  • Перник
Пръсках в неделя с Мопсилан, че нещо беше започнало да ми гризе розите.
Днес обаче вали....
Май ще трябва да повторя другата неделя.

Но иначе е добре да повали. При нас е такава суша, че се измъчих докато си насадя цветята.
Последно садих вербени.

При нас вали през ден. Всичко расте с невероятна скорост, особено тревата и всякакви плевели.

# 205
Днес се сдобих с кърлеж, за първи път в живота ми. Уж дъждовно и хладно, ама гадовете не мрат. Хем съм подготвена с два вида препарати - Айкън и Бандит, но все не остана време да напръскам двора. Кучето ми е с каишка против гадове, надявам се да не ги вкарва то от двора.
Последно си купих петунии каскадни за новите ми кашпи. Надявам се да успея да ги запазя.
Риска да се купува от нета си остава голям. Преди 2 години някъде си купих Глициния, ама само така си мислих 2 години. В една група във ФБ пуснах снимка и хората ми казаха, че не е..... но какво е никой не успя да потвърди Money

# 206
  • густо майна Филибето
Ами те не се давят Stuck Out Tongue Winking Eye
Покажи тази глициния Simple Smile Аз във ФБ групите избягвам да питам, че започват едни безкрайни дебати, чак и заплахи за излизане Grinning Като например за едно растение, което за половината беше манголд, за другата половина червено цвекло. След 300 мнения се появи един майтапчия и писа, че е тученица, и още 200 човека не разбраха шегата, и настана погром Grinning

# 207
Моите петунии са доста добре,с изключение на черната. Тя загина,незнайно защо. Утре ще ги снимам. А онзи ден си купих тази красотичка,че нямах:

# 208
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз искам да видя глицинията Simple Smile
за две години трябва да е показала какво е - лале ли е, гюл ли е... Simple Smile

# 209
  • густо майна Филибето
Зацъфтяха розите и в градините красотата е пълна. Май рядко пускам снимки тук, особено пък откакто снимам само с телефона.
Скрит текст:

И малко по-стари, като цъфтеше люляка:
Скрит текст:

Тук възпитавам един див рожков вече 6-7 години да стои малък.

Общи условия

Активация на акаунт