Професионални серии за коса - тема 119

• 112 088
  • 776
  •   1
Отговори
# 60
"Може би" допринасяш?! Grinning Ти й разказваш играта с ежедневни преси и маши + боядисване всеки месец. Моята коса не е боядисана и единствено ползвам сешоар за минута-две вече когато е почти суха и пак се накъсва и изсушава сравнително бързо, защото и аз я мия всеки ден.
Никакви продукти няма да те спасят, дай й малко истинска грижа, т.е. поне не я пържи всеки ден.

Не писах тук, за да ми се каже нещо, което знам. Наясно съм, че трябва да спра да я ''пържа'' всеки ден и дори съм го написала в поста си. Неслучайно писах тук, а именно да потърся мнение от по-компетентните, понеже съм използвала професионална козметика за коса от по-нисък ценови клас като  L'oreal, Alfaparf, etc и искам да я сменя с по-висок клас такава. Ако нямате конкретно и полезно мнение просто подминете поста, не е нужно да го повтаряте, преразказан с ваши думи. Wink

# 61
Аз ви казах, че няма козметика-чудо, която да спасява положението. Само щадене ще помогне. Но ако някой е направил от метла чудна и здрава коса само с козметика, и продължава да се гори всеки ден и аз с радост бих научила каква е тя.

# 62
Наясно съм. Може би малко грубо се изказах. Просто всяко едно мнение тук би ми било полезно. И за да не съм голословна ще попитам тогава директно за мнението за сериите на Alterna: Caviar Moisture или  Caviar Repair. Казах в първия си пост, че категорично съм решила, че повече няма да използвам преси, маши, сешоари и т.н, освен ако не е мноого наложително, т.е. бързам да изляза и спешно се налага да я изсуша. Купила съм и хранителни добавки за коса, искам да се погрижа за нея, макар че късно се усетих. Надявам се поне малко да я възстановя. Няма как да стане чудна коса след толкова горене, но искам да започна да се грижа по-добре за нея, като първото, което ще е направя е да спра използването на преси, маши, сешоари и т.н.

# 63
Не знам какъв тип коса имаш, моята е тънка и мека и малко ми идват тежки сериите на Kerastase, но може да видиш те какво препоръчват. Имат туулче на сайта.
https://www.kerastase-usa.com/diagnostic-tool

# 64
  • София
Sea5, щом искаш висок клас ще препоръчам смело. Като протеинова серия препоръчам Терапист на Керестаз- шампоана и маската.  Двойния серум от серията както и този от серията Архитект са много хубави, но са малко количество и никак не са икономични, но пък са супер продукти. Като хидратация може да вземеш хидратиращия шампоан и маската на Мароканойл, както и аргановото им масло. Термозащита Нектар термик на Керестаз. Преди Тераписта ти препоръчвам да правиш задължително маслен преуош. Може да вземеш и Еластисайзър на Фолип Кингсли. С преуоша седиш повече от 2 часа, даже ако можеш спи с него.И както сама си се сетила пресата и машата ги набутай в някой шкаф и ползвай само поповоди. Оформяй със сешоар на по ниска температура и без да печеш и не го мисли толкова, че не си "достатъчно"права, вече са модерни небрежните прически, а не правата като праз коса.

С какво се боядисваш -марка, цвят,оксидант?

# 65
  • Варна
   Sea5  спокойно  Hug. Положението не е толкова страшно,а и в тая тема не сме,за да линчуваме някого  Laughing.

Allynna  ти го е казала директно и направо ,да ти си главния виновник за състоянието на косата,но е похвално,че търсиш начин да оправиш положението. Аз няма да кажа да спреш боята и стилизирането,защото за една съсипана коса това означава да ходиш като гръмнал бойлер,което никоя  уважаваща себе си съвременна жена не може да си позволи.
  За да оправиш положението ти е нужна тежка артилерия  продукти и грижа.

Ще карам по общовалидния протокол:
 1). Домашен еластисайзър за хидратация на тия изгорени късащи се дължини. Мажеш вечерта свиваш на кок и спиш така. Бегом към първата аптека за шише глицерин,шише рицин и ампула витамин А. Зехтин/не салатен,а чист имаш в къщи предполагам. Laughing
  При тоя омазняващ се скалп не мажеш корена,а само дължините. При стоенето малко ще отиде и на скалпа,но е по-скоро полезно. Маслата регулират омазняването.
 2). Какви продукти ползваш в момента?
  За възстановяване ще ти трябват силни такива. Момичетата в темата много харесват. двустъпковия протеин на  ApHogee  ето тоя. Приложен като терапия при теб ще има очеваден ефект в момента.
  Вземи си една или две дозички.
https://www.zlatnaribka.com/aphogee/aphogee-terapiya-i-vazstanov … asht-balsam-22-ml

съчетава се с Шампоан за изтощена коса ApHogee https://www.zlatnaribka.com/aphogee/aphogee-suha-i-iztoshtena-ko … maged-hair-473-ml.

за по-нататъшно възстановяване вземаш двуминутния реконструктор от серията и си го ползваш с шампоана.
  Това са много харесвани и сравнително бюджетни продукти действащи добре на почти всички.
  Друг вариант,който аз лично предпочитам е Напура за възстановяване на кератина .

https://www.zlatnaribka.com/napura/vazstanovyavashti

шампоана,маската и някоя и друга доза от терапията.

Предупреждавам пак,че толкова увредена коса иска комплексни грижи и тъй като няма да спреш стилизирането-знам,че е невъзможно ще имаш нужда и от свястна термозащита. Тук ще препоръчам термото пак на напура ето това
  https://www.zlatnaribka.com/napura/napura-stilizirashti/napura-nxt-thermo-termozashtiten-fluid-za-izpravyane-na-kosata-150-ml

има консистенция на олио,но косата го попива за отрицателно време. Не омазнява и не утежнява даже и да се прекали с количеството.

Ако можеш да редуцираш поне за известно време пресата и машата ще е супер. Косата се оформя добре и само с четка и сешоар с малко усилия.

Аз препоръчвам малко по-бюджетен вариант от  ~Étoile~  Hug Тя те е метнала наистина в хай-левъл  Laughing.

# 66
Sea5, щом искаш висок клас ще препоръчам смело. Като протеинова серия препоръчам Терапист на Керестаз- шампоана и маската.  Двойния серум от серията както и този от серията Архитект са много хубави, но са малко количество и никак не са икономични, но пък са супер продукти. Като хидратация може да вземеш хидратиращия шампоан и маската на Мароканойл, както и аргановото им масло. Термозащита Нектар термик на Керестаз. Преди Тераписта ти препоръчвам да правиш задължително маслен преуош. Може да вземеш и Еластисайзър на Фолип Кингсли. С преуоша седиш повече от 2 часа, даже ако можеш спи с него.И както сама си се сетила пресата и машата ги набутай в някой шкаф и ползвай само поповоди. Оформяй със сешоар на по ниска температура и без да печеш и не го мисли толкова, че не си "достатъчно"права, вече са модерни небрежните прически, а не правата като праз коса.

С какво се боядисваш -марка, цвят,оксидант?

Фризьорката ми работи само с BES, за съжаление. Номерът на боята е 6.48. В момента, както казах използвам нисък клас продукти и за това се обърнах към Вас, защото искам и мога да си позволя по-висок клас, но доверие на консултантките нямам, исках да чуя мнение на хора, които лично са ползвали дадена серия, макар че всяка коса е различна и ако на едни им допада едно, то на други може да им допадне друго. Благодаря много за изчерпателните отговори, както и на другите момичета! Flowers Hibiscus Ще прочета какво препоръчвате и ще започна да действам . Дано поне малко я съживя.

# 67
  • София
Аз нямам лошо впечатления от BES, за 2-3 пъти ползване.
Пробвай да прибавяш Олаплекс, Колорплекс или там с каквото -плекс работи фризьорката ти. Аз виждам сериозен ефект от тях, чела съм в темата ( тази или другата),че и лъжица зехтин в боята върши горе-долу същото, но и аз се боядисвам в салон предимно,така че не ми върши работа.

# 68
~Étoile~  , от Олаплекс или Королпрекс си доволна повече? bouquet
някой правил ли е кератинова терапия в салон?

# 69
  • София
Аз лично не забелязах разлика. Ползвала съм ги и двете само като добавка към боята.
Чела съм обаче, че като се ползват като терапия Олаплекс дава по-добри резултати.

За кератинова терапия - правили са ме с преса с течен кератин. Резултата е коса  като от реклама на шапмпоан - лъскава, огледална, като ламинирана, но ефекта е до следващото къпане.

# 70
Аз лично не забелязах разлика. Ползвала съм ги и двете само като добавка към боята.
Чела съм обаче, че като се ползват като терапия Олаплекс дава по-добри резултати.

За кератинова терапия - правили са ме с преса с течен кератин. Резултата е коса  като от реклама на шапмпоан - лъскава, огледална, като ламинирана, но ефекта е до следващото къпане.
Благодаря ти! bouquet А къде си правила кератиновата терапия?

# 71
  • София
В салон в Студентски град, може би Инканто да беше. Там съм ходила само за това и за още една терапия, която се оказа, че беше да ме измият и да ми сложат от сашетата на лилавия Профайбър, който си имам и вкъщи. Grinning

# 72
Доволни ли сте от тези продукти?
1,Шампоан и маска на Керастас Терапист
2,WELLA PROFESSIONALS SP Repair - течната коса
3,REDKEN Extreme
Косата ми е предразположена към цъфтеж !

Последна редакция: нд, 08 апр 2018, 15:07 от _vivian_

# 73
Сигурно ще Ви писне от мен, но като съм пълен лаик на тема професионални серии ще Ви досаждам малко... Така, тъй като във вторник ще поръчвам се спрях на маската на Maroccanoil (косата ми не  е рядка, но самият косъм ми е тънък, затова избрах  хидратиращата маска  с бяла капачка, ако бъркам -поправете ме) и за преуоша еластисайзера на Philip Kingsley - Extreme, като ще използвам и домашни ''бъркочи'' (вкъщи имам разни масла, това, което го нямам ще си го набавя). От мненията Ви разбрах, че трябва да съчетая хидратираща терапия с подхранваща такава. От двустъпковия протеинов комеплекс се отказах, тъй като четох, че доста втвърдява косъма и косата може да се пречупи буквално. Спрях се на кератиновия двуминутен реконструктор, който ще съчетая с възстановяващия шампоан от същата серия.  Въпросът ми е кой шампоан да избера, за да го съчетая с маската, тъй като продуктите на Aphogee  ще използвам веднъж седмично, а маската при всяко миене и добра идея ли е да използвам шампоана на Aphogee като основен продукт, т.е. след него да слагам маската на Maroccanoil или да си взема и шампоана на Maroccanoil?

Последна редакция: нд, 08 апр 2018, 15:38 от Sea5

# 74
И аз съм тънък косъм, боядисвам с 12% оксидант. На мен Еластисайзер Екстрим ми дойде тежък, тук принципът "колкото повече - толкова повече" не сработи. Стандартния ми е съвсем ок.
Двустъпковия протеин ми е любим продукт, подновявам редовно. С добра хидратация не би трябвало има проблем със сухота и пречупване. И в тази връзка и аз се интересувам от бялата капачка на Марокан.

Общи условия

Активация на акаунт