Обсъждане на имотни обяви 2

• 73 968
  • 791
  •   1
Отговори
# 750
На търг, ако е първи, това е на 85% от цената, която са сметнали като пазарна. Не знам как вървят там имотите, при този за тотален ремотн, но има много симпатична зелена гледка Simple Smile

# 751
На търг, ако е първи, това е на 85% от цената, която са сметнали като пазарна. Не знам как вървят там имотите, при този за тотален ремотн, но има много симпатична зелена гледка Simple Smile
Тази обява не е търг от ЧСИ, наддаване, организирано от псевдо агенция за недвижими имоти. Сигурно пак събират някакъв задатък за участие, после я го видиш обратно, я не. Ако има само 1 кандидат едва ли ще го продадат на началната цена.

# 752
Какво ще кажете за тази обява? Вярно, че е за тотален ремонт, но пък и цената е окей. Личното ми мнение е, че горе долу толкова трябва да струва едно двустайно апартаментче за ремонт.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15254334803502 … k=3rdqd9&f1=1

Извинявам се, чак сега прочетох, че ще е на търг.

Този двустаен е с доста странно разпределение. Има малка стая, вероятно играе ролята на хол, от която се влиза в отделено с врата кухненско боксче с малка тераска, и друга врата, от която се влиза в малка спалня с друга тераска. 47 квадратни метра е квадратура на гарсониера. Коридорът и банята не се виждат в обявата. Симпатично апартаментче е, за един или най-много двама души е идеално. Представям си го след един основен ремонт, би станало бонбон.

700 евро на квадратен метър е ок. Но в този апартамент ще заминат към 20000 евро най-малко за ремонт. На последен етаж е, съответно и влаченето на цимент, пясък и т.н. ще е трудно и скъпо. И като се сложи ремонт на покрива за собствена сметка, изолацията, дограмите, вратите, касите, премахването на старите поводи настилки, нова ВиК и електроинсталации, шпакловки, боядиставия, оправяне/саниране/усвояване на балкони, нов под, баняяяя!, обзавеждане, и ето че 20000 евро може и да не стигнат. А ремонтът на покрива ЗА СОБСТВЕНА СМЕТКА просто няма да се размине в конкретния случай. Представям си колко праисторически гнезда на хлебарки има под този паркет, който е навсякъде и какъв обем паркет е това. Разбира се, има вариант човек да си викне цигани и да им каже, сваляйте паркета и си го носете за подпалки, и така да спести поне някой лев от това перо. А и свалянето на този паркет по стълбите от четвъртия етаж също не е лесно и бързо.

Така че купувачът трябва да има време,желание за работа и за разправии и към 60000-70000 евро готови пари, за да си купи и оправи това иначе симтапично малко апартаментче.

# 753
Често се преувеличава с цените за ремонт. 20 000 евро са страшно много пари за ремонт и то на толкова малко жилище. Макс 20 000лв и то с обзавеждането, което няма да е с мебели от Виденов Wink

# 754
Само 15 000 лв ти е покривът...

# 755
Често се преувеличава с цените за ремонт. 20 000 евро са страшно много пари за ремонт и то на толкова малко жилище. Макс 20 000лв и то с обзавеждането, което няма да е с мебели от Виденов Wink

Не смятам, че се преувеличава много много. На мен за обзавеждане на двустайно 50 кв. ми излезна около 14к лв като съм гледал да се пести от почти всичко - майстори не сме викали, прешпакловахме сами, кухнята само поръчахме плоскостите да са разпробити, сами сме я сглобявали. Това при положение, че банята беше вече готова и в коридора и кухненската част на хола имаше вече плочки! Спалнята е от Виденов (доста недоволен съм между другото). Като се замисля около 2,5-3к лв отиват само за отоплението и топлата вода, защото и това си е инвестиция, ако няма ТЕЦ сградата. Ползвахме най-евтиния ламинат (7мм). Уредите ги взехме от магазин за уреди с транспортни дефекти, избирал съм ги да им няма нищо, но въпреки това само уредите излезнаха около 2к. Общо взето, покрай вдигането на цените на строителството се вдигат много и цените за обзавеждане. И това е без да се ползват майстори, всичко сме си го правили сами за себе си. Ако се ползваха майстори за шпакловането, боядисването и сглобяването на мебелите, според мен щеше да излезе поне с няколко хиляди отгоре.

# 756
  • Плевен
Благодаря за отговорите на хората, които се отзоваха. Просто за първи път виждам такъв начин на отопление...Все едно, където би трябвало да има радиатори за ТЕЦ, са поставени тела, през които минава топла вода, която се подгрява на газ. Но тези тела са толкова малки, че това, ако беше радиатор...нямаше да стопли..

# 757
Някъде по средата са нещата. Ние ремонтираме сега и въпреки, че всичко излиза доста по-скъпо от предвиденото, пак намирам, че ремонта върви "евтино" спрямо бг-мамския стандарт без да сме евтини откъм качество и без да сме ултра скъпи. Ламината ни е AC4/32 10 мм, гранитогреса беше с дървесна шарка - приличен за около 19 лв/м2. Шпакловаме и боядисваме сами като изключим някои по-сложни места за шпакловката, където викаме майстори. Сглобяваме мебели сами, но кухнята ще ни я сглобят, защото там очаквам да вградят електроуредите, мивки, плотове, работи и това не искам да се учим да го правим. Grinning Реално като мине банята - 2-3 000 евро и самата кухня по поръчка всичко останало далеч не е чак толкова скъпо. 40 000 лева за ремонт са доста голяма сума. Аз мога да се вместя в половината.

Ремонт на покрив се прави със събиране на пари от съседите, той е обща част. Нашият е ремонтиран така - от целия вход май само 1 апартамент не е плащал.   

На мен по картинката на тази обява входа не ми харесва. Изглежда занемарен.

# 758
Аз живея на място, което в твоята карта е оцветено в светло, а не в тъмно. В моменти когато и при мен е мръсен въздуха избягвам да излизам за повече от няколко часа навън. Но това се случи само няколко дни тази зима. През останалото време или беше добре в моя регион, или бях на по-чисти места. А в къщи имам филтри, които пречистват на 100 процента въздуха 😀.
Тук съм малко в шок Smile
Нима твърдите ,че въпреки че въздуха в сф е най-мръсният от всички ЕУ столици вече за 3-та или 4-та поредна !!!година , твърдите че дишате чист планински въздух във вашия апартамент ? Smile

И нима гледате показанията в този сайт кое колко е замърсено, и на базата на това взимате решение дали да излезете на терасата или не ? Laughing
 И нима апартамента/къщата ви е херметически затворена ? Какви са тези филтри,може ли малко обяснение ?

# 759
Не се шокирай толкова. Да, зимата има дни когато въздуха в България е много замърсен основно от печките на твърдо гориво. Най-зле е в по-малките села, градове и в някои части на столицата и големите градове. Аз за късмет живея на място където в доста голям радиус няма печки на твърдо гориво, но все пак има моменти когато и тук достига гаден въздух. Това се случва основно в дни с мъгла. Тази година както вече казах имаше няколко такива дни и тогава просто намалих излизанията. А чистия планински въздух го постигам с 3 броя IQAir за 200 м2 апартамент. На клипа ще видиш, че за разлика от дайкина швейцарския въздухопречиствател  улавя всичко. https://m.youtube.com/watch?v=Fb2W3lY8WGc#fauxfullscreen

# 760
Е няма ли да споделиш все пак кое е това вълшебно място в София Simple Smile

# 761
Е няма ли да споделиш все пак кое е това вълшебно място в София Simple Smile
Преди време го споделих, но ще го постна пак. Чак вълшебно не е, но за мен е едно от най-добрите в София. Страхотна гледка, почти никаква нужда от автомобил и градски транспорт (въпреки че метрото е на 100-200 метра от нас до сега съм го ползвал само веднъж). Театри, стотици ресторанти, кафета и магазини са на една ръка разстояние. Достатъчно градинки в непосредствена близост и два от най-хубавите и реновирани парка на пешеходно разстояние. А това, че едни от най-добрите училища са ми квартални е допълнителен бонус. Липсата на печки на твърдо гориво също е много добре. Та в общи линии има защо да съм доволен.  

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 04:24 от Анонимен

# 762
Сори, ама по снимка не мога да позная квартала. По описание предполагам, че е центъра?

# 763
По описание предполагам, че е центъра?
Градинката пред НДК е това.

# 764
По описание предполагам, че е центъра?
Градинката пред НДК е това.
Точно, гледната точка е на самия булевард Витоша, някъде около ул. Верила, вероятно мансарда или последен етаж, вижда се сградата на община Лозенец.

Общи условия

Активация на акаунт