Юлски мами 2018- Тема 4

• 56 294
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Разкритието само Аг го установява и то след оплаквания. Не проверяват за разкритие на всеки преглед. Има и друг момент, че колкото проверяват толкова повече е и възможността ако има такова да го увеличат. Аг-то трябва да е много внимателно. Приятелка си ходи от 8м с 2см и дори не лежа, стоя си така на 2см през цялото време, даже преноси 2 дни, но я блъскаха с магнезий да няма контракции.

# 121
  • София
Момичета, утре съм на преглед и също ще попитам да ми видят големината на шийката и за разкритие. Усещам бебето много ниско, последно преди месец нищо не ми казаха дали е ниско или високо, но мен ме рита в хълбуците сякаш, днес го слушах с домашния ултразвук, ударите бяха 146 в минута, а сърцето му намерих около 5 пръста под пъпа и леко в ляво.

Схванала съм се яко в кръста, не мога да си намеря място като спя, изтръпва ми кракът като ходя, снощи ММ се опита да ме "отключи" като ми "отлепя" кожата на кръста, но днес съм още по-зле, все едно някой ме е бил+болката и изтръпването на кракът.

По принцип имам начален стадии на дискова херния, но  така жестоко никога не съм се сващала, дали е от разширяването на таза...мажа се сам с ракия и с арника.
Утре на прегледа ще питам и за кръста какво мога да взимам, не знам на неуробекс дали може, защото е определено нерв засегнат.
Пия магнезии по 2 на ден, но и то не ме отпуска.

# 122
  • София
Магнезият е за мускулни спазми, не за нервни проблеми. При мен болката в кръста се появява от залежаване по гръб. Старая се да спя настрани , а когато лежа по гръб да имам някоя възглавница.
Болката е отзад ниско - вляво, слиза към опашката и е някакво усилие да се изправя. Стана ли - няма проблеми.

Не знам обаче как се справяте с умората. Уж до 3-4 месец - да,да, вече съм в 7мия и не знам как ще изтикам до края на май в офиса. С изключение на това, че ми се спи нон стоп - здравословно съм добре. Другата седмица идва нова девойка за другата позиция, която в момента покривам ( на 1 работно място, но хем върша моята работа, хем замествам, докато си намерят асистент) та съм на черешата от 2 месеца. Та няма как да я оставя сама, и ще се опитам да изтикам до Май месец. Там поне почивни дни много и ще мога да съчетая с отпуск, защото и него го имам в излишък,само нямам време,кога да се възползвам.
Общо взето се оплаквам за глупости,ама наистина вече ми идва в повече.

# 123
За болките в кръста ползвам магнезиево олио. Една приятелка ми го препоръча като единственото, което и е помогнало, питах лекаря и сега като ме заболи се мажа. Щипе, но наистина ме облекчава.

Трябва да изляза в отпуска началото на май и просто нямам търпение. Не ми се работи, мисля само за други глупости или ми се спи. За съжаление имам ужасно много работа до тогава. С умората не се справям-гледам да полегна, но аз си работя от вкъщи. Също пия едно кафе, че и без това ми е ниско кръвното и ме боли глава, ако го пропусна.

# 124
  • София
Аз съм чак към 20 май, и честно казано доста си ме помързява вече. Не че не се чувствам способна,ама при положение, че вече на 1 от позициите има човек, мениджъра ми продължава да ме гърби с кво ли не, щото на неог не му се занимава. Направо ми идва да им тегля една майна. Като се закучат нещата - все аз оправям бъркоча. Искам малко спокойствие. Уж щеше да е по-леко тук, на другата заместваща позиция, ама нанайсе. Вършва 2 неща за 1 заплата, и ми идва да ги оставя да се оправят сами, но просто си знам,че накрая пак аз ще трябва да се оправям сама, но за по-кратко време... и в двата случая съм си вкарала автогола, ама квото такова - ще го играя хорото,докато не окапя съвсем. Засега първата половина от деня е ок, след това ставам полунеодекватна Grinning
Може и от пролетта да е. Grinning Ето,намрънках се пак. Ай стига толкова Grinning

# 125
  • Варна
От както влязох в 7 ми такава умора ме е налегнала и с пълна сила се завръща непоносимост към някои миризми и гадене Sad . Сега рАзбирам защо казват , че вторият триместър е най- хубавият. Последният път питах моят АГ за разкритие- отказа да ме прегледа. Каза , че от края на 8ми началото на 9ти месец ще има такъв преглед. Защото при преглед също може да се предизвика минимално разкритие. Питах и друг доктор който го потвърди. Така, че момичета не настоявайте много много за такъв преглед ако нямате някакви оплаквания. А и колко жени около мен казват , че безпроблемно са изкарали до край бременност с 1-2 см разкритие и то без да лежат на легло. Пийте магнезий , разхождайте се когато можете и не го мислете много много.. предполагам мамите които са с първа бременност повече се вглеждат във всеки симптом, а такива с втора и трета.. малко по през просото я даваме ( и покрай другите деца не ни остава мн време да г мислим ) . Мами от Варна кажете някой магазин за бебешки дрешки  и колички и други аксесоари. Аз ходих в магазин Зарафа , но не ми допаднаха нещата там. Мисля тези дни да мина и през хиполенд за колички. Кажете какво мислите за стъклени шишенца за бебета? Дали е по- трудна подръжката им? Но пък са ми толкова по практични.. пластмасовите помътняват бързо, а ако се ползват за АМ след седмица усещам и някаква миризма.

# 126
  • София
Относно шишета - навсякъде ми препоръчват стъклените шишета, пластмасовите се износвали много по-бързо, а и от хигиенична гледна точка - стъклото било по-добрият вариант. Не съм сигурна, но предполагам,че е така. Все още събирам мнения. Няма да се презапасявам с шишета, ще взема 2-3. Малко , средно и голямо, ако се наложи ще допълним с още, но се моля да имам достатъчно кърма и бебо да успее да засуче добре, ако не - тогава ще взимам повече шишета и ще си повтарям,че съм като краварката в левия ъгъл Grinning

# 127
Ям сладолед блажено и съм хепи. Тоя скапан стол на работа и на мен вече не ми понася. Спи ми се иначе. Още на обяд като хапна и всичко свършва, а днес влизам в 25та г.с., даже още не е настъпил третият триместър. Тежи ми, боли ме кръстът-задник все едно съм синя, паднала жестоко на лед. Хората говорят, че и коремът ми растял с дни. За мен е все една и съща топка. Ритличка е с характер определено. Възможно ли е тази нощ да съм усетила хълцането ѝ? Нали си ставам през нощта - я за тоалетна, я от киселини да пия хапче и тая нощ на равен интервал през 2-3 секунди все едно цялата подскачаше и така десетина пъти. Много ми е интересна, но хич не ѝ разбирам сигналите.

# 128
  • София
Мен започват вече да ме дразнят коментарите от типа: лелеее, само за 4 дни  ( примерно) колко е пораснал. Викам си на акъла, ми и ти да носиш 1 кило бебе и твоя ще расте - ма на, не си бременна, та си трай. Гледам да си ги пускам покрай ушите, ама ме гледат все едно съм полезно изкопаемо. Идва ми да им избърша по един циганската, щото неам нерви да се обяснявам. После пък ме спукват с "ама ти само корем имаш". А не бе, фафла, поникна ми е трети крак, и чифт хриле, ама си ги крия, да не ми завидите.
Аман.

# 129
Е рядко се разхилвам с глас, даже и беба се обади Joy Joy Joy Joy Днес си във вихъра си, Луси Hug

# 130
  • София
Гледам да го избивам на хумор, че иначе ще е на агресия. А майка ми все ме хока да не се нервирам, че съм изнервяла и бебето, та гледам уж от положителната страна.

# 131
То и аз имам чувството, че раста с дни. Това е от жегите, сега каква мъка почва - запазвам си час веднага след прегледа за кола-маска и мятам широките рокли - днес вече свалих жилетка, потник и съм по тениска и искам още да се събличам - свърши 'бахти студа и започна 'бахти жегата. За хълцането icey - нищо чудно да си е било баш то. Даже и било кратко ако е само 10-тина пъти Simple Smile
Свекървата е взела комплекта за изписване и пелена, та малката си има вече нещо лично нейно си, а не наследено от предишните бебета на родата Grinning

# 132
Изморена съм, нервна, ще откача скоро. И сега и до центъра на разходка не мога да мръдна.
Мъжо иска да напуска апартамента и да се върне като родя. Само аз ли съм така с тези пусти хормони??? Thinking
Иначе не работя и постоянно ми се спи. Но и магнезият предизвиква такова чувство на сънливост

# 133
ако не ходиш на работа - това е нож с две остриета - трябва да си намираш някакво занимание, нещо да те държи ангажирана, иначе са нерви, не е от хормони - аз на работа имам толкова неща за вършене, че влизам тук да се разсея малко и се прибирам уморена и скапана и заспивам с подушването на възглавницата. Даже за готвене на вечеря нямам време! Вкъщи цари мир и покой Grinning

# 134
И аз да се включа в отбора на мрънкащите. Тук не спря да вали, направо ще се побъркам. И децата кисели и с някакъв вирус, кихат, кашлят, сополи, само екстри. Като за капак всички заминаха нанякъде - в БГ, Париж, Бали а аз си стоя с големия тумбак и гадното време. Пълна депресия.
Вчера ме боляха краката от разширените вени. Ако може да препоръчате нещо за облекчение?
Поставила съм си за цел да ходя на работа до средата на Юни, явно съм най-големият оптимист в групата, но като работя съм постоянно на въртележката, вършейки нещо и не усещам времето как лети.

Общи условия

Активация на акаунт