Дете на 3 годинки ме прави луда и щастлива

• 12 185
  • 92
  •   1
Отговори
# 75
Аз си имам една теория, че това гонене на перфектните деца е малко като едно от наследствата на зрелия соц. Имаше един почин всичко да ти е перфектно - панелката, еднотипните мебели, ладата, момиченцето с панделки. Съответно с това се измерваше статутът и е нормално още поколения майки да изпитват срам, че не им е перфектно.

# 76
Ами да, майката се чувства обществено длъжна да е строга с детето си, това определено е наследство и от нашето възпитание. Мен постоянно ме хокат, защо не се карам на детето си за щяло и не щяло, сякаш е задължително...

# 77
Именно, има едно непрекъснато следене каква майка си. И ако си от тия, дето са каращи се и чистофайници, значи всичко е наред. Обратно - емпатична майка с щастливо, но изцапано дете, се смята за провал.

# 78
  • най-шареното място
O, не е така!
Вече е по-зле. Дала си ДНК, дала си среда, ноу-хау и възпитание.
И с резултата доказваш себе си.
Влошава се Simple Smile Вече не е достатъчно да си добра майка, съпер съпруга и перфектна къщовница. Или може би вместо това, трябва да си създала супер дете. Като следствие на супер майка му.

# 79
В темата обаче не става въпрос за щастливо, но изцапано дете.

# 80
Искаш да кажеш изцапано, но щастливо Simple Smile

Аз под изцапано, не разбирам намазано със сладолед, или шоколад. Разбирам черни, неизрязани нокти, мръсни уши, дрешки леке до леке. Тоя ефект не води до щастие. Мърляво му викам, не изцапано.

# 81
  • най-шареното място

Аз под изцапано, не разбирам намазано със сладолед, или шоколад. Разбирам черни, неизрязани нокти, мръсни уши, дрешки леке до леке. Тоя ефект не води до щастие. Мърляво му викам, не изцапано.

?!?
А прах, вода, кал, бои, брашно, мляко и прочие... не от чинията Simple Smile?
Да, леке до леке може да е станало за 5 минути Simple Smile Мърляво може да му кажеш, но то е изцапано точно. 
"Изцапано" е да е излязло/почнало да играе чисто и с изрязани нокти Simple Smile

# 82
Ами, да е изкъпано и спретнато, че да може да се нацапа. Друго си е да се наакаш на чистичко.
Като нашия беше по-малък, имахме уговорка, че когато отиваме някъде, никакво минаване през локвите. На връщане към къщи, обаче, му разрешавах да шляпа колкото иска Simple Smile 
В заключение, за да се нацапаш, първо трябва си бил чист.

# 83
  • най-шареното място
Доказа тезата, която сякаш оборваше.

# 84
Не ми е приятно, но сме на едно мнение.

# 85

Май описа моите деца. Поради оставяне на таткото, за да си почина, дрешките са в лекета - сори, не мога през 5 мин. да купувам нови, каквото се изпере - ок, петна на ръкане търкам. Ушите им също не тормозя, достатъчно чисти ми изглеждат. А ноктите стават черни за 5 минути. Просто възраст, в която да ги поддържаш светнали от чистота е загуба на време. Пера всеки ден по 1-2 перални и пак се стига до изцапване.

Ноктите им режа един път седмично, защото са тънки и фини - има периоди с по-дългички ноктенца. Та така, това при ежедневно къпане и епично пране и пак ефектът след 10-15 мин. на площадката е див ужас и мърлявост.

# 86
Чиста и спретната е моята дъщеря 1г6м до външната врата на входа, където има по-високо стъпало, което иска сама да слезе и в 90% от случаите е с претъркулване, защото просто не иска да й помагам. Докато се надупи да стане се е поизцапала още малко. До площадката е лазила по колене и лакти, като войник след всички мравки, божи кравички и бръмбари, а на площадката се пльосва в пясъчника, изсипва си две шепи пясък на главата и щастлива започва да крачи към пъразлката. След като установих, по трудия начин, че оправия няма, въздъхнах дълбоко и приех детето си изцапано, но щастливо.
Не мога да покривам нормативи, не искам и ми е все тая кой какво ще помисли.

# 87
Един ден майка на момчене, което блести от чистота, ми се извини, че бил мръсен. А то детето седнало един път някъде и с мааалко прашно дупе на дънковите панталони.

След това дойде едно белгийче, което по БГ стандартите беше жив Маугли, обаче си беше щастливо и готино дете.

Ми това е, другото е късане на нерви, щото не може да си облечеш тригодишното с бледосин панталон и да чакаш да се пази чисто.

# 88
Съгласна съм, към днес ме е яд само, че късно се усетих. Сега и тя е щастлива навън, изследва света и очите й греят. А и  с големия търбух не мога и да искам да вдигам, местя, пренасям през всички изкушения.

# 89
намирам огромна разлика между излезнало чисто и изцапало се в последствие дете и дете със занижена хигиена. трудно може да се сбърка чиста косичка посипана с пясък и немита поне седмица главичка особено при момиченцата. клина може да е с хиляди лекета, но си личи когато е изпран и лекето е старо и когато се слага всеки ден а се пере веднъж на няколко. моето дете е от цапащите се. никога не съм квичала по него, че ще се намаже или ще скъса дрехата/обувката, но сутрин ходи на училище с един кат след обед в парка с друг. научена е от малка, че няма проблем да се изцапа, но държа да се преоблича т.е. да обръща внимание. и това изобщо не я прави нещастна.

Общи условия

Активация на акаунт