Искам да кажа ... (145) през април 2018

• 380 649
  • 6 179
  •   1
Отговори
# 180
Отивам да омеся кайма за кюфтета....
Опитах се и аз да започна това начинание, но първо трябваше да си я купя....Е, кайма и месо няма в месарницата...

Което ми напомня - ако някой има ПРОВЕРЕНА детегледачка, може да ми прати координати на лични.
Светалчо номинирам!

Весела какво зелено училище посред ваканция? Не трябва ли да е в учебно време?

Късметлийка Simple Smile. Аз няма как да мина с това, защото е в хладилника, а така ми се ще.

# 181
  • Пазете Гор
Народе, благоверната реши, че ни трябва сушилня, и това значи, че след кратка, но ожесточена съпротива от моя страна, до два-три дни ще купим  такава машинка. Какво е важното за тия уреди? Какво да им гледам имат ли го, нямат ли, кое е излишно, а кое - задължително? Ще бъде монтирана без връзка с канал в помещение, което не се отоплява твърде, но и не пада под 0 градуса  - това като ососбености.

Очаквам разяснения.

# 182
Народе, благоверната реши, че ни трябва сушилня, и това значи, че след кратка, но ожесточена съпротива от моя страна, до два-три дни ще купим  такава машинка. Какво е важното за тия уреди? Какво да им гледам имат ли го, нямат ли, кое е излишно, а кое - задължително? Ще бъде монтирана без връзка с канал в помещение, което не се отоплява твърде, но и не пада под 0 градуса  - това като ососбености.

Очаквам разяснения.

Ха ха ха, що се мориш да се бориш с жена на неправилното поле Simple Smile. Направо се предавай и купувай. Аз за такова не съм рИвала, ама то срамота тук с този вятър и температури. Не мога да помогна, но има тема за сушилни и гледай да я вържеш да изкарва влагата на  вън, а не в подпокривното.

# 183
Куркума,ако е кондензацианонна,които са и по—икономични,канал не ти и трябва.Водата се събира в едно контейнерче,което сам си изхвърляш.Може да се свърже и към канал де.Не всички сушилни имат програма за сушене на вълна.Ако държите на това,АЕГ е добър вариант.Всички иначе имат основните програми,които са и най—често ползвани.Нашата е в коридора,който е неотопляем,и проблеми нямаме.Но както знеш,уредите си имат работна температура,която за сушилните мисля беше над 5 градуса.

# 184
От мен само две изисквания - Бош или Сименс Joy

Моята е кондензен тип, Сименс, сама си преизчислява времето. Като програмата, която задавам е дали да е напълно сухо, за гладене, по-влажно или т.н. Не са ми точни термините, защото пустата машина е на немски, а аз хич не го отбирам. Та завъртам на пълно сухо и тя си го врътка.

Съвет от мен - в момента, в който издаде сигнал, че е готова веднага да се извадят дрехите. По този начин са като изгладени. Ако ги оставиш вътре в сушилнята ще се намачкат.

# 185
Куркума, има цяла тема за сушилните, четох преди време. Уредите с добри характеристики са от 900лв. нагоре.
Аз се отказах, т.к. сме с парно, дрехите ми вътре в банята съхнат за около 10часа.

# 186
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Докладвам: добре сме, горе-долу. Питах като се понижи пак пулсът мога ли аз да направя нещо, те ми казаха да я заведа при тях. Ами три пъти на ден ако е по-нисък?! Вдигат рамене. После едната каза: ако трайно се понижи, тогава я доведете. Но в петък пак да я заведа. Таксиметровите шофьори сигурно паметник ще ми вдигнат. Laughing

Полезна информция за Бърди: за срок от три дни - двойна такса, за 8 часа - тройна.

Ще ви пиша повече после, че сега дневният ми режим е по-сложен от айляшкото ми ежедневие преди.

Благодаря на всички ви за вниманието, знаете колко ви обичам и колко съм щастлива, че ви имам. Hug

# 187
За сушилня, от мен един глас за Беко. Много съм доволна. Има всички програми, вкл. вълна.
Куркума, когато купуваш сушилнята, гледай да е с вместимост един кг. по-вече от пералнята.

# 188
  • Варна
Моята сушилня е някаква неизвестна немска марка, на немски пише всичко. Втора ръка я купих, извадих й душичката и още даяни. Ударих в десятката с нея. Събира от раз две перални.

# 189
  • София, Младост
Здравейте,
Честито на празнувалите вчера Simple Smile
Стиснати палци, на който има нужда.
Светалчо, дано нацелят на майка ти лекарствата и да се успокоиш. идват светли празници и трябва да ти е спокойно. На децата козунацаците да омесиш и яйцата да боядисате дружно. Само с такива приятни неща да се занимаваш ти пожелавам от сърце!

Уф, като четох предните дни колко работи исках да напиша, ама през телефона се дразня, пъ като седна на компютъра забравям. Не е лесно.

Руми, жива да си, че ме подсети да разпечатам план-приема. Гледахме го на компютъра, но девойката иска да го има на хартия да си драска. Захванала се е да решава тестове от сутринта. Искаше да я събудя като будя дребното за градина, че натоварена програма имала за днес-тестове по БЕЛ, по математика и и нещичко за училище. Царица е на изготвянето на графици, изпълнението малко куца.
Ще видим довечера. Сега приключва тренировките по фигурно пързаляне, че размразяват пързалката Joy и хоп записваме се на лека атлетика. Не протестирам все пак си мисля, че колкото и да учи има нужда малко да се разсее. По-добре да спортува, отколкото да виси на телефона. Белинда, кажи се мнението, сестро Simple Smile

# 190
Докладвам: добре сме, горе-долу. Питах като се понижи пак пулсът мога ли аз да направя нещо, те ми казаха да я заведа при тях. Ами три пъти на ден ако е по-нисък?! Вдигат рамене. После едната каза: ако трайно се понижи, тогава я доведете. Но в петък пак да я заведа. Таксиметровите шофьори сигурно паметник ще ми вдигнат. Laughing

Полезна информция за Бърди: за срок от три дни - двойна такса, за 8 часа - тройна.

Ще ви пиша повече после, че сега дневният ми режим е по-сложен от айляшкото ми ежедневие преди.

Благодаря на всички ви за вниманието, знаете колко ви обичам и колко съм щастлива, че ви имам. Hug

Ох бе Свет, дано се стабилизира, а иначе, освен да я ядосаш. дрго не мога да предложа. По това, което си писала за нея, ще подпали от раз.

# 191
  • Пазете Гор
Браво на среброкосата!

.... Аз за такова не съм рИвала, ама то срамота тук с този вятър и температури. Не мога да помогна, но има тема за сушилни и гледай да я вържеш да изкарва влагата на  вън, а не в подпокривното.

И нашият двор е опасан с въжета в повечето време по тях се развяват гащи и юргани, но имало дъждовни дни и така.

Благодаря за отзивите, и че не ми се налага да чета цяла тема. Ще купувам сигурна марка, слава на Бога - цената не ми е от критична важност. Нека суши вълна, че у нас то са одеала родопски, разни домашно тъкани вълнени повивци и какво ли не още. Вярно - в дъждовни дни това не се пере, но все пак.

Не защото съм сексист, ни най-малко, ама аз тая машинка едва ли ще я ползвам. Просто така са разпределени дейностите у нас. Перланя например пускам само когато благоверната отсъства за по-дълго. Тя си държи да си прави тия неща по нейни правила, та затова. Чиниите са по-често моя работа, защото по-често аз готвя и много по-разумно редя. Децата се учат да простират, та и това отпадна. Изобщо разпределение на труда. А какво само аз правя? Амо торя, да речем, аз пека пиперки, режа диня, копая, цепя дърва, общувам с по-кривите комшии и други по-глобални дела.

# 192
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!

Ох бе Свет, дано се стабилизира, а иначе, освен да я ядосаш. дрго не мога да предложа. По това, което си писала за нея, ще подпали от раз.

Не става, Даун. Ще вдигне кръвното. Grinning Освен това аз не мога да я ядосам, най-много тя да ме накастри и да вдигна аз пулса. Щото при мен пулсът е висок и без туй. А бе няма лесно решение. Joy

Хаха, видях си номинацията за гледачка. Ами че аз вече съм си и още как. Денонощна. И де да беше бебе!

# 193
  • Пазете Гор
....
 Освен това аз не мога да я ядосам, най-много тя да ме накастри и да вдигна аз пулса. Щото при мен пулсът е висок и без туй. А бе няма лесно решение.

Има. Просто трябва да си намериш точното питие. Или в някоя саксия да насадиш правилната тревица.

# 194
  • София
Чакам на опашката аз ама набързо да питам Белинда за кога ще й трябва бавачка? Моя близка колежка чака ред в частна градина и ако им се получи, гледачката ше се освободи, а тя е златна.

Общи условия

Активация на акаунт