Искам да кажа ... (145) през април 2018

• 380 657
  • 6 179
  •   1
Отговори
# 210
И в заключение, ако на детето не му се учи, все тая в кое училище ще завърши. Simple Smile
Аз не мога да похваля нито едно училище в Плевен на 100%, до голяма степен зависи и от желанието и амбициите на децата.

Абсолютно съм съгласна с теб! Много зависи от това какви са амбициите на децата, в каква среда са расли преди това и на какво са научени. Напоследък във всички училища в Плевен и в страната се наблюдава недостиг на ученици, затова влизането в повечето паралелки не представлява трудност, стига детето да е изкарало повече от 3 на матурите, но това прави нивото на учениците в дадената паралелка много по-ниско в сравнение с предходни години. Въпреки тази тенденция, в някои паралелки нивото се е запазило и именно в тях си заслужава влизането. Simple Smile

# 211
Езиковата и математическата са най-логичните избори във всеки един град, само че дали наистина това иска детето? Ако примерно изпитва влечение към някоя конкретна професия и във въпросния град има такъв техникум, бихте ли се съгласила да пуснете дъщеря си да учи там? Вижте, не можем да говорим за ниво на гимназиите, защото децата вече навсякъде станаха еднакви - невъзпитани, груби, но продукт на нашето възпитание и разбирания. Та в този ред на мисли, техникумите също не са лоши учебни заведения. Просто е навлязло в обществото мнението, че там учат само роми или ученици, които не са приети никъде другаде. Повярвайте ми, живея в близост до "елитна" гимназия и положението е стряскащо. Всяко междучасие не мога да се размина от група пушещи младежи, които ме гледат празно.

# 212
  • Пазете Гор
Аз съм категорично за професионално образование.
Разсъждавам така: така и така ще дерат гащи по чиновете 5 години, барем да излезе след тях  с професия, занаят. Такъв избор и направихме за най-голямото дете. Това е мое мнение, разбира се, такова е нашето решение - а всеки решава за себе си и децата си според вижданията си.

# 213
Аз също съм ЗА професионално образование, стига все пак там да ги учат на нещо, а не изцяло да се скатават от часове и т.н.
Има 1-2добри гимназии в града, които са с изцяло обновена база, работят много по проекти и деца пътуват из Европа на посещения по 1-2седмици. Занимават се активно с това да научат на някакъв занаят децата. Което никак не е лошо.
Ако детето е с по-академична насоченост, то тогава езикова и математическа гимназия за него са ок.
Ако има влечение към практически неща и кое, как се прави, една професионална гимназия е добро решение.

# 214
Алина, аз нямам проблем, даже адмирирам професионалните гимназии.
Тя обаче има афинитет към езиците и това е, което иска да учи. Поне сега, на този етап. Според мен изобщо не мисли за бъдеще и професия. И е нормално според мен. Кое дете на 14 знае с какво иска да се занимава, когато порасне. Единици са.

# 215
Аз съм категорично за професионално образование.
Разсъждавам така: така и така ще дерат гащи по чиновете 5 години, барем да излезе след тях  с професия, занаят. Такъв избор и направихме за най-голямото дете. Това е мое мнение, разбира се, такова е нашето решение - а всеки решава за себе си и децата си според вижданията си.

Аз също разсъждавам така, голямото ми дете завърши в професионално учебно заведение и не съжалявам. В абсолютно всички училища нивото е паднало, така че не виждам защо още се продължава със затвърденото у хората мнение за професионалните гимназии. В класа на дъщеря ми имаше както неучещи, така и учещи и деца, имащи огромно желание да усвояват учебния материал. Да, имаше и деца от ромски произход, но с правилния подход дъщеря ми успяваше да поддържа добри отношения и с тях. Учителите бяха взискателни, не толерираха простотията и лошото възпитание, и в училището бяха въведени доста строги мерки, въпреки липсата на ученици и наличието на много свободни места по паралелките. Не искам да убеждавам никой в каквото и да било, просто споделям моя опит по темата. Simple Smile

# 216
Тя обаче има афинитет към езиците и това е, което иска да учи. Поне сега, на този етап. Според мен изобщо не мисли за бъдеще и професия. И е нормално според мен. Кое дете на 14 знае с какво иска да се занимава, когато порасне. Единици са.

Радвам се, че не си против професионалните гимназии, защото напоследък масово срещам такова мнение у хората, което меко-казано ме дразни. Хубаво е, че се увлича от езиците, защото те са прозорец към света, но не мисля, че език се научава само в гимназията. Да, хорариумът и часовете, отделени за изучаването на езици е доста по-голям в сравнение с останалите гимназии, но пак не е достатъчен, за да покрие едно стабилно езиково ниво. Пак ще са необходими частни уроци и т.н. Иначе за ориентирането - нормално е повечето деца да не са ориентирани с какво искат да се занимават професионално, но лично за моето дете аз взех решението къде да учи в гимназията. Не, не съм майка орлица, но просто в някои ситуации, когато децата все още не разбират и не са наясно със себе си, е по-добре родителите да се намесват.

Късмет! Simple Smile

# 217

Радвам се, че не си против професионалните гимназии, защото напоследък масово срещам такова мнение у хората, което меко-казано ме дразни. Хубаво е, че се увлича от езиците, защото те са прозорец към света, но не мисля, че език се научава само в гимназията. Да, хорариумът и часовете, отделени за изучаването на езици е доста по-голям в сравнение с останалите гимназии, но пак не е достатъчен, за да покрие едно стабилно езиково ниво. Пак ще са необходими частни уроци и т.н. Иначе за ориентирането - нормално е повечето деца да не са ориентирани с какво искат да се занимават професионално, но лично за моето дете аз взех решението къде да учи в гимназията. Не, не съм майка орлица, но просто в някои ситуации, когато децата все още не разбират и не са наясно със себе си, е по-добре родителите да се намесват.

Късмет! Simple Smile

Значи, за мен говоренето общо е малко като кон с капаци. В Русе може и професионалните гимназии да са на друго ниво, но в Плевен е факт, че не са на прилично ниво за прилежните ученици, така че много моля, не се изказвай неподготвена. В случая никой не критикува професионалните гимназии, просто степенуваме училищата на базата на различни критерии, които са строго индивидуални за всяко дете.

# 218
Какво означава "прилично ниво за прилежните ученици"?! Интересно ми е това тълкувание.
Те ако са прилежни ще учат, независимо къде се намират.

# 219
Пак сме в болницата. Този път ни и приеха. Имам нужда от много положителна енергия.

# 220
Титина, бързо оздравяване!

# 221
Титина  Hug Praynig

# 222
Titina, за същото ли? Стискам палци. Ако е за тестиа, не е страшно.

# 223
Титина, пращам много положителна енергия, всичко ще е наред, просто трябва да мине!
Момичета, намерих количка, утре ще я взема.
Вече сме оборудвани за превръзката  в сряда, иначе пренасянето беше много трудно.
Благодаря на всички, които се отзоваха!

# 224
  • София, Младост
Стискам палци, Titina! 

Искам да попитам-харесах едни клинове в H&M. Дали всичко, което има в сайте го поддържат и в магазина или ще трябва да се поръчва on-line. Аз много пазарувам дистанционно, но точно към клиновете принцесата има страшни изисквания. Вчера в Декатлон нищо не хареса-все й падат или не са й удобни нещо. ходи основно с клинове, за тренировки ги ползва, избщо са й основно облекло. Купуването им, обаче е голяма драма..

Общи условия

Активация на акаунт