Искам да кажа ... (145) през април 2018

• 380 685
  • 6 179
  •   1
Отговори
# 240
Хмм, по каква причина точно се слага бакпулвер на кюфтета?! Кое ще им набухва на тях? Освен ако не слагаш 1:1 кайма и хляб. Ама тогава пак няма нужда.

Янтра пусна рецептата и стават едни големи и бухнали. Не, че количеството кайма е повече, ама нали знаеш, че и очите хранят Simple Smile
Моите сега са едни мънички и усещам, че до утре няма да ги има. Успях да замъкна няколко в кутийка за утре за обяд. Той да се оправя за обяда си. Не е на училище, но яйца и шунка има!

# 241
  • София, Младост
Ааа, аз и там наминавам. Те са извънземни. Уф, дано да не са много такива деца на изпита.

# 242
Титина, стискам палци!
Честито на рождениците 💐

# 243
Щерката на кумовете беше с яка подготовка за кандидатстване след 7 клас. Още от 5-6 клас вървеше по курсове, частни уроци, беше записала и допълнителен език, който да й бъде водещ за езиковите гимназии..... И накрая се спече на матурите. А детето умно, будно, разсъдливо....  Учителите цяла година им говореха за матурите, че стресът си каза думата. Важното е, че успехът й стигна за първото желание.

# 244
А умните глави в министерството измислиха ли какво се случва с деца, които не могат да се явят на датата на изпита?
Или каквато и подготовка да е имало детето, ако си счупи крак, ръка в деня на изпита...гърми и остава извън класациите?

# 245
  • София
Случва се това, че получават по нула точки от матурата и се класират само с успеха от училище. На практика - да, извън всякакви класации остават. И аз съм без думи по отношение на това "решение". Палим свещи и се молим първо да сме здрави, после всичко друго...

# 246
белинда, това е пълна простотия, мислех че се е намерило решение тази година.

Но пък докато всички родители се съгласяват с подобни идиотски решения, касаещи бъдещото обучение на децата им...може в някоя следваща година да решат да ги разпределят децата по цвят на очи, коса и т.н.

# 247
  • София
Официалното становище е, че само единственият изпит, еднакъв за всички, може да гарантира равен старт за децата. Ако има две дати, остава съмнението за по-трудна и по-лесна матура. Донякъде е така. Аз лично мисля, че въпреки това, справедливостта изисква децата, лишени от възможността да се явят по обективни причини, да имат още един шанс. Другата истина е, че който иска да си учи, ще намери начин да го прави навсякъде, а и в крайна сметка това е само едно средно образование. Та, тъй, аргументи има и в двете посоки.

# 248
А умните глави в министерството измислиха ли какво се случва с деца, които не могат да се явят на датата на изпита?
Или каквато и подготовка да е имало детето, ако си счупи крак, ръка в деня на изпита...гърми и остава извън класациите?

Пак добре е, откакто въведоха системата с точки за оценяване на матурите, иначе преди, който не се яви - служебна двойка му се пише, независимо по уважителна или неуважителна причина. Като имаш двойка на единия изпит, на другия ако щеш и седмица изкарай, пак ти се проваляше всичко. Ако училището е до 12 клас, ученикът оставаше в непрофилираната паралелка, ако ли не - изпраща се в някой от техникумите в града. Много недообмислено е точно това правило...

# 249
  • постоянно
Титина , стискам палци и ви мисля . 💕💕
Светалчо , как е майчето ? Има ли подобрение от вчера ? И за вас стискам ... 💗
Сбъдваща , разбирам проблема ти -моята майка е същата . Не искат да ни притесняват , а не разбират , че ако не се грижат за себе си ние ги мислим и преживяваме двойно повече .
Днес бяхме на пазар . Първо Сам намери 20 евро под моята седалка , после го пратих да тегли домати (1.99/кг) а той нали не е запознат с подобни тегления натиснал първите домати , които видял и така си купихме 3.5кг по 4.59/кг 😜😂😜
Усетих се вече в къщи , вината в наша макари, че касиерката няма как да не е видяла , карай ! Казах му да се наслаждава на най скъпите розови (not) домати 😂
Сега си запалихме огъня навън и ще хвърлим след малко едни наденици за вечеря .
Обичам спокойния селски живот -явно е някакво изкривяване от предишния ми градски живот . Сега все търся спокойствието и идилията . 👀

# 250
  • София
Хърче, към Софето работа нямате ли Stuck Out Tongue Winking Eye Че на мен дай ми софри да организирам Joy

# 251
белинда, а според мен е дискриминация ако има сериозна причина,  като медицинска, детето да не се яви на матура.
Особено когато цяла година си се готвил.
Поредната простотия в родното образование и оценяването му.

# 252
  • София
Съгласна съм с теб.

# 253
Подкрепям, Сесил!

# 254
  • Sofia
За лазерната епилация обещах да кажа. Пак ще похваля момичетата там. А самата процедура-кратичка и поносима,да не кажа безболезнена (Ванини,  smile3533).

Общи условия

Активация на акаунт