Тичане (4)

• 64 982
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
  • Г. О.
     Здравейте. Хубав отбор сте си заформили тук, харесва ми компанията ви и искам да ви поздравя. Миналата година тичах само 4-5 месеца, като последните два почти всеки ден. Чувствах се страхотно! Да, но за 6 месеца почивка от бягането(през това време тренирах само вкъщи) явно съм излязла от форма - вчера направих сефтето за тази година и едваам издържах 9 обиколки на стадиона. Не съм доволна от себе си, но няма да се давам:) Продължавам, а резултатите сами ще дойдат.
    Успех ви желая, дами, много сте стимулиращи.

# 106
  • най-шареното място
Честит рожден ден, госпожице Дух! Много здраве, щастие и сбъднати мечти в новата година!
На 30 можеш спокойно да се наричаш жена. Вече се познаваш, често си по-красива отколкото на 20, но вече и по-силна и обаятелна със сигурност. Изобщо живота тъкмо е започнал! Марш от дупката! Simple Smile

Гугъл, много благодаря за разясненията!  Лек път и приятно и успешно състезание!

# 107
Two Hearts Ама вие сте страхотни! Благодаря за хубавите пожелания Simple Smile
Ами май май, така се чувствам хахах много е приятно - женствна и по детски едновременно Wink
Днес ще се празнува, ако има тренировка ще е кратка и домашна. МП тия неща не му пречат, сигуно вече се е затичал на някъде.

# 108
Духче, честит рожден ден и в тази тема! bouquet

Вчера тичах 12км в дъжд, готвя се за тичане при всякакви условия. Чешка пролет, какво да я правиш.
В четвъртък на тренировката правихме много клекове с подскок и завъртане. Много разглобена се чувствах, дори не ми се излизаше, но се насилих...и ми помогна! Shocked
Все още не мога да разпознавам кое отива към контузия и кое не. Днес ми е дългото бягане, още не съм решила колко и къде...ще го реша по-нататък и ще се отчета.
След малко дълга йога- 90мин, и после ще си изям овеса с банана, защото ми се полага.

Хубав уикенд на всички! Hug

# 109
Вчера 26км за 2.30мин. Късно започнах и стана тъмно, прибрах се в 9.30. Доядя ме, че се изциганих за 4км, но ме домързя. А щеше да е хубава кръгла 30ца....За първи път обаче тичах толкова, другата събота непременно вече ще направя 32-35, защото ще започна да съкращавам съботните бягания.
Ползвам маратонски календар на Пола Радклиф.

# 110
30км посмъртно никой не може да ме накара да пробягам. Като ще е дълго, по-добре с колелото, като ще е кратко - тичане. Вчера си заформих едно хубаво каране в нашата полупланина с приятна компания. Отдавна не бях карала, но бягането и тренировките вкъщи си казват думата, имах и сили и въздух по баирите.

# 111
Не искам да насилвам тялото изведнъж за 42км. По-добре да си мисли, че е ОК, и че вече е свикнало с такава дистанция. Не мога да кажа, че се измъчих. Слушах музика, хич не ми беше зле.

# 112
Аз съм доволна от днешното състезание. Simple Smile Станах 4та на 20 секунди от третата. Много ми беше жега, честно казано.

# 113
  • Бургас
Google76 браво, страхотна си! Sparkling HeartFlowers Hibiscus

# 114
  • София
Google76, браво!

Както се е видяло поне веднъж в седмицата ще имам дълго бягане. Да ви попитам с какво се пазите от слънцето? Много ми е важно предпазването на лицето, но като се замисля рамене, шия, деколте също не са за пренебрегване. Обикновено слагам водоустойчив крем с висока слънцезащита (дори и при зимните слънчеви дни), но не вярвам кой знае колко да ме пази след 30 мин. потене на лицето. Косата и главата също не знам как да ги предпазвам по начин, който на да не ме притеснява. Шапка с козирка не е вариант, защото биха ме спарвали. Идеи?

# 115
  • най-шареното място
Поздравления Дезидерата и Гугъл!
30 км са нечовешка дистанция за мен. И 26 така Simple Smile Винаги полумаратон съм възприемала като дълго бягане а всичко останало като феноменално. И никога не съм мислила дали аз ще бягам при това.

Харпалике, 30 минути би трябвало да издържи. И за 60 не съм изгаряла засега. Натоварването ми не е голямо, но с моето темпо и по-дългото време ефекта върху кожата вероятно е съизмерим.

Аз "бягах" /при мене повече подене отколкото бягане/ при силен вятър и слънце едновременно уикенда, че и с хрема. Много неприятна работа. Срещу вятъра беше ужасно преживяване. Кожата ми пострада също. Макар, че съм доволна от защитата вятърът ми дойде много. Мажа лицето и шията с 50, ръцете с 30 и шапката ми беше  тъкана, с периферия, а не бейзболна. Може да е било заради вятъра, но не запари. Шапката беше спасение във вятъра. Иначе щеше да ми докара главоболие вероятно. Така само ми изсъхна кожата на лицето. Но това се оправя лесно. Може би рехава кърпа за косата и козирка за лицето би ти било комфортно.

На втори поглед, бих опитала със защита с висок фактор, но без водоустойчивост. Ти не се потапяш, а се потиш. С неводоустойчив ще се потиш по-малко.

# 116
Google, поздравления! Да не си била на Търново ултра? Доста мои познати бягаха там.
Harpalike, аз си ползвам слънцезащитни спрейове с фактор 50 като излизам с колелото. Нямам изгаряния, дори понякога в края на лятото почти нямам тен. Имай предвид, че мажа преди да изляза и няколко часа си държи без проблем въпреки изпотяванията. Ако съм в планината, мажа още веднъж в средата на деня. Недостатък е, че обирам хубаво всичката мръсотия и накрая съм като въглищар. За бягане не съм ползвала, но пък и излизам да тичам винаги надвечер.

# 117
  • София
Благодаря ви и на двете за включванията Flowers Hibiscus

ом, при дългите бягания потенето е вече осезаемо към 30-та минута. Иначе тогава тичам поне час и половина, най-често два. Предпазването с козирка може да го помисля, но най-вече пробвам в някой магазин за спортни стоки.

Силен вятър и слънце на мен ми докарва главоболие, независимо какво правя - ходя, бягам, стоя на пейка в парка. Ако пък е съчетано и с ниско атмосферно налягане, и гаденето ми е гарантирано. Но с времето свикнах поне тичането ми да не зависи от атмосферните условия - студ, вятър, дъжд, слънце, все ми е ок. Т.е. те влияят на качеството на тичане, но не ме разколебават дали да го правя или не. Стига да няма лед, който да ме паникьосва, но тази година и на ледени участъци потичах, с което се гордея, защото е стъпка напред към преодоляване на страхове.

Успешна бегаческа седмица ви желая Simple Smile

# 118
Google, поздравления! Да не си била на Търново ултра? Доста мои познати бягаха там.
Harpalike, аз си ползвам слънцезащитни спрейове с фактор 50 като излизам с колелото. Нямам изгаряния, дори понякога в края на лятото почти нямам тен. Имай предвид, че мажа преди да изляза и няколко часа си държи без проблем въпреки изпотяванията. Ако съм в планината, мажа още веднъж в средата на деня. Недостатък е, че обирам хубаво всичката мръсотия и накрая съм като въглищар. За бягане не съм ползвала, но пък и излизам да тичам винаги надвечер.
Да, на 25 км бягах. Simple SmileSimple Smile
Стана малко смешно накрая. Малко след 15-17 км тамън бях започнала да се поизморявам, а и се бях дехидратирала доста (голяма жега беше) и изведнъж рязко ме задмина някакво момиче, което тичаше супер бързо като за след 17 км пресечен терен, в жега, с баири. После още 2. И аз как се сдухах, помислих, че никак не съм си преценила силите, доста ми падна умствената настройка, дотогава се борех за трето място, защото първите две са ми недостижими, те са много бързи. Grinning А в последствие се оказа, че сме се пресекли с трасето на 10 км и са ме минавали свежи момичета от късата дистанция. Joy Накрая ме настигна третата на моето трасе, а на мен вече не ми се състезаваше изобщо и не я догоних, защото си мислех как и без това сигурно съм шеста-седма и няма смисъл. Joy Абе патка съм голяма. Извод: не гледай хората наоколо. Grinning

Harpalike, има един минус на слънцезащитния крем. Като започнеш да се потиш започва да ти влиза в очите и е много неприятно.

# 119
Някаква лента за глава би трябвало да свърши работа за да не влиза в очите. Реално потта се стича от главата. С колелото винаги съм с каска. Там пристягащата лента обира и потта. Като сваля каската главата ми обикновено е подгизнала в жегите, но в очите не ми влиза нищо.
Аз бях пробвала по тази причина да бягам с тънка лента. Вършеше си работата, но така и не я почуствах удобно и я зарязах.

Общи условия

Активация на акаунт