Тичане (4)

• 64 698
  • 765
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, пиете ли BCAA по време на състезание и по колко?

Благодаря за отговорите. Hug

# 391
Пак аз.  Laughing

Отчитам се с първия ми скай 50к в събота, с 2500 денивелация. 8:27:31. Мизерен час, но толкова можах. Това ми беше планинското кръщение. Голям шок, голямо чудо. Още смилам преживяното. Laughing
С контузено коляно съм, спусканията бяха доста проблематични. Чудех се как да си влача крака след мен, но на равното си бях ОК. На лекар съм след малко, ще видим.

Нямах щеки, а беше грешка. С асфалтови маратонки бях- още една грешка. Бяха изпитани маратонки в терен. Не ми стискаше да ходя с нови на такова състезание точно.

И все пак съм много доволна от преживяното. Отвори ми съвсем нова преспектива.

# 392
И аз постоянно правя това с асфалтовите маратонки на трейл и все си обещавам следващия път да сложа нормални маратонки. Grinning
Честито за преживяването и успешното финиширане!! Simple SmileSimple Smile

ПП. Аз вдигнах километража малко и сега съм на около 100-110 км/седмица. Ще видим докога.

# 393
А аз рязко свалих километрите, ще наваксвам през есента. Снощи потичах малко, но след като през последния месец бях два пъти в Родопите за по няколко дена, жегата ми се струва убийствена. Имах чувството, че едва си мърдам краката.

# 394
И аз постоянно правя това с асфалтовите маратонки на трейл и все си обещавам следващия път да сложа нормални маратонки. Grinning
Честито за преживяването и успешното финиширане!! Simple SmileSimple Smile

ПП. Аз вдигнах километража малко и сега съм на около 100-110 км/седмица. Ще видим докога.

Благодаря ти! Hug

Поздравления за километража! Героиня си!

# 395
Flushed

Само като чета тези километри и се чудя всички хора, които тичат толкова, дали не са извънземни??! Аз бягам от около 2 месеца и с такова усилие постигнах 5 километра без да спирам. Само за протокола, с риск съвсем да се отчая, с каква скорост взимате разстоянията си като цяло? Понякога спирате ли?

# 396
  • София
Приемате ли нови попълнения?

Не обичам никакво кардио, но сега е малко по принуда.
Имах ПТП с мотор и все още не мога да се върна към силовите тренировки заради незараснали рани, които обаче не пречат на тичането.

Причината да не обичам кардиото е в пулса ми. В покой е около и над 90 удара в минута. Имам способността за отрицателно време да го вдигам над 200.

И тъй като минаха почти 2 месеца без спорт поради различни причини, реших, че трябва да правя нещо и днес бе четвъртият ми ден с тичане.
Заради пулса редувам хичане и ходене, за да го държа до максимум 180-190 удара в минута. Средното ми темпо е 7'30" за километър. И четирите дни минах по 4 км. Повече време ми е трудно да отделя сутрин, а вечер в жегата е абсурд да тичам.
Целите ми са 2:
1. да не се отпускам до завръщането ми в залата,
2. да подобря пулса си и при натоварване, и при покой.

А и ми предстои сватба след 10 дни и ако тичането помогне да изхвърля 1-2 литра вода, ще е добре дошло.
За протокола - 42 годишна съм.

# 397
Flushed

Само като чета тези километри и се чудя всички хора, които тичат толкова, дали не са извънземни??! Аз бягам от около 2 месеца и с такова усилие постигнах 5 километра без да спирам. Само за протокола, с риск съвсем да се отчая, с каква скорост взимате разстоянията си като цяло? Понякога спирате ли?
Kaто си начинаеща е нормално да не бягаш по 100+ км/седмица. Grinning
Аз бягам от около 4 години и чак сега започнах да бягам по толкова.
Скоростта ми (сега) зависи от типа тренировка:
-Темпови - с около 4.45-5 мин/км (там, където бягам има доста баирчета и те малко ми намаляват средната скорост),
-Дълги бягания в парка с баирчетата- с около 5:30-5:50/км
-Дълги в планината - според денивелацията, ако е по-голяма редувам бързо ходене нагоре с леко бягане надолу и по равното (аз си му викам туризъм на това, ама разбира се е доста по-бързо от обикновения туризъм - темпото е между 6 мин/км и 10 мин/км - понякога теренът е техничен и допълнително бави освен баирите);
-Интервални - пак зависи от интервала и ми е трудно да обобщя, но там идеята е да си на макс в рамките на бързото и съвсем лежерен в бавното.
Не спирам по време на бягането освен, ако няма стръмен баир, тогава ходя нагоре, но от един наклон нагоре ходенето и без това е по-бързо. По полегати баири си бягам.
Ама като цяло имам спомени, че като бях начинаеща си бягах по 5-6 км на тренировка. По никой начин не съм правила чудеса на 2я месец. Stuck Out Tongue

# 398
змия, добре дошла! Simple Smile
Принципно, ако се прежалиш в жегата, ще изхвърлиш по-бързо водата, ама си е зор. Аз след малко отивам да бягам 8км и предчувствам, че ще прегрея като за последно, но не успях сутринта.
Иначе уау, аз вдигам до 200 единствено на състезания и то към края, явно сърцето ти е доста еластично щом е способно на такова нещо! 

# 399
  • София
Дези, Гугъл, герои сте!

Мила, по-важно е, че бягаш Simple Smile! Всеки има различни възможности, мотивация и цели. Важно е да разбереш какво искаш да постигнеш.

Аз например съм редовен, но бавен бегач на средни-към-дълги разстояния. Не искам да бягам по-бързо, защото с настоящия ми калориен прием няма как да стане Wink, но пък ми харесва да се предизвиквам и го правя като удължавам бягането или включвам повече склонове.

И отчет тази седмица бягах само веднъж, че имам операция и не трябва да кръвоснабдявам главата, та са само 11 км. Миналата бяха 63 км.

# 400
  • София
змия, добре дошла! Simple Smile
Принципно, ако се прежалиш в жегата, ще изхвърлиш по-бързо водата, ама си е зор. Аз след малко отивам да бягам 8км и предчувствам, че ще прегрея като за последно, но не успях сутринта.
Иначе уау, аз вдигам до 200 единствено на състезания и то към края, явно сърцето ти е доста еластично щом е способно на такова нещо! 

Благодаря за приема!

Не знам какво ми е сърцето, но не ми е комфортно с такъв пулс. Затова и редувам тичане и ходене. Излизането от аеробен режим едва ли ще ми помогне.

А в жегата не мога да правя нищо.
Загрявам изключително бързо и си мисля, че ще пукна в буквалния смисъл, ако тичам след работа.
Затова излизам сутрин около 7 часа, но май ще трябва да о правя по-рано, защото после нямам охлаждане дълго време въпреки студения душ.

Мисля да тичам 3 дни и да правя един почивен ден.

# 401
Мила91, Змия, добре дошли!

Змия, с редовно внимателно тичане като следиш пулса няма ли постепенно да ти падне?

Задържала съм много вода, +3.5кг съм, ден 4 след ден Д. Абсурд е да са тлъстини това, просто е невъзможно.
Освен това изгубих апетит и от понеделник се храня под час с нормални палео храни. Никакви боклуци не съм яла.
Да ида да тичам засега е в сферата на фантазията, краката ми се сгъват от самосебе си.  hahaha Може би в петък.

Но ще направя лека силова за горна част и корем след малко, а след тях нежна и внимателна йога.

Бях на лекар за всеки случай, и днес бях за първи път на физио. Здрава съм, в идеална форма (много се зарадвах!). Имам претоварен илио-тибиален мускул, и това е всичко.
На физиото правихме Тадасана почтено и детайлно. Във възторг съм!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Остават ми още 5 сесии, които наместих между състезанията. Чувствам се в добри ръце, освен че много ме окуражиха. Който не е ходил още на физио, да отива.  Grinning Много  е хубаво!

Harpalike, успех на операцията.  bouquet

И да се похваля- пристигнаха ми новите трейл маратонки за състезанията през октомври. Супер удобни са ми на първо впечатление, нямам търпение да ги пробвам в терен. Чакам още един чифт за обеми, и щеки.

Скрит текст:

# 402
  • Стара Загора
Здравейте! Казвам се Драгомира Китанова на 29 г. Искам да изкажа мнение относно силовите тренировки и кардиото. На 24г. за започнах да спортувам, защото исках да сваля няколко килограма и да махна целулита. Както повечето дами започнах с кардиото и пренебрегвах трениране с тежести. Понеже от 2 г. съм професионален състезател-бикини фитнес съм наясно с ползата от бягането и силовите тренировки. Доста жени с цел да намалят теглото си прибягват до интензивни кардио упражнения и пренебрегват силовите. Голяма част от дамите са в голяма заблуда като си мислят, че ще станат мускулести ако започнат да тренират с тежести.Преди години моето притеснение беше същото и губех часове в бягане с цел да отслабна. Резултат имаше и станах слаба, но отпусната. Започвайки да тренирам с тежести осъзнах, че 30 минутна интензивна тренировка ми помогна много. Успях да оформя тялото си и да остана стегната. Съвета ми е мили дами не се страхувайте да тренирате с тежести!

За да ви покажа, че е възможно да изглеждате перфектно и то със тренировки с тежести и някой хранителни добавки прикрепям моя снимка.

# 403
Ами чудесен резултат, но темата е за тичане. Simple Smile За отслабване и тренировки има други теми.
Не всички тренираме за фигура, поне аз тичам за бегачни резултати. Ако бягах за яко тяло, щях да бягам макс 3 пъти седмично 10ки (примерно) и всичко друго силови. Ама на този етап повече силови ме изморяват и съм по-бавна в бягането.
Тренирам силово веднъж седмично с големи тежести с идеята да имам по-здрава мускулатура и сухожилия, за да не се контузвам лесно.
Ако човек бяга разнообразно, а не само в стил джогинг, ако включва баири, големи денивелации, интервали и тн. също може да направи много хубаво, мускулесто тяло впрочем.

# 404
Здравей, Драгомира!

Чудесен резултат, наистина. Но ние тук тичаме за да ....ами за да тичаме, не защото сме заблудени. Grinning Не за отслабване.

Аз тренирам И с тежести. Наесен идва времето на по-сериозните силови (за мен) и на почивка от състезателния сезон.

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 18:25 от Deziderata

Общи условия

Активация на акаунт