КОЗУНАЦИ 2018 & 2019

• 67 006
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Морена, благодаря! Много е вкусен и конци даже има, липсва му само приличния вид. Другата година ще е хубавият.

# 226
  • Scotland
Абсолютно! Всичко показано до момента е разкошно! Браво, момичета Flowers Hibiscus

# 227
Писах през телефона, и форума ме изхвърли, пфу нейсе!

И аз съм готова, но като прочетох сега постовете от днес, и си видях грешката, както Венета е написала, вероятно съм ги сложила в много топла фурна, след като се напукаха, но пък отгоре ги покрих с фолио след 10 мин. от началото и се опекоха супер, по-малко ги пекох, имат доста влага и концииии, и то в изобилие, виждат се с просто око даже и отгоре. Намазах отгоре както Венета е предложила със сметана+малко захар, и наистина стана много тънка коричка, много ми хареса като вариант.
Отчитам - 1 козунак кръгъл със стафиди по рецептата на Морена /нямам провал с нея, много е добра/ + 2 продълговати с локум и стафиди по същата рецепта + 1 козуначено руло по Лабрекс /правя го за втори път тази седмица/, много ни хареса и рецептата е страхотна /няма снимка/. Утре ще направя снимки като ги разчупим.
На мен всички козунаци много ми харесаха, не видях лоши такива, и Тета е права, че вкусът е най-важен.
Специални поздрави за Марчева с италианския шедьовър и спаначения козунак на Венета.
За мен плетенето е най-трудно - или ще ми излезе плънката /прочетох какво да поправя/ или ми е меко тестото и бързо ми се слепва, или е топло  и т.н.
Яйцата също ми се получиха супер,  за първи път и пъдпъдъчени боядисах, станаха уникални.
Светли празници и вкусни трапези!

# 228
  • София
Всичките снимки на козунаци  които видях са  перфектни. Браво девойки!  bouquet
Готова съм. Не съм снимала, уморих се, може би по-късно. Не съм много доволна, на места ми се спукаха, що се спукаха, не знам Този кулич нещо продължава да ме притеснява, за сега съм го оставила да се охлажда. Не ми се вдигна така както очаквах, ама и формите не ми бяха много подходящи, ами колкото-толкова.
Светли празници, желая от сърце към всички ви!  Hug

# 229
Аз тази година съм на козуначени мъфини. Станаха разкошни, бухнаха и вътре са душички. Обаче носят повече сладичко, поне според мен. Smiley
Скрит текст:

# 230
  • София
Ужас! 2 дни правих козунаци след като четох в тази тема Simple Smile))) Но пък станаха най-хубавите, които някога съм правила. Просто спазих някои от нещата, които сте писали тук и затова много ви благодаря!!! Само все още ми е загадка единият козунак, в който сложих плънка. Явно беше повечко и е мокра, та като го извадих от формата да изстива се разля. Не вярвам да е суров вътре, защото много време го пекох. Плънката е от запържени масло, орехи, стафиди и череши киснати в ром. След като изстина добавих едно бурканче шипков мармалад. Разпредлеих в два козунака. Единия си стана стегнат, ама в другия сложих повече плънка и се разля. Ще видим утре дали е вкусен. Simple Smile

# 231
  • Sofia
Уф, харесах една опция в оная новата версия - за качването на снимки направо, ама тя не винаги работи, та тъкмо да не ме е яд, че я няма в старата версия.

И аз не съм съвсем доволна днес от визия, за вътре и вкуса съмнения нямам. Пък и снимките не си харесвам.  Crossing Arms
Знам причините обаче... за моя кръгъл (1та снимка), както и на детето (втората) - сглупих да смеся брашната - "за баница" и Екстра на София Мел.

Вторите... щерката беше забравило милото да сложи лим.сок и солта и реши да ги добави накрая при омесено тесто. Уж си изглеждаше всичко наред, обаче като оформи и остави да втасва, поглеждам след малко - все едно таралеж имаше във формата.  Shocked Laughing Та така изпекохме го и си е ок иначе, освен че е рошав козунак.  Laughing
При мен с брашното "за баница" всичко е точно, обаче ми звънна приятелка да обяснявам за козунакоправенето и ги изпуснах при втророто втасване, та не са идеални.

Всички показани козунаци са прекрасни, поздравления момичета!  Grinning

# 232
Страхотни козунаци сте показали всички! Браво!
Морена, трябва да си горда с дъщеря ти, надминала те е (нейния кръгъл козунак е по-хубав ) Simple Smile

Да покажа какво сътворих днес ( докато новата версия е на добър акъл Simple Smile ). Рецептата е на Кулинарен еликсир, в началото пуснах миксера, после доомесвах на ръка и добавях мазнината. Ползвах брашно за баница.

И едни кифлички по Джемма, хлебоперната помогна тук.

Сега чакам да втаса един оформен козунак, изпичам го и лягам, че денят започна в 4,30 ч. Simple Smile

# 233
  • София
Показвам това което сътворих
с маскарпоне и плънка

Кулич

Кравайчета великденски Бриош

Със заквасената сметана

и един Крънч по идея на Кокона

# 234
  • гр.София
Христос воскресе!
Бъдете благословени!
Прекрасни козунаци има тук, много ме радва, че все повече момичета се престрашават да си направят Simple Smile включително и аз Wink

# 235
  • Scotland
Бъдете здрави и благословени!

# 236
Чудесни козунаци сте омесели, браво!Моите опитах да ги публикувам, но не става, каква е причината?

# 237
  • Sofia
Христос Воскресе!  Simple Smile

# 238
Христос Воскресе!
Невероятни козунаци сте сътворили. Моите даже не можах да ги заснема, бях декорирала , ноооо ламите в къщи от снощи точат лиги и нападнаха веднага Hug
Светъл празник и весело настроение bouquet

# 239
Христос Воскресе!

Благодарение на съветите ви за печене, най-накрая имам прекрасни козунаци Simple Smile Температура 170* и малка купичка с вода на дъното на фурната, за 30-35 мин. Извадих ги меки като памук Simple Smile Благодаря Heart

Единият е с шоколад
Скрит текст:

Другият - с напоени в ром сушени кайсии
Скрит текст:

И руло с орехова плънка
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 08 апр 2018, 12:07 от Silky_soft

Общи условия

Активация на акаунт