КОЗУНАЦИ 2018 & 2019

• 66 936
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Момичета,
няма как да не се похваля и аз с моите козунаци. Тази година станаха страхотни, 2 пъти ги правих, споделям ги с вас.
Описала съм доста подробно рецептата Simple Smile Весели празници ви желая

https://www.instagram.com/my_motherhoodlife/

Домашен козунак с конци

# 76
  • Sofia
Дари, прекрасни снимки, както винаги! Много ви се радвам, мнооого...  Hug  Heart Eyes

# 77
Разкошни са! Така украсени с цветните локумчета отгоре много ми хареса.

# 78
  • BG
Здравейте, някой да има изпитана рецепта за козунак с пълнозърнесто брашно?

# 79
Айде да се отчета и аз с днешната партида.
По рецепта на Лабрекс са, с едно втасване.

На втория малко ме е яд, защото направих 3 фитила с различен пълнеж и се оказа, че формата ми е заета с първия. Та импровизирах(като баница ги навъртях) в подръчна тава.

Последното е нещо като руло с плънка само от конфитюр от сини сливи. Разкошни са на вкус.
Брашната- първия- Кастело, Втория- Екстра София Мел, третия- с едно изостанало на Кръстев.
Всеки е с конци и много вкусен. Благодаря Лабрекс!

# 80
Браво!!
А само да попитам - как ги съхранявате до Великден?
Скрит текст:
Аз закупих брашно за баници. Ще направя и с двете брашна,  пък дано се получат и с двете.

# 81
Единия вече е подарен, другия отива към получателя си, а третия ще ми е за гости за утре. Нищо няма да съхранявам.

# 82
  • Sofia
Здравейте, някой да има изпитана рецепта за козунак с пълнозърнесто брашно?
Никой не се е обадил досега.  Остава вие да експериментирате. Ако не гоните структура с конци (характерно за козунака), няма проблем, ще имате сладка питка, пък току виж и конци... нямам представа.  Simple Smile

# 83
  • BG
Никой не се е обадил досега.  Остава вие да експериментирате. Ако не гоните структура с конци (характерно за козунака), няма проблем, ще имате сладка питка, пък току виж и конци... нямам представа.  Simple Smile
Aз вече експериментирах, сложих 400гр. пълнозърнесто и 100гр. бяло брашно и замених захарта със сироп от агаве. Получи се сладък хляб, надигна се, но за конци не става и дума.

# 84
  • Sofia
Браво, поздравления за ентусиазма и решителността.  Simple Smile
Ако е по-различно съотношението с бялото брашно може и да са възможни конци... разсъждавам си просто. Simple Smile

# 85
Morena, правих предната седмица козунак по рецептата която ми предложи от предната тема (нали се оплаквах от козунак без конци ако се сещаш). Пак не разбрах какво стана, че го направих и го подарих. Хората казаха, че са си облизали пръстите, но аз не успях да разбера какво е станало. Надигна се, бухна, но конци не успях да видя дали са станали тоя път. В други ден пак ще правя по същата рецепта, тоя път за нас. Не разбрах защо се киснат стафидите, преди да се сложат във фитилите. Някъде чета в лимонов сок, другаде в лимонов сок и ром, на трети места във водя. Бихте ли ми казали някакви пропорции или поради каква причниа се накисват, да мога да ги направя както трябва.

# 86
  • Sofia
Вики, не че някъде съм го чела/чула, но аз ги наскивам главно, за да омекнат, по-приятно е, отколкото както са си сухи да са в козунака. А ги кисна различно, както дойде, в ром ми харесва, заради аромата. Simple Smile Пропорции няма, колкото да ги покрие течността.

# 87
Аз никога не ги кисна и набъбват в козунака и са меки и влажни. Обаче, не отричам, че ако са ромови-конячни, са в пъти по-вкусни в козунака и дават повече аромат. Тоя път имам коняк и ще накисна. Добре че напомнихте.

# 88
  • Балчик
Не знам за небет шекера, но на мен ми харесва тази идея с навлажнена захар.

За "козунака" с пълнозърнесто брашно няма да казвам какво мисля.

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 19:52 от Джемма

# 89
Благодаря ви:smile:. Направи ми впечатление, че като сложа стафиди, колкото и да сложа, все не ги намирам из вътре. И викам да ви питам да не се разтапят нещо ако не ги обработя предварително. МНого нещо слагам всеки път, ще кажеш че се изпаряват. Я мерна някоя като се изпекат, я не. Понеже детето не обича, все ме заплашва че ще ги плюе, но аз плюти не виждам по-късно, а и в моите парчета не намирам много. АМи освени аз да накисна.

Общи условия

Активация на акаунт