КОЗУНАЦИ 2018 & 2019

• 67 001
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Много красиваи и вкусни изглеждат козунаците ти Jinxey!

# 211
  • София
Тайна, не си сама :* Аз замесих две дози снощи, втасваха в хладилника. Едната добре (първата снимка), но втората изобщо не стана Sad  Чудя се дали да я хвърля или кифли да завъртя, пък каквото дойде. Третата, която си месих сега, стана супер (втората ми снимка). В момента втасва нова доза, за да компенсирам тази, която хич не стана. Уж да си помогна, а то днес пак цял ден ще меся Grin
Аз към 10,30 тази сутрин  ги започнах, но толкова бързо втасваше, та пет пъти го премесвах да спада, докато готвех друго и успея да стигна до тях, да ги оформя и изпека.

# 212
  • Scotland
Благодаря, Happy Day Flowers Hibiscus

# 213
Чудни са ви козунаците!
Моите станаха много вкусни Stuck Out Tongue Winking Eye
Мазах с купешки конфитюр...екстра стана. В смисъл не се изгуби, но то е защото козунака се разстла, вместо да се надигне. Претох на 3 плитки и завъртях в кръгла тавичка.
За мен важен е вкусът...не толкова формата и бухналостта....или плетката.
Но аз съм далеч от професионалните ви произведения 😊

# 214
Току що ги извадих от фурната моите(не знам как да кача снимки), явно фурната вече е за смяна и в единия край пече по-силно , та двата крайни козунака малко се попрепекаха SadСинчето и мъжът  ме успокоиха, че всичко ще се изяде и тъкмо нямало съм да ги раздавам Laughing

# 215
Ето го и моя. Kakто виждате плънка не е пестена.

# 216
Здравейте, в момента правя козунак по рецепта, в която размерът на солта е "щипка сол". Това не е ли малко или е нормално да е само толкова? Благодаря

# 217
  • Scotland
Здравейте, в момента правя козунак по рецепта, в която размерът на солта е "щипка сол". Това не е ли малко или е нормално да е само толкова? Благодаря
Щипката да е голяма Simple Smile Аз на 600-660 гр брашно, слагам 6-7 гр сол :*

# 218
  • Scotland
mariat, разкошен Heart
Добре, че не хвърлих тестото  - чудни кифли изкарах 😃

# 219
Ау, този път май ще се получи, пече се, но до тук си увеличи обема поне 3.5 пъти. Правих с брашно за баници и суха мая, че след онзи миризливия от миналата година не ми се рискуваше. За сега ухае добре, само ме е страх да не го пресуша или оставя суров. Започнах след един часа, втаса много бързо.
Благодаря ви!

Последна редакция: сб, 07 апр 2018, 17:32 от rovaru

# 220
  • Scotland
Момичета, аз хубаво изпекох 15 козуначета Simple Smile Ама се чудя за съхранението до утре, преди да ги раздам. Пекох в еднократните станиолени формички. След изпичане ги извадих от тях и охладих на решетка, после обаче си ги върнах в тях, защото изглеждат по-добре вътре, предвид, че ще ги подарявам Simple Smile Въпросчето ми е: ако ги завия с фолио за свежо съхранение, така както са си във формичките, ще им стане ли нещо до утре?

# 221
  • Sofia
само ме е страх да не го пресуша или оставя суров. ..
Наблюдавай и няма да има проблем, някъде около 35 мин. се пекат, това да ти е ориентир.

Джинкси, нищо няма да им стане, дали са в ал. форми или без и увити във фолио са си екстра.

Аз за солта - аз изобщо не ѝ се втилявам... слагам на око и къмто чаена лъжичка даже на 500г брашно. То на всичката захар...  Simple Smile

# 222
  • София
Да си покажа и моето козуначе Simple Smile

Рецептата в тази :
http://jullyinthekitchen.blogspot.bg/2017/04/blog-post_16.html?m=0

# 223
  • Scotland
Благодаря, Моrena Flowers Hibiscus Oтивам да ги фолирам Simple Smile

# 224
  • София
Всичките козунаци са много хубави! Сега опитахме нашите с внука, супер са на вкус, нищо,че нямат вид.

Весели празници на всички!

Общи условия

Активация на акаунт