СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 56 053
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
Сега се сетих,че изследването за токсоплазмоза е в пакета за ЖК по касата.Сифилис,Хеп Б и Токсоплазмоза са едни от първите изследвания,които се пускат на бременната.Преровете си изследванията и вижте.Моята по ЖК също ми го е дала да го правя,но то си влиза към касата и е безплатно за нас
в понеделник съм на ЖК и ще питам лекаря за Токсоплазмозата и дали изобщо ми е пуснал това изследване. Другите вече ги направих, но точно това не съм сигурна.
Притеснява ме това, че точно сега котарака ми е болен, с хрипове е и е на антибиотик Rolling Eyes Днес изпрах всички завивки където може да е лежал.

Иля кога ти е термина? не беше ли на 01.09. В 6-ти месец не се ли влиза след 22гс?

# 151
  • София
Sollsoll, 21 г.с. съм, бебка върви със седмица напред, по лунарния календар съм в 6-ти месец.

# 152
Това седмица напред или назад не е ли много относително? Различните ехографи по различен начин отчитат при мен на един ме изкараха седмица напред, доктора ми каза да не разчитам на това.

# 153
Аз не съм качила нищо, а съм в края на 17та седмица. Скоро започвам пети месец. Simple Smile Не ме притесняват килограмите, но и не съм качила нищо. Не се вманиачавам в тях. Може би за останалите пет месеца да започна да качвам , то е нормално де, но се храня здравословно и спортувам.

Браво, момиче! Ей такива мами много ме кефят! Може ли да споделиш  какво спортуваш и колко кг си?

# 154
И аз не съм качила кг още 59 кг съм, а съм доста висока и започнах вече да се притеснявам това нормално ли е, нямам и апетит, мисля да се консултирам с доктора по въпроса.

# 155
  • Beyond the stars
Аз съм качила 2 ама щото хапвам боклуци и си го знам  Mr. Green В смисъл - шоколадчета, сладолед ала бала. Ако огранича тях, мисля че и тези 2 няма да ги има, ама сърце не търпи  Laughing
Аз на танци си ходя - нямам противопоказния за сега. Като не ме домързи - комплексчета вкъщи упражнения за бременни. Чудя се дали да възобновя джогинга, ама ще питам лекарката.

# 156
Аз съм качила 2 ама щото хапвам боклуци и си го знам  Mr. Green В смисъл - шоколадчета, сладолед ала бала. Ако огранича тях, мисля че и тези 2 няма да ги има, ама сърце не търпи  Laughing
Аз на танци си ходя - нямам противопоказния за сега. Като не ме домързи - комплексчета вкъщи упражнения за бременни. Чудя се дали да възобновя джогинга, ама ще питам лекарката.
А какви са точно упражненията за бременни? При мене с храненето има проблем, понеже ме сложиха на диета заради песъчинки в левия бъбрек две мини кризи бях направила и сега не мога да ям нищо от това, което обичам попринцип, нито сладко, нито солено, нито кисело, нито люто....

# 157
  • Beyond the stars
А какви са точно упражненията за бременни? При мене с храненето има проблем, понеже ме сложиха на диета заради песъчинки в левия бъбрек две мини кризи бях направила и сега не мога да ям нищо от това, което обичам попринцип, нито сладко, нито солено, нито кисело, нито люто....

Значи е съвсем в реда на нещата да не качваш - като не хапваш нещо, което ти е вкусно и любимо, обикновено ядеш и доста по-малко като цяло.
Упражнения - пилатес и йога за бременни из youtube  Peace  Общо взето по-неинтензивни упражнения, които натоварват определени мускулни групи. Руми Илиева също има комплекси упражнения за бременни  Wink

# 158
И аз правя упражнения.. с мотиката на двора  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 159
Аз пък, да ви кажа, съм набрала едно такова равномерно темпо в качването на килограми. Първото тримесечие качих 3 и после кротко си дебелея с по 2 на месец. Днес на консултацията кантара закова на +2.5 кг. Викам си "Ей ги на, де са Великденските козунаци. Ама ми бяха тооолкова вкусни Blush Та затова, ГОЛЯМ ПРАЗ колко ще кача. Движа се по план и до края не би следвало да е повече от 16-18-20кг. Все пак идват топли, летни месеци. Ще има много плодове и зеленчуци, ще ходя на плаж и на разходка в следобедите, а през деня ще пръхтя и грухтя под климатика вкъщи. Няма да ми се яде нищо тежко, ще се наливам със сода против киселини, ще се търкалям и оригвам на дивана( за радост на любимия) и така ще минат последните три месеца в бременна идилия и безметежност и ще си вляза в план-графика да не качвам повече от 16-20 кила.
И като си го помислих това с толкова позитивизъм, тези днешни 2.5 кг ми се видяха едно нищо и ми стана тооолкова леко на душичката, че на път към вкъщи се възнаградих с цели 2 безалкохолни Хайникенчета! Наздраве мацки Beers

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 22:23 от pladi

# 160
Plaid, наздраве 🤗 Много ме развесели 😊

# 161
  • Пловдив
Плади,перфектният план   Peace

# 162
  • Beyond the stars
И аз правя упражнения.. с мотиката на двора  Stuck Out Tongue Winking Eye

Агрофитнесът беше покрай Великден, че си нямаме двор у голямото село Bowtie

Pladi железен план Sunglasses много добре звучи.

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 00:16 от Вълшебство

# 163
Плади, доста ме развесели с поста си 😃😃😃 перфектен план

# 164
Браво, момиче! Ей такива мами много ме кефят! Може ли да споделиш  какво спортуваш и колко кг си?

Започнах 59.500, а сега съм 59.400. Въртя се около тези килограми +-100/200 грама. Затова не отчитам, че съм качила нещо, т.к. тези 100/200 грама са смешни.
Тренирала съм и преди да забременея, тренирам и сега. Бях спряла за един месец, първия.
Преди тренирах много повече от сега, но и това е по-добре от нищо.
Тренирам горна част/долна част по два пъти в седмицата и един ден само кардио около 40-50 минути са ми тренировките дневно. Храната ми е здравословна: плодове, зеленчуци, млечни продукти и от време навреме месо, но рядко, защото не мога да го ям. Преди да забременея ядях много, но сега не го понасям.

Общи условия

Активация на акаунт