ПЧМГ - 2 тема

• 88 862
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Интересни резултати при четвъртокласниците, явно пробният изпит ги е затруднил. Дали случайно някой го има и би ли го качил или пратил на лични?
Децата от Питагор участват ли в класирането? Когато голямата дъщеря беше в 7-ми клас учениците от ПЧМГ също се явяваха на пробни и бяха част от общото класиране.

# 166
  • София
Пак се явяват децата от Питагор и ПЧМГ на пробните и са включени в класирането.

# 167
Интересни резултати при четвъртокласниците, явно пробният изпит ги е затруднил. Дали случайно някой го има и би ли го качил или пратил на лични?
Скрит текст:

Заповядайте и във фейсбук групата за прием в ПЧМГ и ЧНУ "Питагор":
https://www.facebook.com/groups/777383175954282/

# 168
И на мен ми се струва,че четвъртокласните са се затруднили ,особено на 2 модул.

# 169
  • в страната на чудесата
И миналата година февруарския беше труден.
Освен това нямаше много деца - 170 за 4 клас. Следващите ще са по-реалистични.
И за 5 клас не беше много лесен.

# 170
  • София
Преценката на детето е, че тестът не е труден. Според мен също е така. По - скоро тестът е изисквал отлична концентрация. Има два интересно зададени въпроса (в първи и във втори модул) - привидно безспорни...

# 171
  • София
Ще дам теста на щерката и ще видим какво ще каже, въпреки, че у дома и стените помагат. Резултатите обаче говорят всичко друго, но не и че пробния е бил лесен. Доколкото видях, няма нито един резултат над 90т., а и до колкото разбрах децата от Питагор също са се явили, а те са подготвени отлично.
Според мен първи модул е бил по-лесн, но втори модул и особено 22 задача е затруднил повечето деца.

# 172
  • София
Това че няма над 90 т., не означава, че децата са неподготвени. По спомени от преди около 1 клас се сформираше за ПЧМГ от Питагорски деца. Заради 1 на ум може да се обърка цяла задача от модул 2, като се разсеят и на Модул1 и са под 90т.

# 173
  • София
Че кой твърди, че са неподготвени? Напровтив, смятам, че са, но резултатите говорят, че пробният не е бил лесен. На пръв поглед дете с 60т. е около 50 място.. Не знам на каква оценка се приравняват 60 т., но трябва да е около 3.

# 174
  • София
Ще дам теста на щерката и ще видим какво ще каже, въпреки, че у дома и стените помагат. Резултатите обаче говорят всичко друго, но не и че пробния е бил лесен. Доколкото видях, няма нито един резултат над 90т., а и до колкото разбрах децата от Питагор също са се явили, а те са подготвени отлично.
Според мен първи модул е бил по-лесн, но втори модул и особено 22 задача е затруднил повечето деца.

rosi_ta, по - горе писах за преценката на моето дете и за моята преценка. Когато дъщеря ми излезе от изпита каза, че е било много лесно. Винаги настръхвам като чуя това... Резултатът на детето говори, че се е справило много добре, а е можело да бъде и отлично - ако е била отлично концентрирана. Факт е, че не е била, тъй като е допуснала две елементарни грешки на първи модул, за които каза, че са в резултат на недочитането на двете задачи. Грешките на задача шеста и на зад. 21, буква "а" щерка ми не приема, защото твърди, че условието на задачите и въпросите били неточни. Аз намирам тези условия и въпроси за интересни.
Струва ми се, че най - много децата са се затруднили на 23-та задача, доколкото там резултатите са наистина доста ниски. На 22-ра има доста максимуми.
Успех на дъщеря Ви в решаването на теста.

# 175
  • София
Мда, извинявам се, 23 задача, не 22-ра.
Ами аз си правя заключението не от един резултат, а от масата - пак казвам, фактите са, че последното дете в 50-та е с около 60 т. Не съм следила как се развиват и в какъв диапазон от точки приемат в последните години. Имам спомен от голямата ми дъщеря, когато летвата беше над 5,40.
Браво на Вашето дете, явно е от тези, които са се справили отлично.

# 176
При среден резултат от изпита 54,94 точки няма как да говорим за лесен такъв.

Задачите като тип не са трудни но условията са доста сложно изписани. Най-вероятно повечето грешки са от недочитане. Имам усещане ,че е правен от Иван Симеонов точно този тест:)

# 177
  • в страната на чудесата
Тестовете традиционно се правят от него и Шаркова.

# 178
Не знам на каква оценка се приравняват 60 т., но трябва да е около 3.
ПЧМГ премахнаха приравняването към оценки преди няколко години.
Иначе формулата беше: точките, умножени по 0.04+2
т.е за 60т: 60 х 0.04+2=4.40.
Крайно недостатъчни за прием.
Преди две години последното прието и поканено официално да се запише дете, беше със 76т.
А миналата година с 72т.

# 179
  • София

Задачите като тип не са трудни но условията са доста сложно изписани. Най-вероятно повечето грешки са от недочитане. Имам усещане ,че е правен от Иван Симеонов точно този тест:)

Именно това имах предвид - недочитане. Обикновено то е в резултат на недостатъчна концентрация, а не на незнание или неразбиране на задачата.

Общи условия

Активация на акаунт