MasterChef България - сезон 4, тема 2

• 94 329
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Йорданка не би се изложила умишлено с калпав пандишпан в името на това да прецака някого. Все пак - залага собственото си име. А пък и така и така някой щеше да си ходи - защо да рискува единият застрашен да е тя?
И Йорданка, и Гергана искаха да имат контрол над ситуацията и не се довериха една на друга. Пречеха си през цялото време.

# 136
  • София
Епизод 15

# 137
  • Испания
Чиниите от кутията:

- на Лъчезара  

- на Кристиана  

- на Даниел  

Чинията на Даниел ми хареса най-много. Радвам се, че спечели.

МастърКлас /чинии/:

- на шеф Николов 

За мен изобщо не изглежда апетитно.

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 00:35 от smileys

# 138
Радвам се, че Йорданка остана, но и Гери ми е симпатична.
Аз пък Кольо го харесвам.

Тия спасените на балкона не ме радват. Кристиана особенно.

# 139
За мен изобщо не изглежда апетитно.
И за мен.
Жалко, че те двете бяха на елиминации, не ми се искаше нито една от тях да си тръгва.

# 140
Аз пък се учудвам защо си отиват хора, които могат да готвят, а остават такива, които са по-слаби готвачи. Цветанка, Гергана... Разчистват пътя на избраника ли, що ли?
Сценката с Кристиана, която явно беше получила задача да пречи на останалите, беше направо комична. То, когато не му идва отвътре на човек да е гаден, няма как да го изиграе добре.

# 141
  • Испания
МастърКлас /чинии/:

- на Аспарух и Цветомира  

- на Кольо и Михаела  

- на Станислав и Николай П.

- на Махмуд и Савина  

- на Йорданка и Гергана  

На Йорданка, естествено, пак друг ѝ е виновен. Веднъж не е признала, че тя има вина.

Да ме прощават шефовете, ама хич не ми хареса МастерКласа, колкото и да изпадат в телешки възторг. Видът на десерта е

Йорданка се борела като за живот, както би се борила за живота на детето си.!  Определено не е "редовна".

Съжалявам за Гергана. Можеха и да спестят това упражнение с връщането.

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 09:36 от smileys

# 142
И мен ме удиви тази реплика на Йорданка. Тя дали има деца?

# 143
  • Mediterraneo
Не смятам, че Йорданка умишлено провали Гергана с пандишпана, просто толкова й е капацитетът, въпреки голямата уста и самочувствие.

# 144
Колкото и да ми е антипатична Йорданака, аз също не смятам, че тя умишлено е провалила Гергана. Все пак при двубой не се знае какво ще се даде като задача и как ще се изпълни от участниците. А и Гергана също бе силен участник... Така че нищо сигурно няма и Йорданка го знае.
Лошо няма човек да е индивидуалист, но има области, в които не трябва да си такъв /даже това вреди/. Случаят с един главен готвач, шеф на кухня Smiley, шеф на ресторант или каквото и да е, вкл. и Мастер шеф е точно такъв - не може да си индивидуалист /или поне не на работното място/. Трябва да се съобразяваш с хора, да ръководиш хора, както и да ги мотивираш. А това Данчето просто не го умее.
Но и Гергана го раздаваше шеф-диригент и резултатът беше елиминацията.

# 145
Гергана и Йорданка се провалиха защото запопнаха да правят два десерта уж за да имат евентуално и за план Б.
И от там не им стигна и времето.

# 146
Не разбирам защо Данчето при такъв мощен миксер започна да разбива пандишпана на ръка?
А докато шефът обясняваше десерта,  тя гордо заяви, че е цар на пандишпана. То ясно, че всичко е режисура, но кому бяха нужни тези врътки иди ми, дойди ми с Гергана. Върна се за две серии.
 Снощи си мислех, че Данчето я готвят за победител, макар, че е време мъж да вземе приза.

# 147
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Аз също не смятам, че Йорданка провали умишлено задачата. Но и не смятам, че може да прави пандишпан, защото иначе щеше да види още при разбъркването на брашното, че сместа й изобщо не е ок и да започне да прави нова.

# 148
Изпуснах за какво се джафкаха Кольо и Аспарух и кой на кого какво каза?
И аз не мисля, че Йорданка провали нарочно Гергана. За какво й е? Все някой щеше да си тръгне от играта, защо пък да иска да е точно единственият човек, с когото е що годе близка! Просто от самото начало нещо се омотаха двете. А с "контрола" на Гергана беше малко прекалено. В качеството си на каква реши да наглежда работата на колежката си! Представям си какво е някой да ти наднича през рамото, когато и без това бързаш и си притеснен.
Обаче ми направи впечатление коментарът на двете, особено на Гергана, че тя не се заяжда с Йорданка като останалите ... Значи все пак има оформен някакъв "приятелски" кръг, който пресира Дани непрекъснато.
Чинията на Даниел беше страхотна!

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 12:48 от птица

# 149
... Значи все пак има оформен някакъв "приятелски" кръг, който пресира Дани непрекъснато.
Чинията на Даниел беше страхотна!

Вие да не сте приятелки, че така активно я защитаваш ?!?! Smiley Само близък човек бих нарекла "Дани"....

Общи условия

Активация на акаунт