MasterChef България - сезон 4, тема 2

• 94 036
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Презентацията й в кръг беше уникална. 😉😂
Чак пък уникална... /:smirk:Laughing

# 376
А презентацията на 3/4 празна чиния с наредена тънка ивичка по половинката ръбче и мацнати няколко капчици сос по останала част да не би да беше уникална!? И как бихте реагирали да получите такава чиния в заведение срещу много лв!
Последните презентации на Даниел не бяха на ниво. Той се усети, че там му е силата, и залитна в тази посока, като забрави основното - вкусът! Затова се и провали накрая.
Кристиана заслужено спечели кутията, според мен. Да не говорим, че готви с 4 продукта по-малко!
На мен епизодът ми беше много интересен, забавен и с удовлетворяващ финал!
Не харесвам Кристиана, но тримата другари още по-малко! Време беше най-после да бъдат поотръскани и нечий навирен нос - пернат яко. Само съжалявам, че в крайната елиминация участваше Махмуд, а не Николай. Трябваше те тримата да се изправят един срещу друг! Честно казано, отдавна не бях срещала толкова самонадеяни, самодоволни и откровено (до демонстративно) неуважаващи жените мъже. То не бяха фасони, чупене на вежди и въртене на очи, когато журито хвалеше някое от момичетата, непризнаване на уменията и успехите им! Само те великите и непобедимите... Еми единият си го получи, макар че точно той беше най-кротичкият от тях.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 00:41 от птица

# 377
Супер ме е яд за Даниел, на мен много ми харесваха презентациите му и мисля, че имаше много голям потенциал да бъде дори финалист, особено при наличието на готвачи като Зара, Кристияна, Махмуд...

Кристияна ми е адски злобна, въобще не мисля, че трябваше да спечели кутията на Мастършеф, не вярвам нейното ястие да е било по-вкусно от на другите двама, отделно, че не ми изглеждаше и по-креативно. Това с опушването с черен пипер вече някой го прави, ако не се лъжа Зара, а Кристияна висеше пак на балкона... И голямата приятелка, като някой от другите искаше пак да и вземе нещо от кутията, тя го препрати към Зара. И в отборното, когато бяха в хотела, пак крякаше и допълнително всяваше напрежение в и без друго лабилната Зара, вместо да я подкрепя. За мен е ясно, че там истински приятелства, поне докато не приключи състезанието, няма как да има, ама поне да не повтарят във всеки епизод Зара и Кристияна какви приятелки са, защото не съм видяла някаква подкрепа да си оказват в наистина напрегнати ситуации, а не когато едната може да спаси другата.

Дано поне Станислав е финалист, че да ми остане един симпатичен участник, другите са ми или противни, или безразлични (Цветомира, Махмуд, Йорданка). Кольо отново показа противния си характер, взе да мрънка като му взеха нещо от кутията, какъвто е регламента, че не го били затруднили достатъчно. Ако пък бяха взели по-хубав продукт, щеше да мрънка, че много са го затруднили. А колко сексистки изказвания направи, просто отврат!

# 378
А презентацията на 3/4 празна чиния с наредена тънка ивичка по половинката ръбче и мацнати няколко капчици сос по останала част да не би да беше уникална!? И как бихте реагирали да получите такава чиния в заведение срещу много лв!
Последните презентации на Даниел не бяха на ниво. Той се усети, че там му е силата, и залитна в тази посока, като забрави основното - вкусът! Затова се и провали накрая.
Кристиана заслужено спечели кутията, според мен. Да не говорим, че готви с 4 продукта по-малко!
Не харесвам Кристиана, но тримата другари още по-малко! Време беше най-после да бъдат поотръскани и нечий навирен нос - пернат яко. Само съжалявам, че в крайната елиминация участваше Махмуд, а не Николай. Трябваше те тримата да се изправят един срещу друг! Честно казано, отдавна не бях срещала толкова самонадеяни, самодоволни и откровено (до демонстративно) неуважаващи жените мъже. То не бяха фасони, чупене на вежди и въртене на очи, когато журито хвалеше някое от момичетата, непризнаване на уменията и успехите им! Само те великите и непобедимите... Еми единият си го получи, макар че точно той беше най-кротичкият от тях.

Извинявай, но пишеш глупости! Може оризът да е бил суров, но останалите му ястия бяха на ниво... Ти явно си това, което аз наричсм "мъжки шовинист", но в женски вариант! След твоите суперлативи за Кристиана мога ясно да си представя що за Птица си...

# 379
Птица, както винаги, право в десятката, особено болднатото!!
Мъжете ми стават все по противни, и не разбирам, жени, как може да ги подкрепяте  Crossing Arms
Кольо мрънкалото ми се искаше да си тръгне снощи.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 10:29 от Lemy

# 380
  • Велико Търново
Специално, за елиминацията, Даниел избяга от изискваното - азиатското с талиатели не му се получи, а гарнитурата по американски я нямаше никаква. Останалите бяха спазили изискванията и затова, макар и труден, изборът на шефовете беше логичен. Друг е въпросът, че не трябваше да е на елиминации....

# 381
  • Mediterraneo
Ще взема да повярвам в теориите на ММ, че Кристиана се лансира. След снощи съм склонна да погледна така на нещата.Никога с нищо не е изпъкнала, посредствена е до крайност, на това отгоре нахална и злобна!
Жалко за Даниел! Кристиана и Лъчезара трябваше да си тръгнат доста преди него!

# 382
  • Велико Търново
Аз не го вярвам това, с лансирането. По-скоро съм склонна да мисля, че при всеки участник има спадове и върхове в представянето и зависи как ще се случи предизвикателството и дали ще се получи ястието. Не смятам, че Кристиана е по-добър готвач от Даниел, и не мисля, че ще продължи още много напред. Тя и Лъчезара би трябвало да отпаднат преди Цветелина и Йорданка /ако говорим само за жените/.

# 383
Специално, за елиминацията, Даниел избяга от изискваното - азиатското с талиатели не му се получи, а гарнитурата по американски я нямаше никаква. Останалите бяха спазили изискванията и затова, макар и труден, изборът на шефовете беше логичен. Друг е въпросът, че не трябваше да е на елиминации....

Според мен трябваше да се вземе предвид и, че на Махмуд голяма част от нещата му ги направи Теди. На другите двама помощниците им бяха по-скоро чираци, които даваха идеи. Има огромна разлика, защото ако Махмуд сам си беше направил азиатското, най-вероятно щеше да е пътник. Не са поставени при равни условия, отново... Както едни готвят всеки път, други почти всеки път висят на балкона. Unamused

# 384
  • До морето
Точно така! Въобще смятам, че тези изгъзици с това всеки епизод а има нещо различно са абсолютно излишни! Откъде накъде някакви хора, които виждам за първи път, ще ми се моткат из кухнята, ще ми дават идеи и аз ще трябва от куртоазия да ги приемам. Тази Валя Войкова например какъв бъркоч беше направила от сметана и гъби 😫  Кой ги ражда такива идеи, и то на елиминация?!?!?! 

Ето сега трябваше да бъде епизодът с връщането в играта, идеята му е точно да дадеш шанс на добрите, които са отпаднали по някаква случайност, а не да изгониш първите четири некадърника и после да върнеш един от тях, който да отпадне пак още в следващия епизод!

# 385
  • София
Нещо загубих интерес към това предаване.Толкова много висящи по балконите, спасявани и не готвещи, никога не е имало.Ако ще ставаш мастършеф, трябва да готвиш от начало до край, във всички предизвикателства.Представям си, ако има състезание между всички победители в предаването по света, нашите, със своето готвене и идеи, ще са след последните.Не сред, а след последните.  Joy Joy Joy

# 386
Цитат
Въобще смятам, че тези изгъзици с това всеки епизод а има нещо различно са абсолютно излишни!
Защо да са излишни? Според мен пък точно това прави интересното! Иначе какво ще им гледаме - някакви хора въртят някакви манджи за някакви пари в продължение на 3 месеца Tired Нито манджите са кой знае какво, нито добре ги виждаме, нито рецептите им разбираме. А това кой от участниците ще прибере парите хич не ме вълнува, като не съм аз или мои близки Mr. Green Ако всичко е предварително ясно, предначертано и без изненади, по-добре да си гледаме уроците на Джейми Оливър и другите готвачи, поне да научим някоя и друга рецептичка.

Виж, това с тазгодишното нововъведение за спасяване и мен много ме дразни. Има участници, които в повече от половината състезания не са участвали, а не е редно. Все пак шоуто е за най-добър готвач, не за най-обичаното другарче Peace

И да, не са особено креативни участниците тази година. В първият сезон имаше фурии в това отношение. Баш-победителят беше по-постничък, предимно паста правеше, но момчето фризьор беше страхотно.

Тази година и продуктите са им по-ограничени. Всъщност, защо не е пак Метро спонсор? Скарали ли са се нещо?

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 12:51 от птица

# 387
Нещо загубих интерес към това предаване.Толкова много висящи по балконите, спасявани и не готвещи, никога не е имало.Ако ще ставаш мастършеф, трябва да готвиш от начало до край, във всички предизвикателства.Представям си, ако има състезание между всички победители в предаването по света, нашите, със своето готвене и идеи, ще са след последните.Не сред, а след последните.  Joy Joy Joy
Абсолютно! Дори този сезон със Севда, дето мислех за най - скучен, заради сълзите и това, че е веган пак имаше нещо за гледане. А то се оказва, че можело и по- скучно да е. Снощи и аз се хванах как ми работи ТВ- то за фон.

Даже не съм видяла кой на кого помагал и какво му направил в чинията.

Знам, че сега ще ми скочите, като не ми е интересно защо си позволявам да пиша.
Пиша заради тия, които го правят този формат, да си вземат бележка.

# 388
Биляна, то си е така, защо да ти скочат. Освен другото, в този сезон са и най-слабо готвещите участници.

# 389
  • София-Младост
Миналия сезон всеки готвеше су-вид и толкова паста разточиха...тук дали и два пъти направиха домашна такава.
Странно ми е поведението на Кристияна...не сме в детската градина все пак...
Няма да споменавам имена, защото не е хубаво да се коментира външен вид...но домашната ми закачалка изглежда по-добре от някой фитнес деятели.
Обаче снощи тези стекове...ей направо ми се доядоха, нищо че бях вечеряла.

Общи условия

Активация на акаунт