Забранената ябълка - Yasak Elma ТЕМА 1

• 205 105
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Метафората, която така ви хареса - ЧЕРНИЯТ ЦВЯТ, КОЙТО ГО НЯМА В ДЪГАТА ЗЕЙНЕБ - ми звучи като метафорична подсказка за бъдещите облаци във връзката Алихан-Зейнеб. Тя вече сподели страха си пред Йълдъз, та ще видим откъде ще дойде чернилката. Лал не я броя, а отровните стрели на Ендер може само временно да хванат ред. Очаквам нещо трето аз ...

Дъгичке, е как няма да ти хареса метафора за Зейнеб с твоя ник. Blush

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 18:08 от Tania M.

# 526
  • Плевен / София

Алихан очевидно е ядосан не на Зейнеп, а на нахалната Лял, която кой знае как е обидила Зейнеп. Тази, ако се прехапе, ще се отрови. Зараждат се и нови вражески коалиции.

Страхотна метафора.

“Ти си каго дъгата.
А ти се черният цвят.
Единственият, който го няма в нея.“

Повтарям тази фотка, защото много ми хареса.

Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1
Благодаря за превода Heart
И аз вече съм по спокойна....че ми бяха потънали гемиите....викам си край ...отиде коня в реката.....Вярно, че Алихан би трябвало да знае номерата на Ендер....но нали малкото камъче обръща колата.....а и на турските СЦ да нямаш вяра....такъв завой могат да направят в сюжета...че от романтична комедия ще се  се окажеш в центъра на черна драма...

# 527
  • Под звездите
Дъгичке. аз също съм въодушевена от  метафората, а също така и снимката. Та, по този повод спретнах едно колажче.

И още едно:

# 528
Цитат
Опит за прогноза: според мен следващият лапнишаран на Йълдъз ще е Хакан.
Танче Hug, това приятелят и колега на Алихан ли е?

Наистина е интересно предполжението ти, и на мен ми е минавала тази мисъл, но той май си има жена, или бъркам. Същата, с която бяха в някакво заведение в 6 еп., когато онази Лал нервничеше и търсеше Алихан като луда. Иначе става отвсякъде Хакан, готин е.

Много ми хареса Хакан ето тук, когато каза на приятеля си нещо от сорта:

„Очите ти светят, а в стомаха ти пърхат пеперуди, нали?

Аз пък чакам с нетърпение някой маньовър от страна на Джанер.
Ендер без него е гола вода, искам да му писне и да й бие шута.
Да я видя какво ще прави тогава.

Метафората е хубава, а това за облаците над влюбените си го знаем.
Не може само безоблачна любов. Но ми се иска поне да ги оставят да си я поизживеят и тогава да почнат драмите. Каквото са намислили в сюжета по-нататък, дано ни го поднесат по интересен и вълнуващ начин.

Ели Hug, прекрасни колажи си сътворила!

Голям купон явно е на снимачната площадка.

# 529
Той е, Дъгичке. Hug  
Давам още един шанс на Йълдъз, след като се затвори вратата Халит, да си намести чарковете на "добро момиче".  Simple Smile
А и Халит й разчиства пътя ... към някой, който по й подхожда - млад, перспективен и с порядъчен вид. От сгледа дотук отметнах само Хакан. Не знам да има съпруга, но той и Халит имаше - даже три, тъй че не е непреодолима пречка.  Grinning

Знаем си за облаците, но не пречи да ни подскажат с метафора откъде ще дойде чернилката ... от страна на Алихан.
Иначе как разбирате вие "ти си черният цвят"??? Харесахте си дружно метафората, но никой не каза как тълкува това. Не е случайна черната точка Алихан в пъстрата дъга на Зейнеп ...  Laughing

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 21:00 от Tania M.

# 530
Танче, и аз мисля че не е случайна метафората и не ми навява хубави мисли, затова предпочитам да не изказвам предположения. Но съм готова да чуя вашите.

Сега се загледах по-внимателно в тази фотка и ми стана много смешно.
Алихан изглежда сякаш е стиснал зъби и всеки момент ще метне Лял през вратата.
Joy Joy Joy

Тук пък гледам, че пред Йълдъзчето няма чашка с кафенце.
Къде ли са тримата, да не е случайна срещата и тя да е приседнала при тях...

# 531

Само баджанак липсва на таз снимка.  hahaha

еidin, едно уточнение по повод на пост 513, частта за Йълдъз. "Отрицателното" ми отношение не е към хубавелка Йълдъз с охолни мечти, а към гадните й номера. Отстрани от пътя си секретарката по непочтен начин, като използва и Зерин. Не излъга Халит за Ендер, само дето се опита да го работи с гадна инсценировка - "приятелят" и бременната му жена. Похвати, които не са ми по вкуса в живота, няма как да ги оневинявам на екран. За мен това не са "грешки", а манталитет.

Иначе, както писах в предходен пост, след затварянето на вратата Халит й давам още един шанс да си намести чарковете на "добро момиче".  Grinning

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 21:37 от Tania M.

# 532
  • Под звездите
Цитат
Тук пък гледам, че пред Йълдъзчето няма чашка с кафенце.
Дъгичке, да не би вече да е на новото си работно място, тоест управител на ресторанта, който Халит купи. Зейнеп и Алихан, да са отишли там и тя да е приседнала при тях.

Цитат
Само баджанак липсва на таз снимка.  hahaha

Таня,  развесели ме.

А, по въпроса за Йълдъз, може би правя сравнение с Ендер, та затова номерата на Йълдъз ми се струват не толкова гадни. А секретарката си го търсеше, според мен, и си го получи.  Не смятам, че ако ти ударят шамар, трябва да подложиш и другата си буза. А до номера с бременната и т. н, и на мен не ми хареса. Просто, Халит не го заслужава.

# 533
  • Под звездите
Хайде, и поредната приятна изненада на Нели/Еванджелин/

Нямат умора пчеличките от " Любими сериали с превод"

# 534
Ейдин, може и да си права и Йълдъзка да е приела новата работа.
Нищо, че първоначално каза на Халит, че предпочита да остане близо до него.
Да й имам избора. Ще разнася чайчета и смутита, вместо да е управител на елитно заведение и да има подчинени.

Йълдъз определено се увлече и прекали. Но въпреки всичко все още смятам, че дълбоко в душата си е добро момиче и ще осъзнае колко далече е стигнала. Не знам как ще се измъкне от ситуацията с братовчеда на фризьорката, но дано й послужи за урок и друг път да мисли, преди да прави подобни неща.  А онази фризьорката така я подстрекава, че не е истина. Очевидно животът й е доста скучен и си го разнообразява. Сякаш става въпрос не за реалния живот, а си обсъждат сериали. А Йълдъз е наивна и й се води по акъла. Дано се усети. Следваща грешка от подобен характер обаче не бих простила на зеленоочка.

Благодарности на момичетата за хубавата изненада! Hug
Хубава песен, на фона на кадри от красивата Антакия.

# 535
А, по въпроса за Йълдъз, може би правя сравнение с Ендер, та затова номерата на Йълдъз ми се струват не толкова гадни. А секретарката си го търсеше, според мен, и си го получи.  Не смятам, че ако ти ударят шамар, трябва да подложиш и другата си буза. А до номера с бременната и т. н, и на мен не ми хареса. Просто, Халит не го заслужава.
Е, с това "търсеше си го и си го получи" не мога да се съглася. Коментирахме го с Neijal след съответната серия, та да не се връщам пак. Тя и Лал си го търси, но няма да го "получи" от Зейнеб. Въпрос на манталитет.
От завършена гаднярка като Ендер знаеш какво да очакваш, както писах и днес, затова въобще не я коментирам.

П.П. Прочетох Дъгичка. Аз се опасявам, че акълът на Йълдъз е колкото на фризьорката. Grinning Затова търчи при нея и се прикрива пред Зейнеб.

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 23:05 от Tania M.

# 536
  • По света и в нас.
Въобще не ми харесаха думите на Йълдъз:-И аз ще съм винаги с теб. Никога не го забравяй ,Зейно!
Ще направи някоя беля.

# 537
Ами аз от самото начало споделих, че очаквам от Йълдъз номера и спрямо Зейнеб. Не нарочно, в природата й е. И точно за Йълдъз намекнах, като коментирахме с Дъга облаците, които се задават.
И не е откровена със Зейнеб. Изцежда всичко от нея за отношенията й с Алихан, а си траеше какви ги крои за Халит. Двойни сватби, ха!

И друг дребен пример. Зейнеб си каза, че е в Антакия, когато й телефонира Йълдъз.  А когато Зейнеб се обади на Йълдъз да ги срещне с Алихан и тя вечераше с Халит, какво й каза ... отворила се много работа ... Не е за вяра Йълдъз.

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 22:55 от Tania M.

# 538
  • Под звездите
Цитат
Тя и Лал си го търси, но няма да го "получи" от Зейнеб.
Все пак Лал, има някакво основание. Толкова години е живяла с надеждата, че Алихан, все някога ще се ожени за нея. Примирявала се е с всичките му странности и капризи. Тя е изоставената. И в случая, Алихан и би шута заради Зейнеп. Зейнеп няма вина, но ходи го обяснявай това на една зарязана жена. Разбира се, че ще е ядосана , озлобена и наранена. Нима и в реалния живот не е така, или може би бъркам?
А секретарката какво основание имаше, да се държи така пренебрежително с Йълдъз?

# 539
Не говоря за основанията на Лал и секретарката, а за манипулациите и манталитета на Йълдъз. Дай да клепем всеки, който ни препречи пътя към вратата на шефа. И това не й свърши работа, както се видя.  Grinning

Лека!  Hug

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 23:10 от Tania M.

Общи условия

Активация на акаунт