WIZZ AIR - 30

• 74 907
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте. Имам един въпрос. Снощи чекирах отиване, днес връщане на 4 души. Във файловете, които свалих снощи на 2 за документ  беше посочено   other document въпреки, че съм посочила лична карта. Днес чекирах връщането на всички посочих лична карта и на всички бордни карти излезе other document. Като разпечатах видях, че на всички 4 души и на отиване и на връщане е посочено other document, въпреки че на вчерашните разпечатани бордни карти е било лична карта. На свалените снощи файлове пише лична карта, а на тези които свалих днес уж същите пише друг документ, а би трябвало да са едни и същи.

По принцип вида на посочения документ не е проблем нали?

Относно разпределяне на местата - отиване веднага след началото му - първия чекиран на 14 ред, останалите 3 заедно на 33.
Връщане 14- 15 часа по-късно - първите двама разпръснато, вторите двама заедно.

От предната тема - коментар #714, написан от :::  

Не се притеснявай за "other document". Това е бъг в системата. Случвало ми се е със сигурност да въведа "national id" и то да излезе като "other document". Виждам, коригирам и пак същото. Няма значение, не е проблем.

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 13:20 от arrival

# 61
  • Sofia
A ред 14  на аварийните изходи ли беше?

# 62

От първа страница

Ред 12 и 13 са аварийните изходи.

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 13:20 от arrival

# 63

От първа страница

Ред 12 и 13 са аварийките изходи.

На картата на местата след 12. ред има два реда с №14. Пусти суеверия!

# 64
  • София
Разпределението е такова, ако самолетът е с 30 реда. Има и самолети с 40 реда, там е различно разпределението.

# 65
Ако си избирате места, там има карта точно на вашия самолет и са отбелязани аварийните изходи

# 66
Здравейте,
имам един въпрос. Какви са впечатленията ви относно пускането  на  промоционални билети. Искаме септември месец да летим за Аликанте, но билетите все още са много скъпи.

# 67
  • София
При Уизеър няма промоционални билети като тези по 5 или 10 евро при Райънеър. Принципът е често да се пускат намаления от 20% - както само за притежатели на карти от Discount Club, така и за всички останали. Понякога обаче намаленията са с ограничаващи условия - да се пътува до определена дата, която е в рамките на месец-два. Можете да следите намаленията, като се абонирате за имейли на страницата на Уизеър. Както е отбелязвано тук неведнъж, по принцип билетите са с най-добра цена около два месеца преди полет - това обаче не е правило, винаги има изключения и не бива да разчитате, че наистина ще е така. Тоест, ако видите цени, които общо взето ви устройват, не е зле да купите. Имайте предвид също, че в края на август и първите седмици на септември билетите (поне според моите наблюдения на 2-3 европейски държави, но не конкретно за Аликанте) целогодишно са с високи цени, които стават още по-високи с наближаването на датата, тъй като около началото на учебната година хората масово се връщат от отпуски, летуване, гостуване и т.н.  

Надявам се да съм ви полезна с тази по-обща информация; може би ще се включи и някой, който знае повече конкретно за Аликанте.  

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 11:08 от Beretsheri

# 68
Благодаря за отговора

# 69
  • югозапад, под "Марков камък"
Здравейте, за пръв път ще пътувам и се извинявам предварително ако въпросите ми са "глупави" Simple Smile
Ще пътувам само с ръчен багаж и питането ми е за носене на козметика, по точно крем в тубичка /50 мл./ , фон дьо тен /50 мл./ - разрешено ли е?
 Другото е разтвора ми за лещи, знам че трябва да е най-много 100 мл. , но трябва ли да го пресипвам в друга опакова /непрозрачно шише/ или може да си е в оригиналната опаковка, като количеството е спазено /100 мл./. Пликове за течности има ли на летището или трябва да си купя предварително?

Благодаря !

# 70
Тези неща не зависят от авиокомпанията, а от летището.

Превоз на течности и козметика в ръчния багаж

Козметика (лосиони, гелове, шампоани, паста за зъби и др.), безалкохолни напитки и течни храни трябва да бъдат в пластмасови/стъклени контейнери – максимален обем до 100 мл. Всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от  1 л. Могат да бъдат направени до две изключения – превоз на храни за бебета и превоз на лекарства, необходими по време на полета.

Пликчета може да си купите от Кауфланд (за сандвичи), от ДМ, ЛИДЛ, Лили... Дават и на летището, но защо да се мотаете там- пригответе си ги вкъщи. Някои ползват и прозрачене несесер.

Не разбрах защо разтвора да го пресипвате в непрозрачно шише?

Изисквания за сигурност на летищата

# 71
Тези неща не зависят от авиокомпанията, а от летището.

Превоз на течности и козметика в ръчния багаж

Козметика (лосиони, гелове, шампоани, паста за зъби и др.), безалкохолни напитки и течни храни трябва да бъдат в пластмасови/стъклени контейнери – максимален обем до 100 мл. Всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от  1 л. Могат да бъдат направени до две изключения – превоз на храни за бебета и превоз на лекарства, необходими по време на полета.

Пликчета може да си купите от Кауфланд (за сандвичи), от ДМ, ЛИДЛ, Лили... Дават и на летището, но защо да се мотаете там- пригответе си ги вкъщи. Някои ползват и прозрачене несесер.

Не разбрах защо разтвора да го пресипвате в непрозрачно шише?

Изисквания за сигурност на летищата

Много благодаря!
За разтвора за лещи питах, защото мислех, че трябва да е в прозрачна опаковка, явно съм се объркала заради изискването за прозрачен плик, в който трябва да са течностите.

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 11:51 от Никитка

# 72
Simple Smile Трябва да са в ПРОЗРАЧЕН. Wink

# 73
Simple Smile Трябва да са в ПРОЗРАЧЕН. Wink

Да объркала съм се от бързане ще редактирам, пак благодаря Simple Smile

# 74
Ще се опитам да си задам въпроса, въпреки че не разполагам с много информация:
При закупен групов билет, доколкото разбрах, групата има право общо на 2 бр.чекиран багаж. Не разбрах само дали той влиза в цената на билета или се заплаща допълнително?
Също извън този чекиран багаж, пътниците имат ли право на кабинен багаж 55/40/23 ?
Например, единият пътник е с куфар 55/40/23 - той не би трябвало да плаща за багаж, нали?
Много се извинявам, но инфото ми е откъслечно..

Общи условия

Активация на акаунт