iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 98

• 73 518
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Забелязах нещо в сайта, което не ми хареса. Ето този сироп от бъз  http://www.iherb.com/pr/Nature-s-Answer-Sambucus-Original-Flavor … g-8-fl-oz-240-ml/ го поръчах преди два месеца и половина на цена 20.60 лв + 3.30лв доставка, т.е. ми е излезнал 23.90 лв всичко. Днес забелязвам, че сиропа е на цена 17.94лв + 6.22 лв доставка, общо 24,16лв. Така излиза,че намалят цената на самия продукт,а увеличават доставката и на крайния потребител всичко излиза пак толкова. А човек остава с впечатлението,че е взел продукта на голяма далавера, а всъщност не е така.

# 151
  • София
Забелязах нещо в сайта, което не ми хареса. Ето този сироп от бъз  http://www.iherb.com/pr/Nature-s-Answer-Sambucus-Original-Flavor … g-8-fl-oz-240-ml/ го поръчах преди два месеца и половина на цена 20.60 лв + 3.30лв доставка, т.е. ми е излезнал 23.90 лв всичко. Днес забелязвам, че сиропа е на цена 17.94лв + 6.22 лв доставка, общо 24,16лв. Така излиза,че намалят цената на самия продукт,а увеличават доставката и на крайния потребител всичко излиза пак толкова. А човек остава с впечатлението,че е взел продукта на голяма далавера, а всъщност не е така.
Това позволява да се добави продукт, който ще ти смъкне значително доставката и примерно от 6.22, да стане 3 лв. или дори по-ниско, а така на практика ти излиза по-изгодно. Освен това, трябва да отчетеш и разликата в курса на долара - 26 стотинки разлика спокойно могат да се дължат на това Има и още един плюс от по-ниската цена за сметка на увеличената цена за доставка - митницата. Тоест, да кажем, че имаме два продукта в кошницата, едни и същи, които при старата цена на сиропа са примерно 30+лв., при новата цена обаче няма да отидеш на митницата.

п.п. Това трябва да е линка - Nature's Answer, Sambucus, Original Flavor, 12,000 mg, 8 fl oz (240 ml)

ROV5021

# 152
  • София
Можете ли да ми препоръчате фолиева киселина и  вит.12 в метилираните им форми? Иска ми се да приемаме с мъжа ми като профилактика, за тонус и енергия, и евентуално за покриване на дефицит, така че може и да не е високо дозиран Б12. Аз имам генетична мутация MTHFR и си мисля, че ще е добре да приемам метилирана форма на фолиевата киселина и без да планирам бременност...
 Днес пък излязоха резултатите за Б12 на мой близък и е много под референтните стойности. Каква форма и потенция трябва да търсим в този случай?
Има ли ограничения в приема като време, странични реакции и взаимодействия с други добавки?
Eтo:
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Methyl-B-12-Methyl-Fola … 00-Lozenges/69333
за вашия близък - лекаря определя дозата:
https://www.iherb.com/pr/Solgar-Sublingual-Methylcobalamin-Vitam … -60-Nuggets/10740
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Methyl-B-12-Tropical-Fl … 00-Lozenges/63732
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Methyl-B-12-Cherry-Flav … g-60-Lozenges/117
- приема се след хранене, продължителността на приема и дозите се определят от нуждите
- онкоболните трябва да внимават  с него и да не си го самоназначават / те всъщност нищо не трябва да си самоназначават/

iHerb® код:   YUL919
- за първа поръчка, 5% намаление
- за следващи поръчки - само жест, към мен

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 07:25 от denis.

# 153
Можете ли да ми препоръчате фолиева киселина и  вит.12 в метилираните им форми? Иска ми се да приемаме с мъжа ми като профилактика, за тонус и енергия, и евентуално за покриване на дефицит, така че може и да не е високо дозиран Б12. Аз имам генетична мутация MTHFR и си мисля, че ще е добре да приемам метилирана форма на фолиевата киселина и без да планирам бременност...
 Днес пък излязоха резултатите за Б12 на мой близък и е много под референтните стойности. Каква форма и потенция трябва да търсим в този случай?
Има ли ограничения в приема като време, странични реакции и взаимодействия с други добавки?

Б12 и фолиевата киселина трябва да са в метилирана форма. Аз лично предпочитам продуктите на Jarrow, тъй като при мен видях много добър ефект. Щом си с генетична мутация MTHFR, не само фолиевата трябва да е метилирана, а и Б12, защото най-вероятно й той не се усвоява добре и правилно. Ако е само за тонус и енергия, ето това: https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Methyl-B-12-Methyl-Fola … 00-Lozenges/69333 Двата продукта ги има и по отделно, но витамините от Б-групата е добре да се приемат заедно, за по-добро усвояване. Има ги и в различна потенция, но това най-добре след изследвания за установяване на дефицит.
За твоя познат, щом е под референтните стойности (Б12 трябва да е над 550 pg/ml), е добре да пие Б12 с по-висока потенция. Когато аз установих дефицит (беше около 200-200 и нещо) пих един месец това: https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Methyl-B-12-Cherry-Flav … g-60-Lozenges/117 Резултатите ми след това бяха около 800 pg/ml. Чувствах се по-енергична и депресивните състояния изчезнаха.
Б12 на таблетки се слага под езика, до пълно разтваряне, след хранене. За продължителност - аз лично не мисля, че от по-дълъг период на прием може да ти стане нещо, но има и разни статии на друго мнение. Това всеки сам си решава или се консултира с лекар. При всички положения трябва да се пие до попълване на депада и достигане на добри стойности. Simple Smile

BAL0036

# 154
А  някой знае ли след каква сума отиват на митница в Англия? Ако е по-висока от 30 лв, може би е изгодно да се поръчва до там и после примерно с Габко да ни ги доставят.

# 155
Момичета, знам, че и преди сте писали, но до сега не ми се е налагало и не съм си записала e-mail за жалби в пощата. Гледах в сайта на български пощи, но на страницата за жалби, няма електронен адрес, само телефонни номера и адрес с улица.

на мен това ми отговориха след един месец от пощата
лошото качество на пдф-а е автентично
Скрит текст:

# 156
А  някой знае ли след каква сума отиват на митница в Англия? Ако е по-висока от 30 лв, може би е изгодно да се поръчва до там и после примерно с Габко да ни ги доставят.

Над 20$

# 157
  • Добрич
jenimon, на мен също ми е правило впечатление, че когато някои продукти са на промоционална цена, доставката им скача.

Моята настройка в сайта е в лв. Така ако трябва да представям разпечатка в митниците, всичко си е в лв /и от сайта и от банката/. Останала съм с впечатление, че се съобразяват с тази цена и не обръщат доларите от кашона по курса на митницата за съответния период. 

# 158
Аз си смятам по курса на долара на банката, обикновено в долари ми е по изгодно да поръчам.
С пощите се чувствам прецакана. Както и да го въртя на  малки поръчки пак ще  излезе колкото да пусна голяма, а доста неща, които ме интересуват не се побират в 30 лв.
Дразнещо е това ограничение до 100 долара, платих декларация и такса на пощата за две пратки, която е една ако беше с DHL. Иначе за ден ми освободиха пратките и ги пратиха до пощенския клон, който е на 5 мин. от вкъщи., не са ми взимали още такси за препращането...

# 159
Благодаря на всички за отговорите и инфото, което дават!
Пуснах поръчката си всичко в едно, тъй като като извадих по-евтините за отделна поръчка и ми се начисли такса за доставка, която се равняваше на ДДС-то, което ще платя за тях и реших, че по-добре всичко в 1 пакет.
Сега да очаквам писмо по пощата, че пратката ми е в митницата ли? Искам да се възплозвам от това те да ми я освободят - доколкото разбрах трябва по мейла да им пратя документите и те ще свършат всичко, така ли?
 А горе-долу за колко време пристигат според вашите наблюдения?

И този лоялен кредит, който се получава при поръчка при какви условия може да се използва - има ли минимална сума за поръчка или?

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 17:07 от tiriti

# 160
  • Prismatica Aerie
а доста неща, които ме интересуват не се побират в 30 лв.
Точно това е психологическият момент, че търсим неща до 30 лв, съответно сме ограничени в избора си и в крайна сметка не сме на кой знае каква далавера.
Другото е shipping savers Dizzy Face - ами не искам да си купувам компромисно необходими глупости, които все пак струват някакви пари - за да ми излезе по-евтина доставката...

На мен нещата също ми идват в пощенския клон, след като съм упълномощила бг пощи за освобождаване и там плащам всичко.

# 161
  • София
Благодаря на всички за отговорите и инфото, което дават!
Пуснах поръчката си всичко в едно, тъй като като извадих по-евтините за отделна поръчка и ми се начисли такса за доставка, която се равняваше на ДДС-то, което ще платя за тях и реших, че по-добре всичко в 1 пакет.
Сега да очаквам писмо по пощата, че пратката ми е в митницата ли? Искам да се възплозвам от това те да ми я освободят - доколкото разбрах трябва по мейла да им пратя документите и те ще свършат всичко, така ли?
 А горе-долу за колко време пристигат според вашите наблюдения?

И този лоялен кредит, който се получава при поръчка при какви условия може да се използва - има ли минимална сума за поръчка или?
Винаги има шанс, поръчка за голяма сума, да пристигне и в Пощата и да не се плаща нищо.  Дано да имаш този късмет. Peace
След като пратката пристигне в БГ ще получиш известие:
- от пощата - ако е пристигнала в Пощата
- от пощата - за Митническо известие /МИ/- ако е пристигнала на Митница.
На МИ е посочен мейл, на който се изпращат:
- ордера на поръчката
- банково извлечение
- попълнена Декларация-съгласие / от МИ/
След като освободят пратката ти, се обаждат по тел. за да те информират каква сума дължиш и те питат, дали лично ще си получиш пратката или искаш да ти я доставят на адрес, срещу такса от 5-7 лв.
За Loyalty Credit:
- след като пратката бъде шипната, той става активен и автоматично се приспада от сумата на следващата поръчка.
- Loyalty Credit + Subtotal, трябва да са до 30лв, ако искаш да пуснеш малка поръчка, за която да не се дължи ДДС и да пристигне в Пощата   

# 162

Над 20$
И аз си мислех за това и аз задавам същия въпрос

# 163
Много благодаря, Денис.

# 164
за около седмица влязоха в България. След 1-2 дни получих известие - покана /Пловдив си имат пощенски митнически клон в града и не е нужно да се ходи чак на Кукленско шосе.  Да, попълних декларацията и понеже не работя с офис техника, нито пък ми се разправяше с разпечатки, наснимах всичко с телефона - декларация, известие, отворих сайта и снимах поръчката от режим - принт, банково извлечение пак от компютъра снимах, всичко препратих на посочения имейл. До края на деня ми върнаха съобщение, че всичко е при тях. На другия ден я бяха освободили, на следващия получих известие от пощенския клон за пратка с наложен платеж. Платих си при получаване и готово

тутках се да пиша, докато вече са отговорили на tiriti
Оставям го може да е от полза на някой:) Лесно е, само дето бие повече по джобчето

Общи условия

Активация на акаунт