Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 805
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 60
...а може просто изневярата да е микс от ранен алцхаймер и последен пик на мъжките хормони - някаква аномалия, съвсем нерационална, като вкопчване в живота и младостта за последно.

# 61
  • Няма такава държава!
Интересна тема - имах позната в подобна ситуация, тя не само остана, но и се грижи за мъжа, когато пострада на една ваканция с любовницата. Много ми беше болно за нея, много време прекарах в мислене над ситуацията и за себе си реших, че ако ми се случи, няма да се колебая и ще режа от корен. Остана с него доста дълго след като се разбра за изневярата, но не беше щастлива. Не беше дори спокойна, натрупа много горчивина и в крайна сметка се затвори в себе си. Няма да си причиня подобно нещо, ако ще да съм с три малки деца, камо ли на 50 г с отраснали деца - как пък не!

# 62
  • София
Между другото, вече има жени, които на 50 г. тепърва се омъжват и раждат деца. Отдавна 50-годишните не са баби. За мен баба е жена над 70-годишна възраст, а между 50 и 70 са има-няма 20 г. В случая спокоен и щастлив живот без човекът, който е проявил най-голямо неуважение към общото им семейство, мишкувайки 2 г. 

# 63
Ох, това с вкопчването ми е любимо. Това са тотални глупости. Просто някой ги кара да излязат от инерцията и мързела, които са добили в семейната двойка, дава им живец, който да ги кара да се усетят живи. Това важи и за мъже, и з ажени. И понеже е по-лесно да получиш тази емоция отвън, вместо да положиш малко усилие да преоткриеш човекът до себе си, ето ти "тръпката" от изневяра, нов човек, ново усещане за живостта на собствената ти персона. Лично за мен подобни изживявания са знак за емоционална бедност, а ако пък са просто да изуеш гащи с чуждо, даже не коментирам нивото на интелект. Там има инстинкти, мисъл няма.

# 64
...ми като няма кинти за мотор или не може да го поправя:) така де, да си свалиш гащите е най-лесното, за другото се иска я акъл, я пари, я някакъв талант...

# 65
...ми като няма кинти за мотор или не може да го поправя:) така де, да си свалиш гащите е най-лесното, за другото се иска я акъл, я пари, я някакъв талант...

това за жените не се ли отнася?
В смисъл за разните 50 годишни дами облечени и гримирани като пуберки или това е друга краста ?

# 66
Майка ми, която е на 72, също не се определя за баба - активна и модерна жена е, обича да пътува, редовно си купува дрехи (определено не бабешки), ползва интернет, Фейсбук, вайбър, скайп, така че си зависи от човека и неговите възприятия към живота.

Между другото, вече има жени, които на 50 г. тепърва се омъжват и раждат деца. Отдавна 50-годишните не са баби. За мен баба е жена над 70-годишна възраст, а между 50 и 70 са има-няма 20 г. В случая спокоен и щастлив живот без човекът, който е проявил най-голямо неуважение към общото им семейство, мишкувайки 2 г. 

# 67
Дрехите са друго нещо, те спадат към хобитата, ако са само дрехи. А жените като цяло винаги си имат какво да правят.

# 68
От друга гледна точка, любовните емоции са ирационални. Трудно е да бъдат обяснени за всеки отделен човек – какво ги предизвиква, кое ги поддържа или стимулира. Тогава единственото, което можем да направим е, не да ги спираме или отричаме, защото е безумно да забраниш на някога да се влюбва (или пък той да си заповяда сам на себе си), а да успеем да запазим достойнството на другия, ако сме във връзка. Усетиш ли, че се увличаш по друг човек, не да чакаш гащите ти да паднат и тогава да се чудиш какво да правиш, как да криеш, ама как стана, а да намериш силата да си честен и да направиш избор. Или отиваш при новата тръпка и "освобождаваш" човека до себе си с достойнство, или игнорираш тръпката и си оставаш с познатия и вече "скучен" партньор.

А масово какво виждаме, много хора искат всичко. И живец, и семейство, и децата им да го обичат и да ги имат за авторитети, и от време на време гащите да смъкват тук-там. И пак всичко да е цяло и чудесно. Еми, не става така – няма пълно щастие. Правиш си изборите и не хитрееш с живота, щото той после много хубавичко ти го връща с лихвите. 

# 69
Ама какви глупости пишете, какви перфектни баби на 50???
Тя може да е баба на внуци, но може и да е майка на 5 годишно дете.
Не коментираме случаи преди 100 години.
В днешно време жените раждат деца на 50, вие за баби приказвате.
basila, не те знам на колко си, но на 50 няма да се чувстваш баба по възраст.

# 70
Не ме четеш правилно, Дева. Никъде не съм написала обратното. Има кавички.

# 71
  • София
Няма възраст, на която да преглътна подобна храчка в лицето. Още повече, когато е от дългогодишен партньор. Ще се разведа на секундата и никога повече няма да си спомня, че е съществувал в живота ми. Предателството е на върха на списъка ми с неща, които не прощавам. 

# 72
  • София
Сега, нетът е пълен с истории, главно американски, как жени на 50 се развеждат и после били много нещастни, а ТОЙ разцъфтял.

Това абсолютно не мога да го повярвам. Тоест, вярвам, че нетът е пълен с такива истории, но като цяло личните ми наблюдения са, че в такава възраст мъжете без жени, които да ги юркат да се държат над водата, доста по-бързо се занемаряват и направо си западат. Обратното изобщо не е вярно обаче.

# 73
...

Това абсолютно не мога да го повярвам. Тоест, вярвам, че нетът е пълен с такива истории, но като цяло личните ми наблюдения са, че в такава възраст мъжете без жени, които да ги юркат да се държат над водата, доста по-бързо се занемаряват и направо си западат. Обратното изобщо не е вярно обаче.

и аз така мисля.

# 74
  • густо майна Филибето
Причината за раздялата не е изневярата, тя е била само поводът. На 50г чувствата са доста похабени, налагало се е и двете страни(а често пъти и  само едната) да правят много компромиси през годините, и това е капката, преляла чашата.Когато децата са пораснали и се грижат сами за себе си, и няма зависимости от материални придобивки, раздялата не е толкова трудна.
Заглавието е грозно. Не смятам че никой, на каквато и да е възраст, е длъжен да се съобразява и да взима решения спрямо мнението на околните.

Общи условия

Активация на акаунт