Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 828
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Нямам думи в такъв случай! Нещо тотално е сбъркано в цялото семейство.

# 136
Нямам думи в такъв случай! Нещо тотално е сбъркано в цялото семейство.
Е що да е сбъркано....само мъжете ли могат да изневеряват......???? newsm78 И на сума ти жени им се случва..... Joy Joy Joy

# 137
С каква цел е разводът?
Заради свобода или заради нов брак?

# 138
Февър, защо да е сбъркано? Хората сме егоисти, искаме да ни е добре и спокойно. И тези поотраснали деца искат да им е спокойно. Не искат родителите им да се развеждат. Израснали са в спокойна среда, искат тя да се запази. Дали е възможно е друг въпрос.

Герда, подалият исковата молба е наранен и иска да се отърси от негативни емоции.

# 139
  • София
Сбъркано, защото децата не подкрепят родителя, който е бил предаден и излъган, а гледат егоистично собственото си удобство и изискват родителите им да живеят в брак, дори за сметка на потъпкване на собственото достойнство.

mimi.7299, аз не приемам изневярата за нормална. Когато ти се прииска нещо навън, добре е да проявиш малко достойнство и да не лъжеш човека до теб и да се разделите, пък после можеш всеки ден с различни да си лягаш.

# 140
Февър, защо да е сбъркано? Хората сме егоисти, искаме да ни е добре и спокойно. И тези поотраснали деца искат да им е спокойно. Не искат родителите им да се развеждат. Израснали са в спокойна среда, искат тя да се запази. Дали е възможно е друг въпрос.

Герда, подалият исковата молба е наранен и иска да се отърси от негативни емоции.
Изчитайки темата, едва този коментар леко се доближава до мнението ми.

Няма такова нещо като пораснали деца. Да, родителите вече нямат грижата за тях, но обикновено следва обратното. Страшно много примери съм видяла в живота си за самотни родители, увиснали на врата на вече порасналите си деца. Обикновено се получава точно в годините, когато и самите деца вече трябва да се грижат за своите собствени отрочета и семейство, но там някъде се появява и, обикновено мама, която няма как да изоставят самичка. Пишете за някакви идеалистични варианти. О да, на 50 жените не са баби, но колко от тях реално могат да се отдадат на пътешествия, шопинги, нови дрешки и парфюми, романси с фитнес инструктори? И от друга страна колко се оказват в положение, да не могат да си платят тока или други елементарни разходи по издържане на домакинство от един член с мизерните доходи в България?

Сигурна съм, че всеки от вас ако се огледа около себе си ще се сети и поне за един такъв случай, в който нечия мама се е вкопчила като пиявица в живота на отрасналите си деца, защото няма свой собствен. Дори и да не е такъв случаят, а жената да счита, че е достатъчно силна да остане и да се справя сама с всичко, то пак има вероятност децата сами да се ангажират с нея повече отколкото е редно. Вместо да се грижат за собствените си деца и семейства.

Това е тъжната страна на развода в зряла възраст. Пак децата го отнасят. Разбира се, няма гаранция, че и да не се разведе човек, един ден няма да овдовее и отново да се окаже сам, т.е. в тежест на децата.

Давам пример с "мама", защото честно казано не се сещам за някакъв случай с родител от мъжки пол. Обикновено те нямат проблем да останат сами, макар че в повечето случаи се десоциализират и водят малко скотски живот. Познавам такива, които се алкохолизираха или заживяха с жени от низши прослойки, но във всеки случай успяват да държат децата си настрани, пък било то и чрез отвращение.

# 141
Каква спокойна среда ще се запази, ако единият е кръшкал? Другия трябва да си жертва здравето и спокойствието, че да може порасналите деца като се отбият по празници, всичко да им е наред? Това са невероятни глупости.

И този другарски съд - "децата и майката искат да се запази семейството" - е безумен. Семейството са майката и бащата, каквото те решат, това ще е.

# 142
След развод, ако има нов брак има нови наследници и това коренно променя картинката.
И свързаните делби също не се проста работа.

# 143
Каква спокойна среда ще се запази, ако единият е кръшкал? Другия трябва да си жертва здравето и спокойствието, че да може порасналите деца като се отбият по празници, всичко да им е наред? Това са невероятни глупости.

Добре, защо да са глупости? Защо децата да страдат заради грешките на родителите си? Сгрешил си, пиеш си горчивата чаша до край. Децата нямат вина, те трябва да имат шанс да градят живота си на чисто. Егоистично е да ги обременяваме с проблемите си. И те като нас "един живот живеят".

# 144
  • n/a
Защото животът на децата си е техният живот. Те си имат правото единствено
на собствени грешки. И нямат правото да искат някакви жертви от родителите
си до гроб. Особено жертви с достойнството.

# 145
Какво ще ги пази децата. Те вече не са деца, а самите те възрастни личности. Отношенията са между мъжа и жената, отношенията с децата могат да са чудесни и без да стоят двамата на едно място и да създават фалшив образ на перфектното семейство. 

# 146
Защото животът на децата си е техният живот. Те си имат правото единствено
на собствени грешки. И нямат правото да искат някакви жертви от родителите
си до гроб. Особено жертви с достойнството.
А родителите нима имат правото да искат жертви от децата си? Искам да подчертая, че никак не пиша хипотетично. Била съм в точно в положението на детето, което трябваше да се грижи за самотната си майка. Не можа да се справи след развода. Можеше да запази брака си с малко компромиси. Не бяха толкова зле нещата. Легна ми на ръцете точно когато и децата ми имаха нужда от най-много грижи. Затова подобно нещо много сериозно ще се замисля дали да им причиня един ден. Не искам да ме мислят и да се занимават с проблемите ми. По-добре да знаят, че има някой до мен и да си живеят своя живот.

# 147
Каква горчива чаша да пиеш, да не сме в някаква сапунка. Значи ще кръшка мъжът ми, ама аз ще си пия горчивата чаша и ще се гътна от лоши чувства. Важното е децата да се отбият на гроба ми доволни, че  няма нови наследници. Айде не на мене тия.

Била съм в тая ситуация и то с три малки деца и това не е за търпене. Здравето ми е най-важно, а децата като пораснат, ако могат да проявят разбиране, ако не - какво мога да направя?

# 148
Февър аз също не приемам изневярата, появи ли се нова връзка старата задължително трябва да е приключила......аз не бих живяла с изневеряващ, пък ако ще това да не е комфортно за децата....... Но няма нищо чудно че жената е изневерила....примери много, не са все мъжете прелюбодейците!

# 149
Е, жената ако е кръшкала, още по-невероятно е мъжът й да я изтърпи. Да не казвам, че само за 1 мъж знам, който преглътна такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт