Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-26

• 73 358
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
И аз бих купила апартамент в друг квартал който да давам под наем и да си остана под наем в предпочитания квартал. В момента сме в такава ситуация давам жилище под наем и живеем под наем докато си търсим да купим друго жилище. Вярно не се знае докога може да сте под наем но пък дотогава ситуацията на пазара може да се е променила. Иначе относно балона с цените реално Брюксел ни предупредиха за такъв балон не е форумна измислица но и аз не мисля че ще има някакъв огромен спад

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 20:23 от Niss

# 46
  • София /Абсурдистан
И аз тук. Разочарована съм колко много се лъже по обявите за квадратурата и за какво ли не,  а и  брокерите също хитреят.  Е нали като дойда да го видя и ако не е това, което търся, ще се откажа, какъв ли му е смисълът да си губим времето взаимно.

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 22:16 от Unknown_lady

# 47
Ами аз затова винаги настоявах да погледна НА - там я пише квадратурата. Иначе - лъжат си, така е.

# 48
  • София
Малък строеж има на калкана на сградата с Пощенска банка  -е, няма да е много малък, защото ще е висок 7 етажа поне, колкото нея, но доста по-тесен. Мисля, че сградата на Баневи (нали е тази с руския гастроном долу) е точно до петното на Сити Хоум - имаше много красива къща в много лошо състояние, а парцела го ползваха за скара за кебапчета, а също и за платен паркинг.  

Строеж до сградата на Баневи със сигурност няма, тя (с гастронома) е на калкан с огромната сграда на Хоум Сити, а от другата й страна е малка стара кооперация на 3 етажа. Получило се е като торта - три-етажна, залепена до нея пет-етажна и до нея залепена 8 етажна. Строежът е по-надолу по Витошка след Забунов, на калкан със 7-етажната с Пощенска банка.
Права си, объркала съм се.

# 49
На вятъра се хвърлят пари в имот, без дългосрочна пазарна стойност. Пазарът трудно може да се манипулира - как ще накарате 30 хил. продавачи на имот в София да мислят по еднакъв начин? Ако не могат да продадат на определената от тях цена, просто я намаляват, ако наистина са решили да продават. Следете статистиките на цените и те ориентират достатъчно добре.

Не смятам, че исканите цени в сайтовете за имоти са реална статистика и на тяхна база да може да се прецени на каква цена се сключват сделките! Ако имате да гледате от някъде статистика за реалните договорени цени по квартали, давайте.

# 50
Някой има ли идея къде се намира тази сграда? Брокерът не казва

# 51

Аз мисля, че е новата сграда, която все още в строеж над Кауфланда в Бриз. То и в обявата пише строителство 2018 - Кауфланд

# 52

Аз мисля, че е новата сграда, която все още в строеж над Кауфланда в Бриз. То и в обявата пише строителство 2018 - Кауфланд

Пише Възраждане

# 53

Да, Марто знае, пиши му.

# 54
И аз тук. Разочарована съм колко много се лъже по обявите за квадратурата и за какво ли не,  а и  брокерите също хитреят.  Е нали като дойда да го видя и ако не е това, което търся, ще се откажа, какъв ли му е смисълът да си губим времето взаимно.
И аз не мога да разбера това нещо! Нали даваш определени критерии на желаното жилище на брокера. Като не отговаря на тях, защо изобщо се обаждат да насрочват огледи?

# 55
Аз си го обяснявам, че като ти предложат имот, който почти отговаря на критериите, купувачът може и да се съгласи да направи компромис с някой критерий. Хората са различни, някой може да направи компромис, друг - не. Брокерът предлага, обяснява и т.н. Наистина понякога е досадно за купувача, на мен например ми беше адски досадно да ми предлага в съвсем друг квартал, след като бях изброила поименно тези, които ни харесват, или пък за етажа... Ама брокерът си е търговец и се стреми да се направи сделката!

# 56
Скрит текст:
Аз си го обяснявам, че като ти предложат имот, който почти отговаря на критериите, купувачът може и да се съгласи да направи компромис с някой критерий. Хората са различни, някой може да направи компромис, друг - не. Брокерът предлага, обяснява и т.н. Наистина понякога е досадно за купувача, на мен например ми беше адски досадно да ми предлага в съвсем друг квартал, след като бях изброила поименно тези, които ни харесват, или пък за етажа...
Ама брокерът си е търговец и се стреми да се направи сделката!
Да бе, ти търсиш ябълки, той ти предлага картофи... hahaha

# 57
  • София /Абсурдистан
И като лъже как ще направи сделката, нали клиента си търси нещо конкретно, как ще го излъже.
Я да се посмеете малко. Миналата година се наложи за много кратко време с ММ да си сменяме офиса. Срокът беще само месец, че и през юли в най-яките жеги. И търсим като гламави. Попадам на обява за офис сграда  в Студентски град, близо ни е, съгласни сме, пише че офиса е 45 кв.м. Аз малко се притеснявам, че ще е над бюджета, а и защото на нас ни трябват не повече от 30кв.м. Специално сме предупредели в агенцията, че това ще е медицински кабинет и помещението трябва да е подходящо за дейността, защото разрешителните са скъпи, искаме да останем дългосрочно и не може да се местим през месец. Било много подходящо, ок. До тук добре. Отиваме и брокерката ни води в офис сградата, хубава е, но отключва  нещо като коридорче, около 12 кв.м. и по средата в него врата. Аз съвсем логично си мисля, че това е чакалня и от тук се влиза в офиса и натискам бравата. Гледам и влизам в тоалетна с душ  Shocked Питам - а от къде се влиза в офиса? А тя - Ми то това е офиса. Ние с ММ бяхме така  Shocked Shocked Как това нищо е 45квадрата бе човек - пак питам. Ми така било по нотариален акт, това е и обявила. Малеееее.... ужас. Ама това не било всичко. Под този офис имало фирма, която е наела долния офис за латино танци, а съседният до този офис бил с друга фирма по народни танци, ама те идвали вечер от 7 часа, нямало да ни пречат  Mr. Green  Да де, ама и нашите пациенти идват вечер след работа. Само като си представих как ще ми гърми главата и направих кръгом към изхода.
Иначе сградата нова, с безсмислено много високи тавани и извити стълби, маслени картини по стените, долу портиер. Отвън луксозно, отвътре за нищо не става. Било строено за жилища, ама никой не искал да купува или наема и го дават под наем за офиси. Абе какво жилище 12 квадрата и миниатюрно прозорче, гледащо само към покрива на долепената до тази сграда. А, имаше и тъмна нишичка, като килерче, било за кухня, около 3 - 4 квадрата. Та така. Намерихме на друго място, но това беше пълна пародия. Поне да не се бяхме мотали в най-големите жеги да гледаме нещо, което няма да наемем. Наема беше 450лв + сметките. Ми да си го държат.  

# 58
  • Най-красивата страна

Пише Възраждане 2.
Мисля,че е доста по-нагоре от Кауфланд.

# 59
Скрит текст:

И тук няма нищо свободно

Общи условия

Активация на акаунт