Джинджифилът - как и за какво го използвате?

• 16 786
  • 81
  •   1
Отговори
# 45
  • In Wonderland...
Аз също много обичам джинджифил. Освен на чай и с мед и лимон го харесвам и на салата. Правя я с настъргани цвекло, малко черна ряпа и джинджифил. Обаче слагам по супер малко и настъргвам на ситно. Вкуса се усеща мнооого добре. Малко си е мазохизъм, защото е доста парливо, ама като ми е вкусно Joy .
Иначе през зимните месеци захаросаният джинджифил е много полезен. Ако усетя, че ме наболява гърлото, си купувам. Пакетчето свършва бързичко. Но не мисля, че вкуса му се харесва от всички, тъй като е много особен.

# 46
   Така е. Вкусът е доста особен. Именно поради тази причина трудно мога да консумирам джинджифил. Правя го, защото има доста полезни неща. Препоръчайте ми рецепта, при която да не усетя или почти да не усещам вкуса и лютивината на джинджифил! Ще Ви бъда благодарна. Simple Smile

# 47
  • Най-красивата страна
Приготвям смес от мед,лимонов сок и джинджифил-ситно нарязан.Пасирам и прецеждам.
Като имуностимулант-1 лъжица всеки ден.Затварям в бурканче и държа в хладилника.
Или добавям в чая.
Добавяла съм и в тесто за сладкиши,за кекс.Или за сладки.

# 48
През зимата го добавям в чай заедно с мед и лимон. През лятото в кана с вода слагам парченца нарязан джинджифил, листа мента и резени краставица.
Захаросан не мога да го ям, не ми харесва.

# 49
Харесвам чай с лимон и джинджифил, както и джинджифилова бира.

Слагам настърган джинджифил на индийски манджи, както и на нудълс с месо и зеленчуци.

# 50
Обожавам джинджифил, пристрастена съм! Heart Eyes Винаги имам в хладилника. Peace
Режа на ситно, с мед и лимон, понякога само с малко мед.
Никога не съм получавала хипогликемия от джинджифил, а ям често.
За ИР е полезен. Но аз не пия лекарства.

# 51
Не съм се замисляла дали ми стимулира имунитета, но се стремя да имам винаги захаросани джинджифилови парченца. Много ме тонизират, особено зимата и особено когато съм уморена, замръзнала или съм се простудила.
С горещ чай супер ме зареждат, ободряват и възстановяват.
Също, понякога слагам парченца коренчета в тиквена крем супа.
Аз имам нужда от люто, според ведическата философия за хармонизиране на дошите.
То си го и усещам, тялото го показва/иска.

# 52
Много силен имуностимулатор е джинджифилът, доказано е.

# 53
Също, понякога слагам парченца коренчета в тиквена крем супа.
O да и аз съм правила от оранжева тиква с чесън, джинджифил и кориандър, много е вкусна. Също на пиле със зеленчуци на тиган не е лош, но в много малки количества. Ние за съжаление на чай не можем да го пием, твърде силен ми е вкуса и лют.

# 54

Аз си правя фреш от портокал, червено цвекло и джинджифил и много ми харесва.

... Искам да попитам, някой правил ли си е фреш с добавено парченце джинджифил (имам предвид изцеден)?
Не съм правила, но навън често си поръчвам с добавка джинджифил.

# 55
  • София

Аз си правя фреш от портокал, червено цвекло и джинджифил и много ми харесва.

... Искам да попитам, някой правил ли си е фреш с добавено парченце джинджифил (имам предвид изцеден)?
Не съм правила, но навън често си поръчвам с добавка джинджифил.

Много ми хареса комбинацията. Би ли споделила пропорциите?

# 56
  • до най-прекрасния мъж
Обожавам джинджифил, пристрастена съм! Heart Eyes Винаги имам в хладилника. Peace
Режа на ситно, с мед и лимон, понякога само с малко мед.
Никога не съм получавала хипогликемия от джинджифил, а ям често.
За ИР е полезен. Но аз не пия лекарства.

Скрит текст:
Какви са стойностите на инсулин при теб, правила ли си обременяване? Аз също пия чай и го хапвам така, но хипогликемия не съм получавала. Вземам и Глюкофаж - на обяд 500 мг, вечер 2х500 мг

# 57
Да, правила съм ОГТТ.
На гладно ми е 5,9, но на 120'  е 78,6.
Не пия метформин, въпреки, че ми изписаха, защото се храня НВ ВМХ.

# 58
Радвам се, че вече има включили се в темата. Определено ще има нови неща за научаване. Искам да попитам, някой правил ли си е фреш с добавено парченце джинджифил (имам предвид изцеден)?

Правя фреш с лимони, парче джинджифил, малко вода и 1-2 лъжички мед. Много ми допада на вкус и има силно освежаващ ефект.
Ползвам джинджифила и за следното:
1. Като имуностимулант - Нарязан на ситно джинджифил с нарязан на ситно един лимон и няколко къжици мед. Правя го при първи симптоми на разболяване и има чудодеен ефект.
2. В чай - настъргвам в чая, който ще пия и добавям резен лимон и лъжица мед;
3. При болки е гърлото - смуча парче джинджифил преди лягане вечер;
4. Като подправка - за риба, месо, сладкиши, супи

# 59
  • София
Аз открих джинджифила през 2016, до тогава не бях яла никога. Правя чай с настърган колкото 1 слива в 1.5л вряла вода за целият ден . Спасявал ме е 2 зими от болести. Не мисля че понижава кръвното, моето е ниско 100/60 и не ми влияе, обаче забелязах че ми влияе на цикъла, по- скоро го забавя за няколко дни. В къщи само аз съм фен и макар че не обичам изобщо люто, неговата лютивина ми е приятна може би с комбинацията му на лека лимонова свежест. Захаросан съм купувала, но има много люти партиди,чак сълзи ми потичат, а има и приятно люти.

Общи условия

Активация на акаунт