Джинджифилът - как и за какво го използвате?

  • 16 786
  • 81
  •   1
Отговори
# 45
  • In Wonderland...
  • Мнения: 68
Аз също много обичам джинджифил. Освен на чай и с мед и лимон го харесвам и на салата. Правя я с настъргани цвекло, малко черна ряпа и джинджифил. Обаче слагам по супер малко и настъргвам на ситно. Вкуса се усеща мнооого добре. Малко си е мазохизъм, защото е доста парливо, ама като ми е вкусно Joy .
Иначе през зимните месеци захаросаният джинджифил е много полезен. Ако усетя, че ме наболява гърлото, си купувам. Пакетчето свършва бързичко. Но не мисля, че вкуса му се харесва от всички, тъй като е много особен.

# 46
  • Мнения: 7 074
   Така е. Вкусът е доста особен. Именно поради тази причина трудно мога да консумирам джинджифил. Правя го, защото има доста полезни неща. Препоръчайте ми рецепта, при която да не усетя или почти да не усещам вкуса и лютивината на джинджифил! Ще Ви бъда благодарна. Simple Smile

# 47
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 13 153
Приготвям смес от мед,лимонов сок и джинджифил-ситно нарязан.Пасирам и прецеждам.
Като имуностимулант-1 лъжица всеки ден.Затварям в бурканче и държа в хладилника.
Или добавям в чая.
Добавяла съм и в тесто за сладкиши,за кекс.Или за сладки.

# 48
  • Мнения: 3 359
През зимата го добавям в чай заедно с мед и лимон. През лятото в кана с вода слагам парченца нарязан джинджифил, листа мента и резени краставица.
Захаросан не мога да го ям, не ми харесва.

# 49
  • Мнения: 810
Харесвам чай с лимон и джинджифил, както и джинджифилова бира.

Слагам настърган джинджифил на индийски манджи, както и на нудълс с месо и зеленчуци.

# 50
  • Мнения: 61 830
Обожавам джинджифил, пристрастена съм! Heart Eyes Винаги имам в хладилника. Peace
Режа на ситно, с мед и лимон, понякога само с малко мед.
Никога не съм получавала хипогликемия от джинджифил, а ям често.
За ИР е полезен. Но аз не пия лекарства.

# 51
  • Мнения: 9 152
Не съм се замисляла дали ми стимулира имунитета, но се стремя да имам винаги захаросани джинджифилови парченца. Много ме тонизират, особено зимата и особено когато съм уморена, замръзнала или съм се простудила.
С горещ чай супер ме зареждат, ободряват и възстановяват.
Също, понякога слагам парченца коренчета в тиквена крем супа.
Аз имам нужда от люто, според ведическата философия за хармонизиране на дошите.
То си го и усещам, тялото го показва/иска.

# 52
  • Мнения: 61 830
Много силен имуностимулатор е джинджифилът, доказано е.

# 53
  • Мнения: X
Също, понякога слагам парченца коренчета в тиквена крем супа.
O да и аз съм правила от оранжева тиква с чесън, джинджифил и кориандър, много е вкусна. Също на пиле със зеленчуци на тиган не е лош, но в много малки количества. Ние за съжаление на чай не можем да го пием, твърде силен ми е вкуса и лют.

# 54
  • Мнения: 590

Аз си правя фреш от портокал, червено цвекло и джинджифил и много ми харесва.

... Искам да попитам, някой правил ли си е фреш с добавено парченце джинджифил (имам предвид изцеден)?
Не съм правила, но навън често си поръчвам с добавка джинджифил.

# 55
  • София
  • Мнения: 12 693

Аз си правя фреш от портокал, червено цвекло и джинджифил и много ми харесва.

... Искам да попитам, някой правил ли си е фреш с добавено парченце джинджифил (имам предвид изцеден)?
Не съм правила, но навън често си поръчвам с добавка джинджифил.

Много ми хареса комбинацията. Би ли споделила пропорциите?

# 56
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 557
Обожавам джинджифил, пристрастена съм! Heart Eyes Винаги имам в хладилника. Peace
Режа на ситно, с мед и лимон, понякога само с малко мед.
Никога не съм получавала хипогликемия от джинджифил, а ям често.
За ИР е полезен. Но аз не пия лекарства.

Скрит текст:
Какви са стойностите на инсулин при теб, правила ли си обременяване? Аз също пия чай и го хапвам така, но хипогликемия не съм получавала. Вземам и Глюкофаж - на обяд 500 мг, вечер 2х500 мг

# 57
  • Мнения: 61 830
Да, правила съм ОГТТ.
На гладно ми е 5,9, но на 120'  е 78,6.
Не пия метформин, въпреки, че ми изписаха, защото се храня НВ ВМХ.

# 58
  • Мнения: 32
Радвам се, че вече има включили се в темата. Определено ще има нови неща за научаване. Искам да попитам, някой правил ли си е фреш с добавено парченце джинджифил (имам предвид изцеден)?

Правя фреш с лимони, парче джинджифил, малко вода и 1-2 лъжички мед. Много ми допада на вкус и има силно освежаващ ефект.
Ползвам джинджифила и за следното:
1. Като имуностимулант - Нарязан на ситно джинджифил с нарязан на ситно един лимон и няколко къжици мед. Правя го при първи симптоми на разболяване и има чудодеен ефект.
2. В чай - настъргвам в чая, който ще пия и добавям резен лимон и лъжица мед;
3. При болки е гърлото - смуча парче джинджифил преди лягане вечер;
4. Като подправка - за риба, месо, сладкиши, супи

# 59
  • София
  • Мнения: 5 589
Аз открих джинджифила през 2016, до тогава не бях яла никога. Правя чай с настърган колкото 1 слива в 1.5л вряла вода за целият ден . Спасявал ме е 2 зими от болести. Не мисля че понижава кръвното, моето е ниско 100/60 и не ми влияе, обаче забелязах че ми влияе на цикъла, по- скоро го забавя за няколко дни. В къщи само аз съм фен и макар че не обичам изобщо люто, неговата лютивина ми е приятна може би с комбинацията му на лека лимонова свежест. Захаросан съм купувала, но има много люти партиди,чак сълзи ми потичат, а има и приятно люти.

Общи условия

Активация на акаунт