Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 53 794
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Днес по Нова съвсем объркаха хората. Казаха, че уседналост ще се доказва с адреса на майката.

# 121
  • София
Днес по Нова съвсем объркаха хората. Казаха, че уседналост ще се доказва с адреса на майката.

Ми то цялата тази информация и система е пълна боза. А и това удостоверение, което се издава на името на детето, ми нали то живее с майка си / обикновено/.  Да не говорим, че никой никъде не каза и не пише, дали детето е преминало през задължителната предучилищна подготовка – в детска градина или училище. На формуляра за Заявлението има Свободно избираеми предмети, ма те не били свободни, а задължителни. За нашето училище нямало учител по английски за 1ви клас, затова задължителни са Български език, Околен свят и Математика.

# 122
  • София
Същото го каза и по БНТ заместник кмета (не му помня името Чобанов май). От край време било това адресът на детето да е адрсът на майката.

# 123
  • София
Тъй де, да искат тогава лична карта на майката, ако е преиздадена скоро, тогава да искат да плащаме за удостоверения.

# 124
  • София
Аз също мисля да не подавам днес, въпреки че като водих голямата дъщеря на училище сутринта нямаше повече от 5-10 чакащи да подават документи. Но засякох 2 излизащи майки, които вече бяха подали заявление И двете заявиха, че ако имаш друго дете вече в училището, то искат и акт за раждане и на по-голямото дете, което не го пише никъде в изискванията при подаване...
Днес си освободих следобяда, за да отида до общината да им оставя малко пари за удостоверения и ако няма зверски опашки утре може да се пробвам да подам и аз.

# 125
Аз другата седмица ще подавам.

Имам въпрос и се чудя дали за звъня в училището. Не, че имаме шанс, но ще подам в 125 СОУ. Та, въпросът - има паралелки с английски, руски и немски език.

Има възможност само единия да се избере, обаче аз искам да ги подредя, примерно първо желание английски, второ - руски, трето - немски.... newsm78 Как да стане, ако някой е подавал там?

# 126
  • София
Аз подадох днес, така и така ходя да водя бъдещата първокласничка в ПГ в същото училище. Нямаше много хора, имаше 2 майки преди мен и 2 дойдоха след мен.

# 127
Natali май няма такъв вариант. 125 СОУ имат и електронна система за подаване на заявление и не е нужно да се ходи до училището. Аз по късно ще ходя за удостоверения да вадя, сутринта имаше опашка пред общината. Родителите нямат търпение да запишат децата Simple Smile

# 128
Natali май няма такъв вариант. 125 СОУ имат и електронна система за подаване на заявление и не е нужно да се ходи до училището. Аз по късно ще ходя за удостоверения да вадя, сутринта имаше опашка пред общината. Родителите нямат търпение да запишат децата Simple Smile

Да, да, през електронната....
Питах ги през сайта, само един вариант /език/ може да се избере, т.е. нямаш право на желания.

На мен 125 СОУ не ми е приоритет, просто ми е близо до работата. Нямаме допълнително точки, така че едва ли ще стане.

# 129
  • София
Natali, мога да ти отговоря за миналата година, посочваше се само един език.
Мисля, че трябва да прецениш дали искаш определен език или определено училище. Миналата година и в 125-о и в 81-о имаше места за второ класиране с немски, в едното училище даже и за трето. Така че, ако държиш на училището, може да пишеш немски. За английския е трудна работа, не знам с уседналостта как ще се променят нещата, но ми се струва, че в 8.4 и без допълнителни точки за  брат/ сестра няма да стане.

# 130
  • София
Разбрах, че не искате училището по район, но мислех, че е защото е "циганско" или нещо друго. Не разбрах, че се борите за конкретно училище.
Циганско е без кавички. Буквално е циганско, 100%.
Да не говорим, че никой никъде не каза и не пише, дали детето е преминало през задължителната предучилищна подготовка – в детска градина или училище. На формуляра за Заявлението има Свободно избираеми предмети, ма те не били свободни, а задължителни. За нашето училище нямало учител по английски за 1ви клас, затова задължителни са Български език, Околен свят и Математика.
Какво значение има къде е преминало предучилищна подготовка? Тя минава по опредлен учебен план и се издава удостоверение за това. СИП не е задължителен, да не е ставало дума за ФУЧ? Сега няма ЗИП и СИП, има факкултативно изучавани предмети (ФУЧ) или избираеми учебни часове (ИУЧ), не съм сигурна за коя степен кое използват. И да, нормално е училището да ги определя в зависимост от учителите си. Няма задължителност да бъде език.

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 11:38 от Vache

# 131
Здравейте,има ли родители ,които ще подават документи в 143 ОУ и 42 ОУ?

Аз в 42 ОУ.

Някаква информация за искани документи?

# 132
Благодаря ти, Сали, ще го обмислим, имаме време. Твоето дете там ли учи?

# 133
  • София
Natali, да.

# 134

Ще съм ти благодарна за актуално мнение за училището и преподавателите, ако ти е възможно....може и на лично, да не спамим темата.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт