Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 53 206
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Може ли някой да ми каже как точно се дефинира граничния район на дадено училище?

# 61
  • София
Може ли някой да ми каже как точно се дефинира граничния район на дадено училище?

не съм съвсем сигурна, че точно съм разбрала въпроса, но ако се чудиш за района на определено училище къде се разпростира - виж на сайта на самото училище, би трябвало да е прикачена и видима там.
А ако питаш кой и как определеля тези райони...там вече не съм съвсем сигурна в отговора Simple Smile

Ivanichka, благодаря, че ме поправи, не чета внимателно Simple Smile граничен район би следвало да е този, който се "допира" до прилежащия

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 10:39 от jijibiji

# 62
  • София
Въпроса е за граничен на прилежащия район, не за прилежащ район на училището. И аз ще чакам отговор, дали някой има яснота.

# 63
  • София
Здравейте,има ли родители ,които ще подават документи в 143 ОУ и 42 ОУ?
Да, аз. По район сме разпределени в 143, но заради смяна на адреса попадане в 3 група,затова ще подам и в 42 и 49 за всеки случай

# 64
  • Sofia
Извинявам се ,но може ли линк към наредбата ,че нещо не я намирам  Disappointed Relieved .
В първия пост на темата, първият линк е Системата за прием на ученици.
Граничен прилежащ район е когато два района ги дели една и съща улица/булевард. Например едното училище взима четните номера, другото взима  нечетните, тогава са гранични.
Не знам как стои въпросът, когато са разделени от по-голяма площ, да кажем парк, но в същото време няма прилежащ район на друго училище между тях. (Според  мен , тогава не би трябвало да са гранични Thinking ). Ако Вашият случай е такъв, може би е добре да се обадите на директорките на съответните училища и да ги питате кои точно са им граничните прилежащи райони.

# 65
  • София
Питах в училището аз Simple Smile Отговора беше Ми знам ли, сигурни са тези блокове, които са до прилежащия Grinning

# 66
  • Sofia
😆 ужас. Направо страх ме хваща. Щом самите директорки не са наясно с наредбата и прилежащите райони... има да разиграват родителите.

# 67
  • София
За граничен район би следвало да се приема целият район на съседното училище, а не само блоковете по границата.

# 68
  • София
За граничен район би следвало да се приема целият район на съседното училище, а не само блоковете по границата.
Би следвало или се приема? И какво значи съседно училище - най близкото или всички, от които е заобиколено? В Младост 4 има само едно училище - 131во. То на кой район се води гранично и блоковете от неговата територия към кое училище са гранични?

# 69
  • Sofia
Приема се целият район на съседното училище. И се гледат всички съседни училища, не само най-близкото. Стига прилежащите територии на тези училища да се допират до прилежащия район на вашето училище. Ако нямат обща гранична улица или булевард не са гранични.

# 70
  • София
Приема се целият район на съседното училище. И се гледат всички съседни училища, не само най-близкото. Стига прилежащите територии на тези училища да се допират до прилежащия район на вашето училище. Ако нямат обща гранична улица или булевард не са гранични.
Много ти благодаря! А това дали го има някъде написано черно на бяло. Защото по тази логика на нашия адрес гранично е 81во, ама си мисля, че там не знаят, че е гранично Grinning

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 11:40 от bubcheto15

# 71
  • София
Аз реших да ви поизчакам да подадете документи и тогава ще се занеса до общината. Има цял месец дотогава.

# 72
  • Sofia
Много ти благодаря! А това дали го има някъде написано черно на бяло.
Виж в Системата за прием:
"8.12. Дете с постоянен/настоящ адрес в прилежащия район, граничен на прилежащия район на училището - 5 т. "  Общината вече е определила кои са прилежащите райони.
Никъде не пише, дете с постоянен/настоящ адрес в блоковете на границата на прилежащия район. И как би се определило кои точно блокове влизат в тази гранична територия между две училища?

Бубче, кои точно училища те интересуват дали са гранични? 81-во и 131-во ли? Не съм запозната с Младост, но мога да поразгледам.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 13:05 от brin de muguet

# 73
  • София
Да, те ме интересуват, така ще добия представа. Защото се тиражират мнения, че са само първия ред блокове примерно Simple Smile
Много мерси.

# 74
  • Sofia
В прилежащия район на 81-во влизат блоковете 350, 351, 351Б.
В прилежащия район на 131-во са блоковете 411, 412 и 413.
Тази група от блокове ги дели ул. "Акад. Румен Цанев". Така че, да, това са съседни училища, в които можете да кандидатствате по точката за граничен прилежащ район (независимо къде живеете в този граничен район).
А що се отнася до директорките, и аз забелязах, че някои изобщо не са наясно със собствения си район, какво остава за граничните такива.

Общи условия

Активация на акаунт