Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 53 816
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз подадох документи вече в едното училище, което е и училището на каката. За 144то става въпрос. Много добра организация имаше сутринта - пускат пред канцеларията по 4ма, там една дама проверява документите, окомплектова, помага в попълването на заявленията и разяснява. Като всичко е ок, се влиза в канцеларията, където друга дама входира документите и дава номерче. Реално като питах трябва ли още нещо ми казаха, че само заявлението е задължително сега, но ако нося съпътстващи документи мога да ги дам от сега, но не е задължително. Родители споделиха, че в 81во много връщали заради удостоверенията, но там не съм ходила още, ще споделя като подам и там.

# 136
Чудесно, щом не е задължително. Аз ще дам копия.

Иначе за участие в творческите работилнички се подава само заявлението, нали? Нужно ли е друго? Бях ами казали, че предишни години са искали някакви бележки, ако детето ходи на школа... newsm78

Бубчето 15
, пиши, моля те и за 81 после как е минало подаването на документи... bouquet

# 137
  • София

Natali_, пиши дали си успяла да подадеш с копия...Аз ще подавам в 2 училища, като и в двете пише че искат оригинал на това удостоверение Neutral Face

# 138
Няма проблем, ще пиша, но няма да ходя сега. Поне другата седмица, не ми се реди по опашки.... Peace

# 139
  • София

Иначе за участие в творческите работилнички се подава само заявлението, нали? Нужно ли е друго? Бях ами казали, че предишни години са искали някакви бележки, ако детето ходи на школа... newsm78

Бубчето 15
, пиши, моля те и за 81 после как е минало подаването на документи... bouquet

Натали, не е нужно да даваш копия. Идеята на оригиналите е после да стане по-бързо записването, сега копия, а после оригинали е безмислено. По-добре сега само заявлението, а при саписването оригинали. Носи си за всеки случай и другите бумаги. Simple Smile
За творческите работилнички само заявлението е нужно, аз оставих и удостоверението за брат/сестра, защото за другаде така или иначе няма да ми върши работа. Като попълваш заявлението за творческите работилнички, пишеш профилите в реда, в който искаш да са ти желанията - т.е. ако най-много искаш музика първо си пишеш музика, после примерно рисуване и хореография или както искаш да ги подредиш. Казаха, че в реда, в който ги впишем в заявлението, в такъв ред ще ги допускат на работилничките. Можеш да пишеш само един профил, два или и трите.

# 140
Благодаря ти, Бубчето 15, ще ходим само на рисуването. Дали има значение кога ще подам заявлението за това в колко часа ще ни разпределят. Питам, понеже имаме и други задачи и, ако можем да го съчетаем, ще е чудесно. Ако ли не, ще ги отменим, де.... Peace

Подадох през интернет за 125 СОУ, макар че там не ми е от първите желания.

Сега се колебая дали да подавам и за 10 СОУ. Някакви отзиви за там?

# 141
  • София
Там без да сте били в Луис Карол може ли? Не се сетих да питам за часовете дали имат връзка с подадените заявления, но ще звънна да питам, аз ще съм си на чиста далавера ако е така, защото днес бях първата, която входира документи в 144то Grinning На 25ти съм на родителска среща на голямата там, ще питам и ще пиша, стига да не си подала още.

# 142
Мисля, че може без да си в сдружението. То е за занималнята, доколкото знам.

Колко време са като продължителност работилничките горе-долу? Пише водни бои да се носят. А моливи, флумастери?!?

# 143
  • София
Моята преди 5г се явяваше на хореография само, като всички деца за хореографията се бяха наредили на опашка пред залите. Да сме чакали около час макс, бяхме в началото и по едно време почнаха да идват деца от рисуването. Но това беше преди 5г. Миналата година вече е било с по-различен формат, доколкото ми разказа каката, явно децата от 4ти клас помагат на кандидатите, та тя миналата година беше баш 4ти и ми каза, че са показвали  на малките ръченица, позиции, тактуване, но за рисуването нищо не знам, обаче пак ще проуча и ще ти кажа, само да се прибере довечера.

# 144
Благодаря, на мен някой ми спомена, че щели да обявят часове на явяване предишния ден, вероятно в сайта....не знам... newsm78

# 145
  • sofia
Благодаря, на мен някой ми спомена, че щели да обявят часове на явяване предишния ден, вероятно в сайта....не знам... newsm78
Да, на сайта ги обявяват. Миналата година беше така - кое дете, в колко часа, в кой кабинет да се яви.

# 146
Благодаря, а имаше ли значение кога е подадено заявлението, т.е. по-късно подадено, в по-късен час да се яви?

# 147
  • София
Здравейте, сигурно го има малко по назад във темата,но до последно документите към заявлението не се носеха сега а при записването.Дали някъде има промяна във системата за приуем,т.е. могат ли да ме върнат ако нося само заявление?В сайта на нашато училище сутринта пишеше едно,сега следобед пише вече друго...много объркващо,моля за актуална информация

# 148
Във всяко училище е различно.В 105 -то искат само заявление, в 55-то връщат и искат всички документи - удостоверение+ копие от акта за раждане + .... Знам,че в 131-во също искат всички документи при записването. Цените в Студентска община са : 2,50 лв за удостоверение за настоящ адрес( за 4-та група) и 3,50 за удостоверение за промяна на пост.адрес - необходимо за групите с уседналост. На места ,не са и наясно какво точно трябва да дадеш ....нито пък им е ясно как да тълкуват : актуално удостоверение и " към датата на заявлението". По- актуална информация,може да получите само като отидете или се обадите в училищата , в които ще продавате документи.

# 149
  • София
Така, днес подадох заявления в шест училища LaughingСигурно ще съм луда номер 1:)
Във всички беше различно, явно както им харесва. Най странно беше в първото, половината критерии ги бяха отрзали:astonished:, нямаше граничен район, многодетно семейство и на въпроса ми, защо така, отговора беше-ами всяко училище си решава Simple Smile Ако има повече желаещи ще открият още една паралелка:astonished:В последното даже не пожелаха нито един документ само заявлението. Другите документи при евентуално записване. Имаше и прилежно училище, но общо взето всяко училище е различно.

Общи условия

Активация на акаунт