Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 4

• 50 384
  • 786
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Ами аз по принцип съм с ниско кръвно просто вчера инцидентно ми беше 130/90. Благодаря на всички, радвам се, че ви има .успех на всички по пътя който сме поели. Hug

# 286
Светле, на мен ми се е случвало да ми прилошава на 120 горна граница кръвното.
По темата за храната и напитките, не успях да спра кафето. Гледам да не са повече от две на ден, но без хич не мога. Започнах и да ямне месо по-често, вдигнах килограмите, спрях цигарите, но пустото кафе ми се опъна.

# 287
  • In transit
Светле, на мен ми се е случвало да ми прилошава на 120 горна граница кръвното.
По темата за храната и напитките, не успях да спра кафето. Гледам да не са повече от две на ден, но без хич не мога. Започнах и да ямне месо по-често, вдигнах килограмите, спрях цигарите, но пустото кафе ми се опъна.
Кафето явно не пречи. Аз също до трансфера пиех по 1 късо на ден. Второ ако пиех е безкофеиново. Важното е да е късо за да има по-малко кофеин.

Светле всичко ще е наред. Чакаме скоро да ни зарадваш.

# 288
Единственото нещо, което не трябва да се приема след трансфер по мнение на енциклопедиите са кофеиновите храни и напитки. Това са например всички чайове (без плодовите), кафето, шоколада...Кофеина предизвиква контракции.
В интерес на истината що се отнася до цигарите. До преди половин година пушех, вече не. С първото си забременяване не бях пушач и кафето от самосебе си го отказах. То това си и беше първият ми ранен симптом. Общо взето слушайте организма си. За плодоведе, образуват газове, ако ги смесвате с други плодове. Винаги плод се яде от един вид само. Също така се хапват не по-късно от обяд, макс 2 следобед. След това натоварват бъбреците, защото ферментират и стават на “ракия”. Например не малко хора, като хапнат плод късният следобед или вечер, задържат вода и на сутринта са подпухнали. Което обяснява натоварването. Но, отново повтарям, че всеки организъм е отделна машина.
Протеиновите шейкове и храни богати на протеин се приемат главно след пункция с многооо вода.
Айде да минава времето и да се хвалите с положителни тестове🤰🏻

# 289
  • Бургас
Момичета мина прегледа доки каза че е нормално да се чувствам зле от стимулацията

# 290
Вики, тъкмо щях да пиша за кафето, но ти си ме изпреварила Grinning.
Аз го отказах без проблем, не ми липсва хич, даже не смятам да го почвам,
много по-добре се чувства стомахът ми без него.
А за плодовете знам заради язвата, с която се боря от 3 години,
че е хубаво да се консумират 2 часа след хранене или преди това,
за да не се сместват с храната и да причиняват рефлукс и газове,
същото важи и за млякото, бозата. Не трябва да се яде баничка с боза или мляко.
Даже не трябва да пиеш вода, докато ядеш.
Водата и всичко останало пак 2 часа след хранене, свикнах с това, не ми пречи.
Имам и нарушено храносмилане, храната от обяд се смила чак вечерта.
Въпреки това, понякога получавам киселини от плодове, понякога не,
избягвам киселите, само добре узрели.
Вики, щях да те питам за това, което ти е казал докторът за мазните храни.
Аз пък от сума ти четене и питане разбрах, че мазно и месо трябва да не се консумира често.
Не знам вече кое е вярно, то на мен нищо няма да помогне, ясно е,
но все пак...
Само сладкото ми е мъка, от всичко се отказах,
но сладкото ми е голяма страст и ми е най-трудно.
svetlana7878, аз от хормонални препарати се чувствам така,
както беше описала, задържам и много вода,
освирепявам от глад, вият ми се различни ястия и сладки неща Grinning,
обаче интересно, че нямах нито един от тези симптоми по време на стимулацията,
само коремът ми се поду, чувствах си и матката подута някак.
Успех! Hug

# 291
  • тук-там
Момичета да ви попитам, вчера ми беше много зле виеше ми се свят, вдигнах малко кръвното, гадеше ми се,главоболие отпадналост, сърцебиене. Днес само  нещо не ми е добре на главата. Може ли това да е заради натрупването на стимулацията или няма общо и е нещо друго.
И аз бях така по време на стимулацията, включително и след свежия трансфер. Странични ефекти!

# 292
Светле, иначе всичко наред ли е?

# 293
  • Бургас
Ами за сега да, предния път не беше много добре защото фоликулите не бяха тръгнали да ръстът а сега доки каза че и на нея и е светнало малко. Сега уж тръгнали но пък днес , събота и неделя нямам инжекции незнам дали това е добре но тя така реши. Каза че малко ще се удължи стимо но по добре да има добър отговор. Дано е за добро Blush

# 294
Светлана, ако кръвното ти е нестабилно е напълно вероятно да се чувстваш по този начин. Важното е накрая да има прекрасни яйцеклетки.
Сиси, ти си много дисциплинирана от към хранителни навици. А и не забравяй, че доброто меню не е важно само за яйцеклетките, ами също така и за износването, кърменето. Логично. Да, нашият доктор препоръчва Кето диета. Аз не обичам да консумирам месо толкова често и с такова количество, така че не се вмествам в това на 100% Изключение прави бекона с който заредих хладилника. Натурален без захари и т.н чисто месо (със сланина) с кратка годност. Това за закуска. Самият такъв режим не е за всеки, има изключения в които е противопоказно. За това казвам винаги, всеки сам решава за себе си, стига да спазва основните неща, които и ти изброи. До къде го докарахте?

# 295
Благодаря, Вики! Hug
Хранителният режим е много важен наистина,
най-добрият лечител е. Стана ми интересна тезата му,
защото аз пък обратното знам, затова избягвах мазното и месото.
Иначе готвено месо много обичам, както и да ми е мазна манджата,
умерено, не да плува в олио, но да не е суха.
Всички колбаси ги изхвърлих от менюто си, че са много вредни.
На нашите, каквото й да пише на етикетите, им нямам вяра.
Попитах те, защото взех да си мисля,
че може би съм постъпвала грешно, като съм избягвала месото и мазното.
Не чак толкова, но съм ги ограничила. Иначе сутрин ям масло, кашкавал, сирене.
Зехтин пия на гладно, приемам мазнини, не е без хич.
За естрадиола знам, ако е нисък, че се препоръчва мазна храна.
Чакам тези дни цикъл и ще ходя на преглед.

# 296
  • тук-там
Всички отричаха сланината, а сега всички я маат и на закуска. По селата поскъпна 10 пъти. Обърнаха се нещата, на мъжът бащата е професор липидолог и покрай тях доста се обсъжда вкъщи. Новите тенденции са, че мазното е полезно и няма никакво отношенив към холестерола.

# 297
  • In transit
Сиси, ако те интересува темата мога да ти пратя книги да четеш. Само кажи на български или на английски?

# 298
Месото е протеини, защо да го избягваме?
При първата ми бременност в Гърция ми повтаряха да ям червено месо ( телешко) и дроб

# 299
  • In transit
По скоро става дума за мазнините от месото, до скоро ги отричаха, сега вече доказано са полезни и нямат касателство с холестерола, докато въглехидратите имат.
Аз се запасих с пасищно телешко, говеждо и свободно пиле. Като го скубах се загледах колко са му крехки и слабички гърдите, а самото пиле на беше малко, към кило и половина. И се замислих, че явно тъпкането с хормони и антибиотици наистина си казва думата. Масовите пилета са с огромни и добре издути гърди.

Последна редакция: сб, 28 апр 2018, 17:23 от Mikkey

Общи условия

Активация на акаунт