Отговори
# 45
  • София
Според мен тоя апартамент баш я дърпа да си седи в тоя град. Ако не беше той можеше вече да си е била камшика. Жилището е нож с две остриета. И те защо са го купили в тоя град, след като по това време тя е живеела в друг? За да я задържат там, наблизо.
Ще го даде под наем и ще отиде в друг град със същия стандарт. Ако това е драмата, но драма, когато си без деца обикновено няма. Пък и с деца хората се оправят, няма никакъв смисъл да се търпи подобно нещо. Няма да изгорят никого на клада в наши дни, всеки втори е разведен, не е нещо толкова потресаващо, а си е ежедневие.

# 46
Според мен тоя апартамент баш я дърпа да си седи в тоя град. Ако не беше той можеше вече да си е била камшика. Жилището е нож с две остриета. И те защо са го купили в тоя град, след като по това време тя е живеела в друг? За да я задържат там, наблизо.
Ще го даде под наем и ще отиде в друг град със същия стандарт. Ако това е драмата, но драма, когато си без деца обикновено няма. Пък и с деца хората се оправят, няма никакъв смисъл да се търпи подобно нещо. Няма да изгорят никого на клада в наши дни, всеки втори е разведен, не е нещо толкова потресаващо, а си е ежедневие.
Исках да кажа, че поне има самочувствието че има собствен дом, а не е зависима от мъжа си.

# 47
Ми то всъщност е бая страшно да си разведена - ей на, ката ден съм принудена да си пришивам алена буква на дрехата, да личи отдалеч.

# 48
  • Варна
О, тоя филм го бях забравила. Ама много хубав беше.

# 49
  • София

Исках да кажа, че поне има самочувствието че има собствен дом, а не е зависима от мъжа си.
То каквото и да имаш като те мачка някой такъв няма как да имаш самочувствие. Хубаво, че авторката навреме се е усетила и пита, та ще може да се отърве по-леко.

Сирено, да, страшна работа. Sweat Smile Ама хората още си робуват на старовремските разбирания. По соц време беше тотален позор някой да е  разведен, не даваха хората на децата си да играят с деца на разведени, драма истинска. Сега е въпрос на вкус, местната общност винаги ще намери да се заяде за нещо и да клюкари, та дали ще е това или друго, е все тая.

# 50
  • София
"Страх ме е , не от това да съм сама, а от това, че трябва да бъда разведена."-какво  означава това?

Не ме е страх да съм сама.

Щом така се чувстваш, тогава спокойно. Не го мисли сега развода, мисли за раздяла само, мисли за това как и колко по-лесно ще живееш, ако си сама. Хората живеят с години разделени без да се развеждат официално. В момента по-важно ти е да мислиш в посока на това как да останеш без вампира на врата ти. Всичко друго не го мисли от сега.
Малко като останеш сама и ще ти се избистри всичко, ще прогледнеш, ще задишаш дълбоко, ще ти се подредят мислите и всичко.
Само спокойно!

# 51
О, тоя филм го бях забравила. Ама много хубав беше.

То е роман всъщност, написан на почти невъзможен за четене стил и мега скучен - безкрайни пасажи кой как се тормози вътрешно какво ще кажат хората.

# 52
  • Варна
Може. Аз не знаех, че има и книга. Гледала съм филма само.

# 53
Не съм чела мненията, само първия пост.....
А бе ти луда ли си ....
Няма ли кой да те тресне по главата и да ти каже колко си зле?
За какви съжаления говориш, за какви глупости...
Не съм чувала по-абсурдна история, а съм доста отдавна тук.
До тук изброих 5-6 местения като пръдливи от град на град, аборти,  обиди, лошо отношение, караници, чужбини.... Вие добре ли сте?
Развод без деца е само документална подробност. Що се занимаваш със загубени каузи като тоя? Имаш си образование, имаш си хубава работа, имаш си апартамент. Какъв ти е проблема? Егати Стокхолмския синдром...
Отървай се от тоя на момента!

# 54

Само да не се сети след време наш хубостник да има претенции върху апартамента...

# 55
  • София
Ако трябва да резюмирам първия пост, намерила си си говедо, той продължил да се държи като говедо, ще продължи като такова, ама ти искаш принц. Говедата се превръщат в принцове само в приказките. Дали ще го научиш по лесния или по трудния начин зависи само от теб.
Разводите на 40 и с деца не са по-лесни, отколкото на 20+ и без деца. Да не говорим за последващи връзки.

# 56
Обаче като разправям, че апартамент е мръсна дума и всякакви живееници, подаряваници, "аз имам жилище" и други водят честичко до прибиране на бездомни кученца. Помиярска порода.

Та така, сега решението е развод без деца, бързо при това, което нищо не е. И след това - поне 2 години почивка без връзка, работене, учене, нормализиране и да "прогледнеш" кое е тормоз и какъв е светът на щастливите жени. И след това - без повече компросмиси с неприятни мъже. Това е. Тайна рецепта няма.

# 57
  • Перник
Ъъъъъ
какво викаш, ходила си на психолог, така ли?

# 58
Всичките ми познати, които завършиха психология, са чисто луди. Та не знам кой на какво трябва да ходи. Психолог при психолога- двама луди си говорят.

# 59
Историята е меко казано Абсурдна! Авторке, какъв съвет искаш от четящата аудитория? Ти сама не искаш да си щастлива и си позволяваш да те унижават, обиждат и тормозят. Очакваш ние да ти кажем, че нямаш грам акъл и чувство за себесъхранение, че да стоиш с тоя "Муньо". Е, казваме ти го и това какво ще промени?! Човек сам като не иска да поправи грешките в живота си, няма кой да му ги поправи! А тук най- лошото е, че авторката въпреки че ги осъзнава пак седи с него, е тва в абсурдното.
Хващай си багажа и се разделяйте, живота е пред теб и ще намериш човек, който наистина ще те обича, уважава и цени ще те направи щастлива. Няма нищо по- хубаво от това, а не да се задоволяваш с огризки(като сегашния ти)

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 12:52 от BellaBarli

Общи условия

Активация на акаунт