Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 70 018
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Нещо ме е ударило безумието - днес си купих тротинетка със ръчна спирачка от Декатлон и литнах през парка .... Голям кеф Simple Smile. Децата ми завидяха (ама така е - правеха ми забележки като карах техните Stuck Out Tongue.
Хаха, верно май от химийте пооткачаме Joy Със здраве да си я караш !
le-ya , за кой странични ефекти питаш?
Ако е за косопада - няма да помогнат.
За гаденето - също...
Гъби пих преди химията.
Не почувствах прилив на енергия , така че и за умората няма да помогнат.
Аз лично спрях да ги пия.
Продължавам само сок от бъз,
Любимото цвекло и лимон сутрин.
Сега ще включа и стафиди за левкоцити и орехи ще ям...
И миди ще ям и охлюви с биричка . Били полезни за душата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 631
  • София
Здравейте на всички, имам въпрос относно приемането на добавки по време на химио за облекчаване на страничните ефекти - поизчетох из старите теми и повечето мнения са против приемането на всякакви хранителни добавки. Но четох, че японските гъби /майтаке, рейши, шейтаке/ могат да се взимат и облекчават страничните ефекти, някой от вас взима ли ги и има ли наблюдения?
Аз ги взимах, пълен провал и разход на много средства.

# 632
  • София
Нещо ме е ударило безумието - днес си купих тротинетка със ръчна спирачка от Декатлон и литнах през парка .... Голям кеф Simple Smile. Децата ми завидяха (ама така е - правеха ми забележки като карах техните Stuck Out Tongue.
Хаха, верно май от химийте пооткачаме Joy Със здраве да си я караш !
le-ya , за кой странични ефекти питаш?
Ако е за косопада - няма да помогнат.
За гаденето - също...
Гъби пих преди химията.
Не почувствах прилив на енергия , така че и за умората няма да помогнат.
Аз лично спрях да ги пия.
Продължавам само сок от бъз,
Любимото цвекло и лимон сутрин.
Сега ще включа и стафиди за левкоцити и орехи ще ям...
И миди ще ям и охлюви с биричка . Били полезни за душата Stuck Out Tongue Winking Eye

Към бирата включи бадемови ядки, кайсиеви тоже. Все полезни неща.

# 633
Благодаря ви за отговорите, иначе за умората и гаденето имах предвид, да.

# 634
  • София /Абсурдистан
За умората при мен нищо не помага.

# 635
Орехови ядки приемам Stuck Out Tongue Winking Eye като свършат ще мина на бадеми и кайсиеви Joy

le-ya, за гаденето Зофран венозно ме оправи този път. Другия ще видим - дано.... Даже и умора нямам за сега.
Вчера само проспах деня... днес съм пушка Sunglasses
Аз си го обяснявам така:
Има гадене = непиене на вода и неядене = нямаш сили за нищо....
Няма гадене = ядеш и пиеш = имаш сили.

# 636
За умората и за енергия взимам женшен с пчелно млечице - флаконче, 10 броя за 4-5лв. от аптеката. Хубав ден ви желая Simple Smile
 Иве, колко тежи тази тротинетка? Лесно ли е за носене-в метрото?

# 637
  • Варна
Умора имаше и при мен. Нищо, че тук все съм гледала свежа като репичка да изглеждам. Аз лично я борих със сън. Спя, спя, спя, пък като стана... сякаш заредена. За разлика от повечето от вас обаче бях глезла - ползвах си болничния, нямам деца, чиито нужди да обслужвам, пълноценно просто се възползвах от даденото ми време за релаксация, имаше обаче някаква нужда и от допълнително подсилване. Не станаха нещата само със здрав сън, и силна храна си трябваше. Единственото, което пиех (и още си ги пия де) са едни витаминки, които ги водят от А до Я, останалото вече беше глезотия - любими питателни гозби като телешко варено, чието приготвяне в домашни условия време си иска, ама се вари заедно с жили, кости, костен мозък, ципи, хрущяли, добавят се какви ли не кореноплодни и билки, както и всичките им части - и корен, и стебла и листа. Изобилие да се чувства, материал да не се хаби и/или хвърля.

И съм на мнение, че човек в такива моменти е хубаво да се научи да си угажда, но без да си вреди естествено. Каквото му се яде, каквото му се пие, да си го яде и да си го пие ако не е противопоказно. Аз в момента примерно събирам мнения, рецепти, крада опит от разни кулинари за охлювите... еми... приядоха ми се охлювчета, ще си хапна пък, тъкмо повечето гозби като гледам са сезонни и по това време могат да се намерят продуктите. Споменавам ги пустите охлюви просто защото са ми любима храна, а не защото имат противораково действие, правилно приготвени обаче имат сума ти други полезни качества особено за язватиците, чета дори в козметичната индустрия слузчицата му изпиват на милото тромаво хайванче. Ще го ям, няма да му простя!

Последна редакция: пн, 21 май 2018, 08:50 от Spirit Crusher

# 638
  • на път
...
 Иве, колко тежи тази тротинетка? Лесно ли е за носене-в метрото?

Фри, сгъва се лесно, може да се носи на рамо или да се влачи на задното колело. Аз я ползвах тази сутрин в метрото към офиса. Много е симпатично.
https://s12emagst.akamaized.net/products/8049/8048559/images/res … ff95dacf_full.jpg

# 639
Спирит, да беше по-близо, щях да те зарина с охлюви. При нас на вилата е претрупано, спъвам се в тях. Не пръскаме с химикали и ще ни налазят и по леглата сигурно, ще ни изядат всичките растения.... Два пъти се опитвах да ги готвя, неуспешно Sad  и се отказах завинаги. Как ги ядете тези неща....................

# 640
  • В царството на игрите:)
Но четох, че японските гъби /майтаке, рейши, шейтаке/ могат да се взимат и облекчават страничните ефекти, някой от вас взима ли ги и има ли наблюдения?
Не се лъжете. Вие като четете за тези гъби, те от косопад, но рак лекуват, но никой не казва, че доста натоварват черния дроб, а по време на химия дроба точно от това има нужда - от още товарене Simple Smile
Страничните ефекти /ако въобще ги има/ минават и заминават за 2-3 дни. Не е нужно толкова притеснение и пренавиване.

# 641
  • София /Абсурдистан
Охлюви не мога да гледам даже, какво остава за ядене  Simple Smile За любителите на охлювчета, гледам ги само в тази им форма
https://www.facebook.com/pg/Handmade-With-Love-by-Nina-Art-31846 … d=655078851350538    Mr. Green
И аз гледам да почивам колкото може повече. За ядене, каквото ми се яде това. Притеснява ме, че малко по малко ми тече кръв от носа, утре съм на контролен и да ми вземат кръв и ще питам доктора защо така, дали е от химията. Сега чакам на 7 юни скенера с контраст и според това, което ще покаже, може да ме изпратят направо за операция, или да ми довършат и 6-те химии и тогава пак скан и чак тогава операция, така казаха. Не знам какво ще стане, но червеното петно с портокаловата кожа си се върна отново  Confused Май отива към махане на орган  Sad

# 642
Лейди , в твоя случай без да се замислям ще я махна. Забравя се...
Има сутиени и протези. На мен по-голям проблем ми е косата. Протезата - свиква се ....

Момичета какво ви е мнението за микроблейдинг на вежди ?
Изстрива се за около 1-3 години.

# 643
  • на път

Ок си е, но май не е редно да се прави по време на химия ....

# 644
  • София /Абсурдистан
Лейди , в твоя случай без да се замислям ще я махна. Забравя се...
Има сутиени и протези. На мен по-голям проблем ми е косата. Протезата - свиква се ....
При мен е обратното, косата расте, не го мисли, а гърди няма как да пораснат. Е като се налага, няма къде да ходя де.
Има едни 5 шаблони комплект за вежди на Ейвън в майския каталог, можеш да сложиш и сама да си ги нарисуваш. Хем се трият с тоалетно мляко.

Общи условия

Активация на акаунт